De laatste dagen van de zomervakantie zijn aangebroken en veel mensen maken zich klaar om weer te beginnen met de dagelijkse sleur. Reden genoeg om een citytrip te plannen, lekker in het najaar ertussen uit. Iets om naar uit te kijken! Ben je benieuwd welke stedentrips een must zijn en welke stedentrips zich lenen voor de fotografie. Lees snel dit blog.

Barcelona

We beginnen onze top 5 met een stedentrip naar het zonnige zuiden. Ook in Oktober kun je hier een temperatuur verwachten van rond de 24 graden. In Nederland ligt het kwik dan rond de 13 graden. Toch een verschil van 10 graden! Lijkt het je wat om rond te struinen over de ramblas, sangria en tapas te nuttigen? Ik zou zeggen pak je koffers, lees hier nog even de tips voor een geslaagd en fotogeniek Barcelona avontuur.

Lissabon

Een iets minder toeristisch gebeuren, zeker ten opzichte van Barcelona, is een stedentrip naar Lissabon. Ook hier komt in oktober het kwik rond de 25 graden! Lissabon is iets meer authentieker dan Barcelona. Barcelona is hip en trending en in onze beleving een stuk drukker. Dus ben je op zoek naar de zon en wil je nog genieten van de laatste zonnestralen. Dan is ook Lissabon een optie voor jou. In dit blog lees je de tips voor je citytrip Lissabon en ook enkele fotografie tips.

Dubai

Een stad gelegen in de woestijn van de Verenigde Emiraten, zonnige is het hier zeker. Een cultuurverschil ten opzichte van Nederland. Wil je totaal even iets anders, een andere cultuur opsnuiven en je ogen uitkijken. Dan kan dit zeker in Dubai, op slechts 6 kilometer vliegafstand vanaf Nederland ontmoet je de rijken der aarde. Een veel gebruikte stopover op weg naar onder andere Indonesië. En een van de hoogste gebouwen van de wereld staat hier en een must om te fotograferen. Benieuwd naar de tips om de Burj Khalifa te fotograferen? Of naar tips aangaande Dubai?

Dublin

Oké, heel eerlijk gezegd hoef je hier niet naar toe te gaan om te genieten van de zon. Het weer is zelfs nog wat wisselvalliger dan in Nederland. Waarom moet je dan wel naar Dublin gaan? Wel het is een charmante stad, ze hebben er Guinness en Irish coffee. Dus ben je na een dagje shoppen toe aan een lekker warm drankje? Drink dat een lekkere Irish coffee! De mensen zijn vriendelijk en in deze stad leef je toe naar de kerstdagen. Lees hier de blog.

Vilnius

Een vooralsnog redelijk onbekend stad in het Noorden van Europa. Een charmant klein stadje, een van de stedentrips die ons het meest is bijgebleven. Dit dankzij de vriendelijke bevolking, een stukje communisme wat nog steeds merkbaar is, maar vooral omdat de stad nog niet plat gelopen is door toeristen. Dit maakt de stedentrip erg aantrekken en relatief goedkoop. Benieuwd naar tips?

Fotograferen op reis

Ben je benieuwd wat je mee kunt nemen voor fotografie spullen? Check dan even onze checklist. Op deze manier vergeet je niks mee te nemen op vakantie en kom je met de beste foto’s thuis. Wil je dan deze foto’s ook nog in een foto album dan raden we Albelli aan!