Fotograferen op reis Vietnam Hue keizerlijke stad Manon Ruitenberg ...
3

Fotograferen op reis Vietnam Hue keizerlijke stad

Fotograferen op reis, momenteel in Vietnam, heerlijk in het zonnetje althans dat dachten we. Toen kwam we vanuit Hanoi in Hue aan… Hue een keizerlijke stad, in centraal Vietnam. Ten tijden van dat wij er waren was het regenseizoen in volle gang. Dat hebben we geweten, onze eerste souvenir die we kochten was een poncho. Toch weerhield dit ons er niet van om op pad te gaan en in de voetsporen te treden van de oud keizerlijke stad. In dit blog wordt je mee genomen naar deze tijd en krijg je tips aangaande fotografie. Fotograferen op reis Vietnam Hue keizerlijke stad.

Hue

Vietnam fotograferen HueEen van de belangrijkste trekpleisters van Hue de citadel, dit was de thuisfront van de keizerlijke Nguyen Dynastie tussen 1802 en 1945. In 1804 is er met de bouw begonnen door keizer Gia Long, hierbij gebruikte hij de verboden stad van Bejing als inspiratie. Tijdens het TET offensief in 1968 was het gebied rond de citadel een slagveld en bombardementen legden het complex voor het grootste deel in as. Pas sinds 1992 na de opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst begon men met de restauratie. Trek voor je bezoek aan dit complex ongeveer 2 uur uit. Zorg dat je een gids regelt of dat je een uitgebreide beschrijving hebt van het complex. Dit om je meer diepgang te geven. Indien je de citadel bezoekt met regen, zorg voor water dichte schoenen, een regenjas, dan je rugtas met daarover heen een poncho. Op deze manier blijf je tas en hierin je camera dus goed droog. Indien je in de hetere periode komt zou ik je aanraden om in de vroeg ochtend te gaan in elk geval niet gedurende de het heetste moment van de dag.

Fotograferen op reis Vietnam Hue tips en trucs

Fotograferen op reis Vietnam Hue tips en trucsDoordat het zo regende was mijn eerste prioriteit om de camera zo droog mogelijk te houden. Mijn camera zit in een cameratas, die in mijn dag backpack zit, vervolgens zit er een regenhoes over die backpack. Om zelf droog te blijven had ik een regenjas, (Mac in a sac) backpack aan, hierover heen de poncho. Indien het wat lichtjes regende droeg ik mijn camera onder de poncho. Verder zorg dat je vooraf weet wat je wilt fotograferen op het complex en neem je tijd. Kies liever een detail dan enkel een groot gebouw om je foto’s wat meer te laten prikkelen.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share