Pairi Daiza dagje dierentuin in Belgie - Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
14

Pairi Daiza een dagje dierentuin in België

Fotograferen in de dierentuin kan een hele uitdaging op zich zijn. Makkelijker wordt het indien je naar een dierentuin gaat die erg fotogeniek is. De afgelopen periode heb ik diverse dierentuinen bezocht. Een van mijn favoriete dierentuinen is Pairi Daiza.

De dieren bevinden zich in een zo natuurgetrouwe fotogenieke omgeving. Pairi Daiza heeft bijzondere dieren die je niet overal tegenkomt, je kunt er terecht als de zon schijnt of als het regent. Lees in dit blog waarom een bezoekje aan Pairi Daiza de moeite waard is, wat je er zeker moet hebben gezien en waar je verblijft. Want zeker wanneer je uit Nederland komt is Pairi Daiza ruim 2,5 uur rijden.

Pairi Daiza ontstaan

In Pairi Daiza vind je een hoop culturele gebouwen, denk bijvoorbeeld aan een abdijtoren. Het is dus niet zomaar een dierentuin, het heeft een rijke geschiedenis die je in het park kunt terugvinden. Wellicht is het leuk om een stukje geschiedenis te weten van Pairi Daiza.

Op 11 mei 1994, opende Paradisio of Parc Paradisio (voorheen heette Pairi Daiza zo), zijn deuren. Het was een groot vogelpark die langzaam veranderde in een dierentuin. Het park is gevestigd op de grond van een voormalig Abdij van Cambron, hedendaags zijn er nog veel ruïnes te vinden die je doen herinneren aan deze tijd.

Voor de Bourgondiërs onder ons, je kunt in de brasserie nog steeds een heerlijk abdijbiertje drinken. In een omgeving waarbij je je even in een klooster waant. Uiteraard kun je er ook een kaasplankje bijbestellen.

In 2009 werd de naam Paradisio veranderd in de naam Pairi Daiza, Dit zou beter passen bij de inhoud van het park, dat langzaam veranderd was van een vogelpark naar een (volwaardig) dierentuin. Pairi Daiza dekte hiermee beter de lading. Pairi Daiza betekend overigens gesloten tuin in de Perzische taal.

Pairi Daiza wordt jaarlijks steeds meer bezocht. Dit is ook zeker niet zonder reden! Lees het blog verder waarom ook jij Pairi Daiza moet bezoeken! 

pairi daiza leukste dierentuin belgie binnen dierentuin beste dierentuin mooiste dierentuin pairi daiza hotel

Pairi Daiza de 9 werelden

Pairi Daiza is verdeeld in 9 tuinen met elk hun eigen diersoorten en thema. Je kunt er uren in ronddwalen. Pairi Daiza let ook op de kleine details, dit vind je ook terug in de ‘tuin’ waar je je in begeeft.

​Ben jij ook zo dol op het fotograferen in een dierentuin? Vind je het handig om een spiekbriefje bij je te hebben tijdens het fotograferen? GRATIS hier te downloaden!  >> ​​download hier(klik op het blauw)

La Lagune

In de Lagune vind je onder andere het eiland Madidi, het koninkrijk van de doodshoofdaapjes. Ook kun je oog in oog komen te staan met de kangeroo’s uit Australie, die rondspringen in het Mura Mura Territory. Of wat dacht je van een bezoekje op een groot schip, de Mersus Emergo, waar je schilpadden, slangen, spinnen en kameleons kunt vinden? Kijk ook even overboord, want misschien zie je ook wel de zeeleeuwen.

La Vallee de la source

Stap in de trein en ontdekt op een relaxte manier al het moois wat Pairi Daiza te bieden heeft. In dit gedeelte vind je tevens een grote collectie roofvogels. Wil je even bij komen van alle indrukken, neem dan plaats in de braserie, en geniet van een legendarisch abdijbier van Cambron. Vergeet je kaasplankje ook niet te bestellen! En vooral… Geniet!

La porte du ciel

Hier vind je de toren van de voormalig abdij van Cambron. Tevens het middelpunt voor de roofvogel show. Hier demonstreren de roofvogels, een verbazingwekkend schouwspel in ‘vrije vlucht’. La porte du ciel, biedt ook plaats aan de oasis, waar je dwergmangoesten, otters en luiaards kunt ontmoeten.

pairi daiza leukste dierentuin belgie binnen dierentuin beste dierentuin mooiste dierentuin pairi daiza hotel

La Terre des origines

De wereld van de ‘ Big Five’, de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en het luipaard wachten je hier op. Ook kom je hier giraffen, en hyena’s tegen. Uiteraard wel ieder in een hun eigen leefgebied, zodat elk dier het einde van de dag haalt. Ontdekt hier tevens de Tambermadorp met huisjes uit rode aarde en rieten dakken. Of het vissersdorp op palen, aanschouw hier het schooltje, de traditionele kruidenierszaak en meer.

La porte des profondeurs

In het Aquarium, worden de diepten van de zee nagebootst. Geniet hier van de duizenden vissen met felle kleuren en wonderlijke vormen, kwallen, haaien, zeepaardjes, en een inktvis zijn hier te zien. Iets verder van het aquarium, kunnen de kinderen zich uitleven in de grote openluchtspeeltuin.

Le royaume de ganesha

Je waant je hier in in Zuid-Oost Azië, aanschouw de rijstvelden, bananenbomen, tempels en je bent echt in Zuid-Oost Azië. Hier kom je tevens olifanten tegen, otters, makaken, en neushoornvogels. In de pantertempel en de tijgertempel zie je twee prachtige witte tijgers.

Le cite des immoretles

De tijd staat stil en China onthult hier zijn schatten. Alles is authentiek, van de tempels, tot de paviljoens, je kunt er chinese thee drinken en ook is er een gastronomische restaurant Temple des Delices.

La terre du froid

Binnen enkele tijd zal hier de achtste wereld van Pairi Daiza komen. Over enige tijd komt hier fauna, flora en architectuur van de grote Amerikaanse vlakten, Siberie, Lapland en Canada. Wacht het af en je zal het zien!

pairi daiza leukste dierentuin belgie binnen dierentuin beste dierentuin mooiste dierentuin pairi daiza hotel

Reuzenpanda beer in Pairi Daiza

Een van de dieren waar we oorspronkelijk voor kwamen waren de reuzenpandaberen. Reuzenpandaberen zijn te bezichtigen in Oostenrijk en België. Het verblijf van de reuzenpanda is verbluffend mooi, de omgeving is nagebouwd, er is zelfs bamboo geïmporteerd vanuit China. De reuzenpandaberen zijn op redelijke afstand, ook in hun binnen verblijf kun je bijna naast de reuzenpandabeer staan. Als je de reuzenpandabeer liever in zijn buitenverblijf zit, kun je beter niet gaan als het te warm is, dan zoeken ze liever de koelte op van hun grot. Inmiddels is het gezin uitgebreid en in 2016 is er een reuzenpandabeer geboren.

Vergis je overigens niet in de fanatiekheid van de echte reuzenpandaberenfan’s. Wij kwamen enkele vrouwen tegen die t-shirts en pandaberen oorbellen droegen! En maandelijks naar Pairi Daiza gingen om de beren te aanschouwen. Tegenwoordig hoeven ze niet meer zo ver te rijden, daar er ook reuzenpandaberen zijn in Ouwehandsdierenpark.

Pairi Daiza binnendierentuin

Weer of geen weer bij Pairi Daiza kun je je altijd vermaken, je hebt tropische binnentuinen, een heuse boot met aan boord verschillende reptielen, een aquarium met mooie vissen uit de oceanen, allemaal binnen in voor als het slecht weer is. Indien het mooi weer is kun je je vermaken met een wandeling door de dierentuin. Bepaalde delen van de dierentuin liggen vrij open, dus bij warm weer, is het erg heet. Gelukkig zijn sommige delen ook beschut. Tijdens elke weersomstandigheden kun je dus terecht in Pairi Daiza!

Pairi Daiza hotel

De bedoeling is dat er vanaf de lente van volgend jaar je kunt overnachten in dierentuin Pairi Daiza. Naast een hotel worden er kleinere paalwoningen gebouwd en tien ondergrondse slaapplaatsen. Op deze manier kun je in de ochtend wakker met uitzicht op de wilde dieren en help je mee voederen. Er wordt gezegd dat je vanuit je kamer of vanop het terras beren en wolven kunt spotten. We kijken er nu al naar uit! Wil je ondertussen tijd ergens anders verblijven rondom Pairi Daiza? Kijk dan even in het kopje hieronder.

Pairi Daiza overnachten

Veel hotels bieden inmiddels een overnachting inclusief ticket voor Pairi Daiza aan. Dit kan uiteindelijk voordeliger zijn. Een overnachting is overigens aan te raden, Pairi Daiza is 2,5 tot 3 uur rijden en dit is toch wel een eind. Zeker als je ook nog terug moet rijden na een dag gewandeld te hebben. Kijk even op deze site op een leuke hotel te vinden.

pairi daiza leukste dierentuin belgie binnen dierentuin beste dierentuin mooiste dierentuin pairi daiza hotel

Pairi Daiza de moeite waard

Pairi betekent in het Oud-Perzisch een afgesloten tuin. Deze afgesloten tuin bevindt zich op een half uur afstand vanaf Brussel, in het mooie gebied van Henegouwen. De dierentuin bevat 55 hectare grond, en was vroeger een oud abdij van Cambron.  Dit is nog te zien vooral aan de ver al bekende abdij toren. Deze abdij toren is nu een huisvesting voor vleermuizen, in verschillende soorten en maten, deze vleermuizen vliegen daadwerkelijk rond je oren.  Vroeger was dit in Blijdorp ook zo, wellicht niet voor iedereen weggelegd maar de mogelijkheid is er. Een andere hot item van de dierentuin zijn de reuzepanda’s, met zijn schattige zwart-witte kleur en speelsheid. Daarnaast blijft Pairi Daiza continu aan het ontwikkelen en aan het bij bouwen.

Pairi Daiza is de moeite waard want:

  • Bijzondere dieren, zoals witte tijgers, reuzenpanda’s en meer
  • Ook cultuur op te drinken, denk aan de abdij bier!
  • Leuke thema’s met veel oog voor details
  • Blijft zich ontwikkelen, hoe leuk is het om in de toekomst wakker te worden met uitzicht op de wolven!

Fotograferen dierenpark Pairi Daiza

Pairi Daiza is een dierentuin nog weinig bekend in Nederland, dit tot onze verbazing. In Pairi Daiza heb je het gevoel dat je tussen de dieren loopt, er bijzondere dieren zijn, het park fotogeniek is, kortom eigenlijk alles bevat om het fotograferen in de dierentuin te vergemakkelijken.

Pairi Daiza adres & openingstijden

Helaas is Pairi Daiza niet het gehele jaar open. Pairi Daiza is open van april t/m november.  Ze hebben in de zomer en rondom Halloween nog aangepaste langere openingstijden.

Pairi Daiza Domaine de Cambron
B-7940 Brugelette (Belgique)

Kijk even voor de actuele openingstijden op hun eigen website.

Hoe kom je in Pairi Daiza

Pairi Daiza ligt in de nabijheid van het station van Cambron-Casteau, op de lijn Bergen-Aat. Er is een voetgangersweg van 900m uitgestippeld om je naar de ingang van Pairi Daiza te brengen. Er bestaat geen enkel transportmiddel tussen het station en Pairi Daiza. Vanuit Nederland te rijden kost het je ongeveer 2,5 uur.

Pairi Daiza leukste dierentuin in België

Gratis reisgids of fotografie-infographic

Wil jij ook een gratis reisgids of fotografie-infographic. Want heb je eenmaal besloten om naar Pairi Daiza te gaan, dan wil jij toch ook met de leukste foto’s thuis komen? Download daarom de GRATIS dierentuinfotografie-infographic!

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 14 comments

Gratis infographic 'dierentuinfotografie'?​​

Tweet
Pin
Share