Ouwehands is vooral bekend om zijn berenbos en wolven, daarnaast wordt Pandasia in gereedheid gebracht om eind 2016 twee nieuwe bewoners te verwelkomen uit China: de pandaberen Wu Wen en Xing Ya.

Benieuwd naar deze dierentuin en hoe fotogeniek deze dierentuin is? Lees dan snel dit blog, boordevol informatie om je dagje dierenpark te laten slagen.

Ouwehands dierenpark Rhenen een van de leukste dierentuinen in Nederland

Een stukje geschiedenis in Rhenen, een oud dierentuin die zijn ontstaat verleend in de jaren 30, recentelijk vernieuwd. Nu herbergt het verblijven voor onder andere leeuwen, tijgers en ijsberen. Een niet al te grote dierentuin (ten opzichte van bijvoorbeeld Blijdorp) echter een gemoedelijke sfeer en prima te vertoeven voor een dagje uit.

Berenbos

ouwehands dierenpark rhenen leuk dagje uit

Het pronkstuk van Ouwehands is het berenbos, met naast beren, ook een roedel wolven. Een verhoogde wandelbrug leidt je dwars door het bos heen, alwaar de beren en wolven op een terrein leven. Je kunt tijdens het wandelen de dieren spotten en foto’s maken, het is een voornamelijk dicht iets wat donker bos, dus je zult moeten spelen met je ISO waarde en/of sluitertijd cq diafragma.

Aan te raden is om hier te komen wanneer het niet zo druk is, anders is het moeizaam om in dit gedeelte van het bos beren en wolven te spotten. Let er tevens op dat het ook niet te warm is, dan zijn de beesten liever lui dan moe.

Aan het einde van de wandelbrug en net terug richting het park, heb je nog een stuk waar een aantal beren zich op een afgesloten gedeelte bevinden achter een hekwerk. Op deze manier ben je dichter bij de beren, echter er zit een groot stuk gas tussen jou en de beren, gelukkig is er in het gaaswerk een gedeelte gemaakt waar je je camera lens doorheen kunt steken.

In het park zijn veel dierenverblijven zo gemaakt, dat je weinig last hebt van gaas- en/of glaswerk. Bij de ijsberen is het fotograferen wat lastiger, daar zich om het verblijf een dik glaswerk bevindt. Een gedeelte om het verblijf is open, echter het gedeelte waar de ijsberen zich veelal bevinden, daar bij het water, bevindt zich op een te verre afstand, waardoor je een flinke zoomlens moet hebben om een leuke fotografische beleving vast te kunnen leggen.

Zeeleeuwenshow

De zeeleeuwenshow is grappig, echter ik vind een vogelshow een stuk boeiender. Het fotograferen van de zeeleeuwenshow vond ik een uitdaging, een donkere omgeving, en dieren die snel voorbij flitsen. Met het verhogen van de ISO en door de ruis weg te werken in ligthroom is het enigszins gelukt.

Reuzenpanda’s Ouwehands dierenpark

Eind 2016 zijn er twee reuzenpanda’s in de dierentuin komen wonen. Dit is uniek voor Nederland. Eerder hebben wij reuzenpanda’s mogen aanschouwen in de dierentuin van Pairi Daiza. Nu ook op eigen bodem!

ouwehands dierentuin een leuk dagje uit

Korting Ouwehands dierenpark

Via verschillende sites kun je korting krijgen op Ouwehands dierenpark. Zo ook de site van vakantieveilingen.nl, doe hier je voordeel mee je korting kan aanzienlijk oplopen. Wij hebben hier weleens eerder een artikel overgeschreven, hoeveel korting je kunt krijgen indien je een ticket koopt via vakantieveilingen.nl

Jumbo dagje uit

Een van de bekendste manieren om een dagje uit te gaan, is met de kortingsbonnen van Jumbo dagje uit!

Ouwehands dierentuin fotograferen tips en trucs

Let er goed op dat je genoeg belichting hebt, anders de ISO waarde omhoog, of eventueel je sluitertijd en diafragma aan te passen. Nog een leuke tip niet zozeer op het gebied van fotograferen, op enkele honderd meter lopen is een woonwijk alwaar je gratis kunt parkeren, wij hebben tevens ons kaartje via vakantieveiling weten te bemachtigen, dit scheelt toch weer wat centjes voor de portemonnee.

Benieuwd naar deze blogs, onder andere over Pairi Daiza, Burgers Zoo en Wildlands dit kun je terug lezen in mijn overzicht ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland’.

Wil je meer lezen over het fotograferen in de dierentuin? Lees dan mijn blog over ‘Dierentuinfotografie‘.

Parkeren Ouwehands dierenpark

Parkeren kun je uiteraard bij een van de aangewezen parkeerplaatsen. Echter je bent zo 7 euro kwijt. Vind je het niet erg om een stukje te lopen, dan kun je verder op in de wijk gratis je auto kwijt.

Openingstijden en kaartjes Ouwehands dierentuin

Toegangskaarten voor Ouwehands Dierenpark kun je heel simpel en snel online bestellen. Kijk dan even bij de site van Ouwehands Dierenpark. De toegangsprijs voor een volwassenen is rond de 21 euro. Terwijl de toegangsprijs voor kinderen een stuk lager is rond de 18 euro. Houdt er rekening mee dat dus het online bestellen van een kaartje online voordeliger is dan wanneer je je entreebewijs koopt bij de kassa.

Ben jij benieuwd naar de openingstijden van de dierentuin? Kijk dan even op de website van Ouwehands dierentuin, kijk hier.

ouwehands dierentuin