Fotografeer je pup tips en trucs

Al enige tijd hebben we een vrolijke fotogenieke Jack Russel in ons midden. We waren voornemens om een hondje er bij te nemen.  Dit is uiteindelijk een Duitse Herder luisterend naar de naam Dex geworden. Uiteraard moest ook Dex wennen aan de camera….. dit is redelijk gelukt. Echter ze is nog jong en mag nog genoeg leren 🙂

In deze blog: fotograferen van je pup tips en trucs. Uiteraard met een paar leuke foto’s van Dex.

Binnen of buiten

Hangt er een beetje van af wat voor soort foto je wilt. Wil je dat je hond in het rond rent, dan is een buitenlocatie beter op zijn plek. Wil je echter een meer een statische foto dan is het leuk om je hond binnen te laten poseren. Je kunt hierbij dan ook meer spelen met de achtergrond. Ik denk dat het hierbij ook leuk is om naar het karakter van het dier te kijken, heb je bijvoorbeeld een hond die het heerlijk vind om te rennen, kies er dan voor om een foto te maken van je hond terwijl hij rent.

Compositie

Begeef je op ooghoogte van het dier, kijk je huisdier niet recht in de camera, probeer zijn aandacht op een andere manier te trekken. Dit kan bijvoorbeeld door een snoepje voor hem te houden. Let er bij een pup op dat hij zo min mogelijk afleidingen heeft, het leven is nog nieuw en er kan genoeg ontdekt worden.Voor de pup is dit dan gelijk handig om te wennen aan de camera.

Studio verlichting

Met de donkere dagen voor kerst is het handiger om gebruik te maken van een flits installatie, ik zelf vind het erg mooi om een lichtflitser te gebruiken en er dan net voor te zorgen dat het licht reflecteert in de ogen van de hond. Het voordeel van de flitsers is uiteraard het licht, echter je bent wel iets beperkter met je sluitertijd, dus ook hierbij: Geduld! Ik heb de pup overigens nog niet meegenomen de studio in.

Geduld

Wel een van de belangrijkste dingen is geduldig zijn, een huisdier zal niet zomaar cheese zeggen, stil blijven zitten etc, althans die van ons in elk geval niet. Lukt de foto op het moment niet zoals je wilt probeer het een ander moment dan nogmaals.

Benieuwd naar de blog over het fotograferen van de Jack, klik hier.

4 Replies to “Fotografeer je pup tips en trucs”

Dank je voor je reactie!