Het is altijd een droom van ons geweest om het noorderlicht te aanschouwen. Na veel zoekwerk op het internet kwamen we uit bij Voigt Travel. Hier hadden we een groepsreis geboekt ‘ Noorderlicht finale’. En een finale, dat was het zeker.

Fins Lapland

Noorderlicht fotograferen wanneer noorderlicht fotograferen noorderlicht

Gelegen in het noorden van Europa is het zeker in de winter een sprookje om te bezoeken. De uitgestrekte wildernis van Noord- Scandinavië is in de winter maanden bedekt met sneeuw. Ook woont de Kerstman er.  De Kerstman woont in Santa Claus Village, gelegen op ongeveer 8 kilometer afstand van Rovaniemi. Je vind daar de woning van de Kerstman, ontmoet hier de elfjes, of maak een rit in de arreslee. Fins Lapland is een sprookje.

Luosto

Luosto is een piepklein wintersportplaats in Lapland. Op ongeveer 120 kilometer afstand vanaf Rovaniemi. Er heerst een gemoedelijke sfeer en het is er knus en gezellig. Je kunt er wandelingen maken zoveel en zolang als je wilt. In Luosto bevindt zich ook een amethistmijn op de Lampivaara, die je ook in de winter kunt bezoeken. Verwacht verder niet veel uitgaansgelegenheden in Luosto. Geniet er vooral van de rust!

Voigt Travel

Noorderlicht fotograferen

Voigt is een reisorganisatie gespecialiseerd in onder andere reizen naar Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen of Zuid-Finland. Ze bieden een unieke ervaring, weg van de toeristische bestemmingen. We verbleven in een authentieke houten huisje, met open haard en sauna. Er werd goed voor ons gezorgd, elke dag een heerlijk ontbijt en een diner. Ook hadden we de unieke ervaring om te dineren in een wildernis kota.

Excursies waren er voldoende, enkele inclusief, zoals de huskysafari en een Lampivaara middag en avondprogramma. Je kon daarnaast nog optionele excursies boeken zoals een sneeuwscooter excursies of ijsvissen. Wat ook een pre was bij deze reizen dat wij voldoende uitleg kregen over het fenomeen Noorderlicht en hoe je het beste het Noorderlicht kunt fotograferen. Dit gaf extra verdieping aan onze reis.

Fotograferen in Fins Lapland

Indien je goede apparatuur meeneemt naar Lapland, (zorg dus voor een goede paklijst), ben je succes verzekerd indien het Noorderlicht zich aandient. Wij hadden mazzel en van de 7 avonden ruim 5 avonden Noorderlicht. Lees voordat je gaat nog even de checklist die ik heb opgesteld en mijn tips zodat je het Noorderlicht optimaal kunt fotograferen.