Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
2

Pairi Daiza een dagje dierentuin in België

Fotograferen in de dierentuin kan een hele uitdaging op zich zijn. Makkelijker wordt het indien je naar een dierentuin gaat die erg fotogeniek is. De afgelopen periode heb ik diverse dierentuinen bezocht. Een van mijn favoriete dierentuinen is Pairi Daiza.

De dieren bevinden zich in een zo natuurgetrouwe fotogenieke omgeving. Pairi Daiza heeft bijzondere dieren die je niet overal tegenkomt, je kunt er terecht als de zon schijnt of als het regent. In dit blog lees je waarom een bezoek aan Pairi Daiza leuk is, voor de fotograaf maar ook eventueel voor zijn of haar gezin.

Natuurgetrouwe fotogenieke omgeving


Deze dieren zijn verdeeld in 7 verschillende werelden. Zo heb je de big five in het Afrika gebied, de kangeroo’s uit
Australië, de pandabeer uit China en ga zo maar door. Het grootste voordeel is dat je je daadwerkelijk in het midden acht van alle dieren, het glas en tralieswerk is tot een minimum beperkt.  Als het er al wel is, is het zo opgezet dat het je niet beperkt in het maken van foto’s. Kortom fotograferen in de dierentuin wordt een stuk makkelijker en leuker.Pairi daiza is een natuurgetrouwe omgeving, het bevat eeuwenoude bomen, prachtige bloemen en  weelderige planten van over de hele wereld. Door de schatten van architectuur en ambachtswerk, allemaal authentiek, gemaakt door mannen met gouden vingers uit China, Indonesië, Thailand en uiteraard 5000 verschillende diersoorten.

Bij Pairi Daiza kun je oog in oog komen te staan met een giraf, kun je lopen over een nagemaakt eiland van Madagaskar, waar de lemuur losloopt en je hem kunt aaien.  Je hebt een roofvogelshow waar je de wind door je haren voelt wapperen als een gier over je heen vliegt.

Reuzenpanda beer in Pairi Daiza

Een van de dieren waar we oorspronkelijk voor kwamen waren de reuzenpandaberen. Reuzenpandaberen zijn te bezichtigen in Oostenrijk en België. Het verblijf van de reuzenpanda is verbluffend mooi, de omgeving is nagebouwd, er is zelfs bamboo geïmporteerd vanuit China. De reuzenpandaberen zijn op redelijke afstand, ook in hun binnen verblijf kun je bijna naast de reuzenpandabeer staan. Als je de reuzenpandabeer liever in zijn buitenverblijf zit, kun je beter niet gaan als het te warm is, dan zoeken ze liever de koelte op van hun grot. Inmiddels is het gezin uitgebreid en in 2016 is er een reuzenpandabeer geboren.

Weersomstandigheden

Weer of geen weer bij Pairi Daiza kun je je altijd vermaken, je hebt tropische binnentuinen, een heuse boot met aan boord verschillende reptielen, een aquarium met mooie vissen uit de oceanen, allemaal binnen in voor als het slecht weer is. Indien het mooi weer is kun je je vermaken met een wandeling door de dierentuin.

Pairi Daiza hotel

De bedoeling is dat er vanaf de lente van volgend jaar je kunt overnachten in dierentuin Pairi Daiza. Naast een hotel worden er kleinere paalwoningen gebouwd en tien ondergrondse slaapplaatsen. Op deze manier kun je in de ochtend wakker met uitzicht op de wilde dieren en help je mee voederen. Er wordt gezegd dat je vanuit je kamer of vanop het terras beren en wolven kunt spotten. We kijken er nu al naar uit! Wil je ondertussen tijd ergens anders verblijven rondom Pairi Daiza? Kijk dan even op via booking.com of op onderstaande website.

Vergeet niet om de gratis infographic over dierentuin fotografie te downloaden. Vol met tips voor de beste ervaring!

 

Veel hotels bieden inmiddels een overnachting inclusief ticket voor Pairi Daiza aan. Dit kan uiteindelijk voordeliger zijn. Een overnachting is overigens aan te raden, Pairi Daiza is 2,5 tot 3 uur rijden en dit is toch wel een eind. Zeker als je ook nog terug moet rijden na een dag gewandeld te hebben.

Pairi Daiza de moeite waard

Pairi betekent in het Oud-Perzisch een afgesloten tuin. Deze afgesloten tuin bevindt zich op een half uur afstand vanaf Brussel, in het mooie gebied van Henegouwen. De dierentuin bevat 55 hectare grond, en was vroeger een oud abdij van Cambron.  Dit is nog te zien vooral aan de ver al bekende abdij toren. Deze abdij toren is nu een huisvesting voor vleermuizen, in verschillende soorten en maten, deze vleermuizen vliegen daadwerkelijk rond je oren.  Vroeger was dit in Blijdorp ook zo, wellicht niet voor iedereen weggelegd maar de mogelijkheid is er. Een andere hot item van de dierentuin zijn de reuzepanda’s, met zijn schattige zwart-witte kleur en speelsheid. Daarnaast blijft Pairi Daiza continu aan het ontwikkelen en aan het bij bouwen.

Fotograferen dierenpark Pairi Daiza

Pairi Daiza is een dierentuin nog weinig bekend in Nederland, dit tot onze verbazing. In Pairi Daiza heb je het gevoel dat je tussen de dieren loopt, er bijzondere dieren zijn, het park fotogeniek is, kortom eigenlijk alles bevat om het fotograferen in de dierentuin te vergemakkelijken.

Pairi Daiza adres & openingstijden

Helaas is Pairi Daiza niet het gehele jaar open. Pairi Daiza is open van april t/m november.  Ze hebben in de zomer en rondom Halloween nog aangepaste langere openingstijden.

Pairi Daiza

Domaine de Cambron
B-7940 Brugelette (Belgique)

 

Pairi Daiza ligt in de nabijheid van het station van Cambron-Casteau, op de lijn Bergen-Aat. Er is een voetgangersweg van 900m uitgestippeld om u naar de ingang van Pairi Daiza te brengen. Er bestaat geen enkel transportmiddel tussen het station en Pairi Daiza.

 

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”78″ gal_title=”Pairi Daiza”]

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

 • Renate schreef:

  ik klikte op meer foto’s van pairi daiza, maar vind het heel jammer dat er niets te zien is

  • Manon de Zeeuw schreef:

   Goede avond, de foto’s stonden op oypo, helaas zijn deze foto’s na verloop van tijd niet meer zichtbaar.
   Ik heb ze nu op een foto host gezet, dank je wel voor de tip!

 • >

  ​​Gratis infographic ' Dierentuinfotografie '

  Share
  Pin
  +1
  Share
  Pin
  +1