Enkele jaren geleden hadden we hem al, een museumjaarkaart. We gaan dan gedurende één jaar diverse dagjes weg. Dan verlengen hem niet om vervolgens na enige tijd weer één aan te schaffen. En heel stiekem bezoeken we dan vaak weer dezelfde musea die we eerder hebben gezien. Gewoon omdat we dat leuk vinden. We houden niet zozeer van schilderijen en kunst, we vinden musea leuk waar je wat geprikkeld wordt. Zo stond Aviodrome al een tijdje op het lijstje. Toen we weer de museumjaarkaart aanschaften wisten we: we gaan naar het Aviodrome.

Ben je benieuwd hoe wij dit hebben ervaren? Lees dan snel even onze blog.

Aviodrome wat is er te zien?

Aviodrome verteld een geweldig verhaal van de Nederlandse luchtvaargeschiedenis. Er staan tevens meer dan 100 vliegtuigen tentoongesteld in diverse hangers, maar ook buiten! In heel veel vliegtuigen kun je ook naar binnen, gaaf toch!

aviodrome eerste vliegtuig
Een van de eerste vliegtuigen. Bizar toch!

Je kunt in diverse flightsimulators, waardoor je het gevoel van vliegen beleeft. Ook kun je een 4D film bekijken. Wat hier 4D aan is, tja dat verklap ik niet, dat zal je toch echt zelf moeten ervaren.

Wil je zelf vliegen, dan kan dit ook bij Aviodrome, hier hangt wel een prijskaartje aan, rond de 137 euro voor 2 personen ben je snel kwijt. Wat hebben wij er gezien en gedaan?

Aviodrome onze ervaring

We stonden al vroeg voor de deur en een mooie rode loper bracht ons naar de ingang, naast deze loper stonden er diverse blauwe landingsbaan lampen. Leuk toch!

We verder vriendelijk ontvangen bij een incheckbalie. Hier hangen tevens van die leuke gele verlichte borden, eigenlijk die je ook ziet hangen op bijvoorbeeld Schiphol, waar dan staat aangegeven waar je je bevindt. Je krijgt hierdoor gelijk een echt vakantiegevoel.

Na ‘geboard’ te zijn, kon onze tocht door het Aviodrome echt beginnen.

Owja leuk voor kinderen, je kunt dus meedoen aan een speurtocht en uiteindelijk een stewardessen diploma of piloten brevet krijgen.

We bezochten het museum in chronologische volgorde, we gingen hierdoor door de geschiedenis van de luchtvaart. Zo begonnen we bij het eerste houten vliegtuig (immens ding), liepen we door de Eerste Wereldoorlog naar de Tweede Wereldoorlog. Onderweg konden we overal binnen kijken.

aviodrome tweede wereldoorlog
De Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog, parachutesprong op Valkenburg.
b25 mitchell aviodrome
Mitchell B-25 bommenwerper Tweede Wereldoorlog.

Op een gegeven moment maakte we een korte rit van 2 minuten in een vliegtuig uit de prehistorie (het jaar weet ik even niet meer), maar dat klotsten nog aardig wat. Ik denk dat we door deze korte trip zeker een uurtje misselijk zijn geweest. Ik moet er niet aan denken om hier meer dan 10 uur in te zitten!

Na de meeste vliegtuigen en helikopters binnen te hebben gezien, hebben we ook nog de expositie gezien over de astronauten.  Interessant om te zien hoe klein de capsules zijn waar de astronauten in leefden of wat ze aten aan boord.

Aviodrome: buiten

Niet alleen binnen kun je veel zien en beleven ook buiten is er van alles neergezet om je te vermaken. Met als absolute pronkstuk de Boeing 747-206. Een Jumbo Jet. En Jumbo achtig dat was dit vliegtuig zeker. Het is een combivliegtuig, want niet alleen passagiers (302 stuks in totaal) werden hiermee de wereld overgevlogen, ook was een een grote ruimte voor transport, en dan heb ik het niet over pallets of dozen. Er werden onder andere paarden vervoerd met dit type vliegtuig. Neem een kijkje in de cockpit, zit op een stoel en waar je even in de businessclass.

Kijk even naar buiten, als je geen hoogtevrees hebt, want het is aardig hoog, en stap daarna weer met je beide benen op de grond.

Owja, in dit vliegtuig is er altijd wel een vrijwilliger die je de sappigste details kan vertellen over dit vliegtuig.

cockpit jumbo jet 747
Jumbo Jet Boeing 747, wat een knopjes he!

Wat vind je nog meer buiten?

Ben jij benieuwt hoe Schiphol er in de jaren 1928 uitzag? Dan bof je er is een replica gemaakt van het oude Schipholstationsgebouw. De vluchten naar oa Nederlands-Indië werden er met de hand op een boord gezet. Zo wisten de passagiers hoe laat ze zouden vertrekken en wie hun piloot was.  Kun je je niks bij voorstellen. Ook staan er buiten nog enkele andere vliegtuigen.

Hoe laat gaat jouw vliegtuig?

Speelplaatsen kids

Voor de kinderen zijn erbinnen en buiten diverse speeltoestellen. Dus Aviodrome leent ze zich voor een bezoekje als het zonnetje schijnt of als het regent.

Dagje uit Flevoland ga naar Aviodrome!

Wij vonden Aviodrome erg leuk om te bezichtigen. Ik vind het zelf altijd erg leuk als ik een beetje rond kan neuzen en een cockpit van binnen zie je ook niet alledaags. Daarnaast vind ik geschiedenis uberhaupt erg interessant en als echte reiziger is het leuk om te zien hoe bijvoorbeeld Schiphol er vroeger uitzag.

Ik ben blij dat ik niet in die tijd heb geleefd, want ik zou erg misselijk worden in bepaalde vliegtuigen en er is ook niet altijd een wc aan boord. Tja, die luxe hebben we nu zeker. Vliegen anno 2019 is erg luxe!

Avoidrome vind ik overigens zeker een aanrader, voor volwassen mensen met of zonder kids en uiteraard voor kids is het een ontdekkings walhalla.

Nu nog even wat praktische informatie….

Aviodrome entree

Individuele entreeprijzen Entreeprijs Online prijs
Kinderen < 3 jaar Gratis
Kinderen tussen 3 en 11 jaar € 14,95 € 12,95*
Entreeprijs regulier € 17,95 € 15,95*

De prijs voor parkeren zit niet inbegrepen in de entreetickets. Voor € 6,- per auto kun je parkeren op de ruime parkeerplaatsen bij Aviodrome.

Aan te raden is om overigens je ticket altijd online te kopen, dit is altijd een stuk goedkoper dan aan de kassa. Ga even naar de website van de Aviodrome voor recente informatie en bestel je ticket alvast op voorhand.

Aviodrome korting

Er zijn verschillende manieren om met een leuke korting naar Aviodrome te gaan, denk bijvoorbeeld aan de acties van de Jumbo, of een goedkoper kaartje via de Rentepunten van de ING. Ook vakantieveilingen.nl biedt vaak een kaartje aan zodat je goedkoop naar Aviodrome kunt!

Nog meer tips voor leuke dagjes weg

Wil je een leuk dagje weg naar bijvoorbeeld de dierentuin? Kijk dan even op onze dierentuin top 10 blog en vind de leukste dag weg! Ben je in de provincie Flevoland? Vergeet dan ook niet om een bezoek te brengen aan Almere.

aviodrome dagje uit in flevoland
Aviodrome dagje uit in Flevoland