Fotograferen op reis Vietnam Dalat Manon Ruitenberg ...
2

Fotograferen op reis Vietnam Dalat

Dalat, de stad die geliefd was bij de Fransen en nog steeds erg geliefd is bij veel Vietnamese en toeristen. Wij besloten om weer een keer te gaan vliegen en vlogen, na een geweldig verblijf in Hoi An, in een uur vanaf Danang na Dalat. Is Dalat nu echt zo mooi als wordt beweerd, wat kun je er allemaal doen, en belangrijker; hoe fotogeniek is Dalat. Je leest dit in dit blog fotograferen op reis Vietnam Dalat.

Dalat

Geliefd om de droge en koele klimaat, gelegen in de bergen het lijkt er op de Alpen. Een heel contrast als je dit vergelijkt met de palmbomen aan het strand van Mui Ne. Landbouwgronden zijn hier genoeg, ze bevatten alleen geen rijst, maar aardbeien. Je kunt hier watervallen vinden, meren en veel bomen, mooie vogels en andere diersoorten. De omgeving is echt adembenemend.

Wat kun je er doen

Dalat is vanwege zijn klimaat ook bekend om zijn bloemen, je vind ze in alle kleuren, maten en soorten. Je hebt in Dalat een soort Keukenhof, tegen betaling kun je een verscheidenheid aan bloemen zien. Bloemen worden ook verkocht op de markt. Op deze markt wordt in de vroege ochtend nog meer verkocht denk aan vers fruit, groente en vleeswaren. Mocht het regenen dan heb je mazzel wamt Dalat heeft ook een groot overdekt markt. Producten die je hier koopt zijn daadwerkelijke gebruiksvoorwerpen, dikke winterjassen, bh’s tot aan tassen, souvenirs kon je niet echt shoppen. We vonden de markt in Dalat een trieste benauwde uitstraling hebben en kon niet tippen aan de markten die we hadden gezien in Hanoi en Hoi An. In dat opzicht heeft het stadscentrum van Dalat niet veel te bieden. Echter eigenlijk kom je vooral naar Dalat voor de omgeving!

Adrenaline kicks

Er zijn voldoende adrenaline kicks te beleven, denk aan mountainbiken, canyoning en raften. Deze tours kun je overal boeken, check even wat de tour biedt en lees reviews op oa tripadvisor. Het zou zonde zijn als je een dot geld betaald hebt en je krijgt niet wat je verwacht.

Omgeving

De omgeving is wonderlijk schoon, het beste kun je de omgeving ontdekken met een scooter. Zelf rijdend of achterop bij een easy rider. Houd je niet zo van een scooterrit dan zou een privé chauffeur met auto natuurlijk ook kunnen. Andere mogelijkheid is een bustour. Plekken waar je onder andere naar toe gaat: waterval (Elephant en Datalan zijn de drukst bezochtste), en bijvoorbeeld een aardbeien plantage.

Truc Lam Pagoda

Gelegen in de bergtoppen met mooie tuinen, is de monestry hedendaags nog steeds in gebruik. Er zijn twee manieren om er te komen. Een manier is met de cable baan vanuit het centrum, hierbij ga je over een diep dal, over de boomtoppen heen, schijnt een mooie tocht te zijn. De andere manier is via de achterkant van de tuinen. Ons hotel zat ver van het centrum vandaan dus wij gingen via de achterkant. Enkele trapjes naar boven en we kwamen uit in een oase van rust. Na enige tijd te hebben rondgelopen vervolgden wij onszelf weg weer richting de uitgang. Tip; zorg dat je niet te laat gaat, aangezien je dan echt in de mensen massa loopt.

Vietnam is een groot land en er is voldoende te zien. Wel is het handig om zo efficient mogelijk te reizen, zodat je niks mis! Speciaal voor jou deze reisroute '3 weken Vietnam' download dit GRATIS >> ​​download hier (klik op het blauw)

Fotograferen op reis

Dalat is erg fotogeniek, zorg dat je bij tijds opstaat zodat je alles kunt zien. Om de omgeving mooi op de foto te zetten zul je er heen moeten gaan. Denk aan een scooter of privé tocht.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​Gratis reisgids '3 weken Vietnam'?

Tweet
Pin
Share