Fotofabriek review fotoalbum (ervaringen met het fotoalbum van fotofabriek) Manon Ruitenberg ...
2

Fotofabriek review: fotoalbum

Ik werd benaderd door Fotofabriek met de vraag of ik een fotoalbum wilde testen, de timing van fotofabriek was meer dan goed. Wij hadden net de reis naar Lapland geboekt en de foto’s van het noorderlicht wilde ik graag bundelen in een fotoalbum. Ik ben meer dan tevreden over het fotoalbum van fotofabriek, ook benieuwd naar de review? Lees dan dit blog verder.

Downloaden van de software van fotofabriek

De software van fotofabriek was snel gedownload. De werkwijze van de software en hoe je je fotoalbum creeert is even wennen. Echter als je dit eenmaal door hebt zijn er veel mogelijkheden en kun je alle kanten op. Zo kun je zorgen voor je eigen creatieve fotoalbum. Heb je eenmaal door hoe de software werkt, dan is deze makkelijk in gebruik.

Bestelling

Heb je eenmaal je fotoalbum klaar dan upload je deze, waarna je door het bestel proces wordt geleid. De bezorging was erg snel, zondag avond besteld woensdag middag in huis. Zeker voor een fotoalbum, was ik aangenaam verrast over de snelheid van levering. Het album was netjes een stevig ingepakt en heeft hierbij het postsorteringsproces goed overleefd.

Kwaliteit

De foto op de kaft is scherp weergegeven en ook mooi geplaatst. De kaft zelf vind ik sterk. De foto’s in het boek zelf zijn ook erg scherp en goed van kleur. Daarnaast had ik ook 1 (donkere) foto op 2 pagina’s geplaatst, dat is altijd even afwachten hoe dit eruit komt te zien. Fotofabriek print dit erg netjes, en zorgt ervoor dat er in het midden geen witte lijn te zien is.

Naast de foto’s vind ik het voor een vakantie album altijd leuk om er een kort verhaaltje bij te zetten. Ik vind hierbij dat de zichtbaarheid van de letters minder is, het lijkt alsof de letters wat mat zijn in plaats van goed zwart. (De letters zijn gedrukt op een achtergrond, waarbij de achtergrond wat waziger is gemaakt).

Fotofabriek review: fotoalbum

Ik ben zeer tevreden over het fotoalbum van fotofabriek. Prijstechnisch gezien vind ik fotofabriek in dezelfde prijscategorie vallen als de fotoalbums van Albelli. Echter vind ik bij fotofabriek dat je meer creativiteit kwijt kunt met de software en is de levering erg snel. Kortom zeker een aanrader!

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

 • Kees says:

  Dank voor de info! Ga er zeker gebruik van maken!

 • >

  ​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

  Share
  Pin
  +1