Fotograferen in de dierentuin tips en trucs Burger’s Zoo

Burger’s zoo een dierentuin in de bosrijke omgeving van Arnhem, beslaat zo’n 45 hectare grond waar verscheidene dieren te vinden zijn, verdeeld in de safari, oceanium, bush, rimba, mangrove en het park. Voor elke fotograaf is hier iets te fotograferen naar zijn smaak. Of burger’s zoo een fotogeniek dierentuin is, dat lees je hier in dit blog, vol met tips en trucs over fotograferen in de dierentuin.

Safari

fotograferen in de dierentuin tips en trucks : burger's zoo

Giraffen, zebra’s en neushorens bevinden zich in het safari gedeelte, via een loopbrug kom je op enkele meters afstand van de beesten en zie je een glimp van hun dagelijks leven. Bij dit gedeelte heb je gelukkig geen last van hekwerken etc, hetgeen het fotograferen vergemakkelijkt. Via dezelfde looproute kom je uit bij de leeuwen en cheeta’s, je zult door het hek of glas heen moeten fotograferen om een mooi plaatje van deze beesten te kunnen maken.

Oceanium

Het oceanium bevat 8 miljoen liter aan water en heeft, naast verschillende soorten vis heeft het oceanium een groot koraalrif. Het oceanium neemt je mee van het leven aan de kust, de koraalriffen, de open oceaan naar de diepzee. Indrukwekkend is het panorama glas, met enkele bankjes ervoor, op je gemak kun je genieten van de stilte van de diepzee. Zoals in elk oceanium is het fotograferen hier erg lastig. Het fotograferen lukte het beste bij het leven aan de kust waarbij de vissen die vlak langs het glas zwommen het fotogeniekst waren.

Bush

Een wandeling in de bush zorgt ervoor dat je je waant in de tropen, met een heuse waterval en de verdere flora en fauna. Hierbinnen leeft onder andere zeekoeien, kleinklauwotters en aardvarkens. Leuk feitje: burger’s zoo is de enige dierentuin in Nederland welke aardvarkens heeft en er is zojuist een aardvarkentje geboren! Indien je hier gaat fotograferen vergeet dan niet om je camera te laten wennen aan het temperatuur verschil.

Rimba

Beren, apen en tijgers, zijn onder andere bewoners van het Rimba gedeelte van de dierentuin. Veelal is hier een natuurlijke afscheiding, weinig hekken, tralies en glaswerk. Kortom ideaal om te fotograferen! Idealiter heb je wel een telelens nodige, 300mm minimaal, echter meer bereik komt beter te pas.

Mangrove

fotograferen in de dierentuin tips en trucks : burger's zoo

In de mangrove hal bevinden zich een kleine twintigtal diersoorten uit de Zuidoost Aziatische mangroves. Het leuke is dat er ook een witkraag ijsvogel zit, echter net zoals in de vrije natuur moet je ook hier mazzel hebben om hem te kunnen zien. Met een telelens met groot bereik kom je in de mangrove het beste uit de voeten.

Park

Stokstaartjes, flamingo’s en gorilla’s, verblijven in het park. De gorilla’s bevinden zich deels achter glas je staat oog in oog met ze, als wel ook met de kleine baby gorilla’s, kort geleden is er een tweeling geboren. Deze tweeling hebben beide een bijzondere naam, Na’Kato en Na’Hasa. Vergeet alleen niet om dit glas te poetsen zodat alle vingerafdrukken, etc. weg zijn en je zo een grotere kans hebt op een kraakheldere foto.

Fotograferen in de dierentuin: Burger’s Zoo aanrader?

fotograferen in de dierentuin tips en trucks : burger's zooLaat ik voorop stellen dat burger’s zoo een mooi goed onderhouden dierentuin is, een dagje weg in de natuur. Qua fotograferen loop je, zoals in elk dierentuin, wel tegen bepaalde hindernissen aan, echter ik vind burger’s zoo minder fotogeniek dan bijvoorbeeld Pairi Daiza. Voornamelijk komt dit toch door de vele hekken, gazen etc, en het feit dat je ook niet makkelijk tegen een hek kunt aanstaan. Laat het je echter niet weerhouden om deze dierentuin aan te doen. Meer informatie over Burgers zoo vind je hier.

Fotograferen in de dierentuin tips en trucs

Burgers zoo is niet de eerste dierentuin die is bezocht. Er zijn reeds al diverse artikelen geschreven over het fotograferen in een dierentuin.

Voor meer foto’s van burger’s zoo klik hier.

Dank je voor je reactie!