De Apenheul een bos vol met loslopende apen, dat is dierenpark de Apenheul. Gelegen op een mooi beboste plek midden in de natuur van de Veluwe. Een heerlijke omgeving om in te verdwalen en om apen te ontmoeten. Overigens lopen niet alle apen los, het zou gevaarlijk zijn om oog in oog te staan met een gorilla. De Apenheul is een geweldig dagje uit en leent zich uitstekend om te fotograferen.

Apen in de Apenheul

Je vindt er rond de veertig verschillende soorten Apen. Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. De apen zijn verre van schuw en lopen tussen de bezoekers rond. Aan het begin van de ronde loop je langs de doodshoofdaapjes. Grote kans dat er een op je hoofd komt zitten. Een gorilla, orang-oetan, bonobo’s zal niet zomaar voor je voeten lopen. Deze zitten op hun eigen eiland. De apen voelen zich hierdoor veilig in hun eigen habitat. Op deze manier kun je ze ook goed zien zonder dat er tralies of iets dergelijks voor zit.

Fotograferen in de Apenheul

In de Apenheul kun je een speciale aapvrije tas lenen. Dit is een schoudertas waar je je eigen tas in kunt doen. Het is de vraag of het heel handig is om te dragen. Zeker een schoudertas met zware cameraspullen is niet echt ideaal. Wij hebben er wel voor gekozen om onze rommel in de aapvrije tas te doen. Echter ik zag ook genoeg mensen lopen met hun dag rugzak een hier overheen een regenhoes. Welke lens neem je mee? Ik zelf had alleen mijn 80-200mm f2.8 lens mee. Wisselen van lenzen is alleen aan te raden op bepaalde aapvrije punten. Ik had echter weinig zin om telkens van lens te wisselen. Ik kon prima uit de voeten met mijn 80-200 mm lens. Alleen op bepaalde punten miste ik wat groothoek.

Wandelroute Apenheul

In de Apenheul is er eigenlijk maar één wandelroute. Je loopt eigenlijk op deze manier het hele park rond. Een geniale tip is om de route contra te lopen. Zo vermijd je een hoop drukte. De Apenheul is niet de enigste dierentuin die ik de afgelopen tijd heb bezocht. Ben je benieuwd welke dierentuinen nog meer zijn geblogd? Of ben je nieuwsgierig naar algemene tips over het fotograferen in de dierentuin?

Praktische informatie

Via de website van de Apenheul kun je tot 7,50 euro korting krijgen op je kaartje. Ook via de ING-rentepunten kun je op een goedkopere manier aan een kaartje komen. Houd er overigens rekening mee dat de Apenheul niet het gehele jaar te bezoeken is. De periode loopt van ongeveer april/mei tot eind november.

Top 10 leukste dierentuinen in Nederland

Ben jij benieuwd naar ons artikel ‘Top 10 leukste dierentuinen in Nederland?‘ en lees welke dierentuinen wij geweldig vinden.