Burger's Zoo een dagje uit in Arnhem - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie

Burger’s Zoo een dagje uit in Arnhem

Burger’s Zoo een dierentuin gelegen in de bosrijke omgeving van Arnhem. Beslaat zo’n 45 hectare grond waar verscheidenen dieren hun onderkomen hebben. De dierentuin is verdeeld in de verschillende gebieden. Je waant je in het buitenland.

6 gebieden zichtbaar in deze dierentuin in Arnhem

Safari

Giraffen, zebra’s en neushorens bevinden zich in het safari gedeelte, via een loopbrug kom je op enkele meters afstand van de beesten en zie je een glimp van hun dagelijks leven. Bij dit gedeelte heb je gelukkig geen last van hekwerken etc, hetgeen het fotograferen vergemakkelijkt. Via dezelfde looproute kom je uit bij de leeuwen en cheeta’s.

Ocean

Ocean bevat 8 miljoen liter aan water en heeft, naast verschillende soorten vis een groot koraalrif. Je wordt meegenomen naar het leven aan de kust, de koraalriffen, de open oceaan op naar de diepe zee. Indrukwekkend is het panorama glas, met enkele bankjes ervoor. Op je gemak kun je genieten van de stilte van de diepe zee.

Bush

Een wandeling in de bush zorgt ervoor dat je je waant in de tropen, met een heuse waterval en de verdere flora en fauna. Hierbinnen leeft onder andere zeekoeien, kleinklauwotters en aardvarkens. Leuk feitje: Burger’s Zoo is de enige dierentuin in Nederland welke aardvarkens heeft en er is zojuist een aardvarkentje geboren! Indien je hier gaat fotograferen vergeet dan niet om je camera te laten wennen aan het temperatuurverschil.

Rimba

Beren, apen en tijgers, zijn onder andere bewoners van het Rimba gedeelte van de dierentuin. Veelal is hier een natuurlijke afscheiding, weinig hekken, tralies en glaswerk. Kortom ideaal om te fotograferen! Idealiter heb je wel een telelens nodige, 300mm minimaal, echter meer bereik komt beter te pas.

Mangrove

In de mangrove hal bevinden zich een kleine twintigtal diersoorten uit de Zuidoost Aziatische mangroves. Het leuke is dat er ook een witkraag ijsvogel zit, echter net zoals in de vrije natuur moet je ook hier mazzel hebben om hem te kunnen zien.

Park

Stokstaartjes, flamingo’s en gorilla’s, verblijven in het park. De gorilla’s bevinden zich deels achter glas je staat oog in oog met ze, als wel ook met de kleine baby gorilla’s, kort geleden is er een tweeling geboren. Deze tweeling hebben beide een bijzondere naam, Na’Kato en Na’Hasa. Vergeet alleen niet om dit glas te poetsen zodat alle vingerafdrukken, etc. weg zijn en je zo een grotere kans hebt op een kraakheldere foto.

Vergeet niet om de gratis infographic over dierentuin fotografie te downloaden. Vol met tips voor de beste ervaring!

Dierentuin in Arnhem, dagje uit met kinderen

Het dierenpark leent zich perfect om ook met de kinderen een dagje uit te zijn. Je kunt hier ook terecht voor een kinderfeestje.

Burger’s Zoo korting

Via de ING rentepunten of de Jumbo spaarzegels kun je korting krijgen op Burgers’Zoo. Ben je op zoek naar meer kortingen voor overige dierentuinen, dan heb je geluk. We hebben hier een uitgebreide blog over geschreven!

Fotograferen in de dierentuin

Fotograferen in de dierentuin blijft altijd lastig op bepaalde punten. Gelukkig heb je in Burger’s Zoo een hoop plekken zonder gaas, glas etc. Het fotograferen in het Ocean blijft ook een uitdaging. Daarnaast is het ook prettig om een telelens mee te nemen, hiermee kom je het beste uit de voeten in de Mangrove en in de Rimba. Ben je benieuwd hoe je het beste kunt fotograferen in de dierentuin, lees dan even onze uitgebreide blog hierover.

Praktische informatie

De dierentuin is alle dagen van het jaar open. Voor de actuele openingstijden verwijs ik je graag door naar de website van Burger’s Zoo. Overige informatie aangaande Burgers zoo kun je ook hier vinden

Bezoekadres

Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem • Nederland 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”72″ gal_title=”Burgers Zoo”]

 

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

>

​​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '

Share
Pin
+1