Update: 12-4-2022

Zoals jullie wellicht al weten houd ik erg van reizen en van fotograferen. Al mijn foto’s worden netjes bewaard op een externe schijf. De mooiste selectie hiervan verwerk ik ook graag in een fotoalbum. Nu de beurt om een fotoalbum van Albelli te testen. Albelli is een van de grootste aanbieders op het gebied van fotoalbums en andere fotoproducten. Benieuwd wat mijn ervaringen zijn met het maken van een online fotoboek van Albelli? Ook geef ik je mijn ervaring bij het maken van een offline en online foto album en nog meer gebruikerservaringen omtrent de fotoalbums van Albelli.

Software

albelli fotoalbum

De software van Albelli is erg makkelijk en gebruiksvriendelijk in gebruik. Het is dus voor iedereen haalbaar om een fotoboek te maken. Je kunt ervoor kiezen om alle foto’s up te loaden en dat Albelli voor jou je fotoalbum maakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf je fotoalbum vorm te geven. Daarbij biedt Albelli diverse achtergronden, symbolen, sjablonen, figuurtjes en noem maar op. Je creëert je eigen stijl. Software is te downloaden voor zowel Apple als Windows. Daarnaast kun je offline en online een fotoalbum maken.

Hoe werkt dit, een stappenplan?

 1. Ga naar de website van Albelli 
 2. Maak de keuze of je een online fotoboek wilt maken of dat je de software wilt downloaden voor op je computer
 3. Kies een indeling voor je fotoboek en kijk welke foto’s je wilt toevoegen in het foto album
 4. Je kunt er voor kiezen dat Albelli voor jouw het boek maakt of dat je het zelf doet.

Hierna kun je je foto album bijwerken en bestellen. Ik kies er zelf altijd voor om mijn foto album zelf te maken. Ik ben een klein beetje een controlfreak en dit geeft me meer controle over de inhoud van de album. Er zijn echter mensen die wat luier van aard zijn (zoals Ilse 😉 ) en die kiest er altijd voor dat Albelli het album maakt.

Inloggen Albelli Online fotoalbum

Wil je liever online een fotoboek maken bij Albelli, dan kan dit ook. Je kunt dan een account maken en inloggen bij Albelli. Op deze manier kun je overal toegang krijgen tot je fotoalbum en deze bij te werken.

Offline of Online je fotoalbum maken?

Albelli biedt de mogelijkheid om offline of online een fotoalbum te maken. Uiteraard zijn hier verschillende voor- en nadelen aan gebonden. Zo kun je online overal (indien je toegang hebt tot internet), verder gaan aan je fotoalbum. Wel zo handig. Echter het offline fotoalbum biedt meer mogelijkheden tot aanpassing. Hier onder vind je een opsomming.

Ons advies zou zijn om toch te kiezen voor het maken van een offline fotoalbum.

Software Smartphone of Tablet

Wat ook wel super tof is is dat je via je tablet of smartphone ook een vakantie album kunt maken. Super handig als je nog op reis bent en je saaie uren vliegen nuttig wilt maken.

Hoe werkt dit, een stappenplan:

 1. Download via App Store of Google Play de software die je nodig hebt
 2. Maak via je mobiel of tablet een tof fotoalbum en bestel hem hierna via Albelli

Ik heb zelf nog geen ervaring bij het gebruik van deze software maar als ik Albelli mag geloven is het super handig, heb je binnen een mum van tijd een fotoalbum gemaakt. Vanuit de luie zetel, tijdens de bustrip naar school of noem maar op. Kortom Albelli erg hip! Wel geeft Albelli het volgende verschil aan:

Foto bestandsindelingen die worden ondersteund

Dit hangt heel erg af van het besturingssysteem waarmee je werkt. Even een korte opsomming:

 • Offline fotoboekprogramma (windows), JPEG, PNG en BMP
 • Offline fotoboekprogramma (Mac): JPEG, PNG, BMP en RAW (afhankelijk of je native image-ondersteuning hebt)
 • Online programma’s: JPEG en PNG
 • Smartphone/tablet-app: JPG, PNG en GIF.

Meestal verwerk ik mijn foto’s altijd en sla ze op in JPEG-formaat voordat ik ze verwerk in een foto album. Het lijkt me handig om rechtstreeks een RAW bestand te uploaden naar je foto-album.

Albelli levertijd

De levertijd van Albelli, is wat langer op de website geven ze aan dat de levertijd rond de 5 werkdagen is. Mijn ervaring was dat dit rond de 7 werkdagen was. Ik vond de levertijd van bijvoorbeeld SaalDigital en Fotofabriek een stuk korter. Overigens ben je in echte haast dan kun je je bestelling ook ophalen in Den Haag.

Kwaliteit

foto album albelli

Het fotoalbum heb ik gevuld met foto’s gemaakt tijdens onze citytrip in Parijs. Enkele foto’s waren zwart/wit, waarbij je je af moet vragen of dit goed afgedrukt wordt. Ook heb ik een aantal keren een foto over twee pagina’s verdeeld.

Netjes verpakt kwam het album zonder beschadigingen binnen. Een mooie kaft aan de buiten kant met een vrolijke kleur oranje. Aan de voorzijde stond er een titel in gegrafeerd. Erg chique. Het resultaat van de foto’s vind ik super. De zwart/wit foto’s komen goed naar voren. Ook de foto’s die ik over twee pagina’s heb verdeeld liepen netjes in elkaar over. Dit kwam mede doordat ik ervoor heb gekozen om de foto’s platliggend af te laten drukken.

Prijzen

De prijzen van de fotoalbums beginnen bij een pocketboekje rond de 8 euro en een XXL boek rond de 44 euro. Je kunt je boek zelf finetunen door bijvoorbeeld te kiezen om je boek bijvoorbeeld platliggend te maken, de foto’s af te drukken in glans of in mat en noem maar op. Albelli heeft vaak leuke aanbiedingen waardoor je je favoriete vakantiefoto’s nog goedkoper kunt af laten drukken.

Albelli kortingscode

Albelli is een van de best bekende aanbieders van fotoboeken. Op het internet circuleren en voldoende kortingscodes rond. Maak hier gebruik van op deze manier kun je aan een relatief goedkoop album komen.

Nog even een ‘gratis’ weggever. Lees hieronder de 5 tips voor het maken van een vakantiefotoalbum.

Albelli club fotoboek turtorials

Ben jij een echte ‘do-het-zelver’ en wil je het optimale er uit halen om met een geweldige fotoalbum thuis te komen? Dan denk ik dat de Albelli club fotoboek tutorials, facebookgroep, jouw ding is! Wist je dat er meer dan 10.000 mensen lid zijn van deze facebook groep? Meer info over de Albelli club fotoboek turtorials vind je hier.

Uiteraard mogen mijn tips voor een geweldige fotoalbum ook niet ontbreken. Je vind ze hier onder.

Vijf tips voor het maken van een vakantiefotoalbum

 1. Zorg dat je een verhaal verteld. Leg ook de momenten vast die je wellicht minder voor de hand liggend vind. Zoals foto’s van een hotel kamer. Indien je je verhaal verteld met foto’s, dus ze ook chronologisch maakt, kun je later alles terug vinden. Want weet jij nog in welk hotel je sliep tijdens die ene leuke stedentrip?
 2. Zorg voor een afwisseling aan kleuren in je foto album. Want een vakantiealbum moet immers bestaan uit leuke vrolijke kleurtjes. Niet uit zwart, bruin en noem maar op. Als je tijdens een donkere wintermaand nog even terug kijkt in je fotoalbum, krijg je even het gevoel van de zomer terug! En dat is wat je wilt.
 3. Zorg dat er voldoende afwisseling is tijdens het maken van je collage in het fotoalbum. Een geweldige landschapsfoto verdient echt een goed plekje, het liefst verdeeld over 2 pagina’s. Indien je dit doet met portret foto’s kijk dan even goed of iedereen er goed op staat. Niet dat een iemand zijn gezicht in de middenlijn ligt.
 4. Zoek een leuke achtergrond, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een plattegrond, reiskaart of een vrolijke kleur. Maak het fleurig.
 5. Bewaar eventuele tickets, entreebewijzen rekeningen of dergelijke. Maak hier een foto van, je kunt deze dan altijd later in je foto album verwerken. Ook dan komt je foto album en je vakantie leven meer tot leven.

Gebruikte bronnen:
Albelli.nl

albelli review van een foto album
albelli review foto album