Update: 12-1-2020

Het is al enige tijd geleden dat ik deze geweldige stad bezocht. Voor mij een reden om terug te gaan in de tijd en een blog te schrijven over één van de meest geweldige stedentrips van Europa: Barcelona. Wat maakt Barcelona nu zo leuk? En wat moet je zeker gezien hebben in Barcelona.

Barcelona een stad waar je kennis maakt met Gaudi en tapas

Barcelona de hoofdstad van Catalonië, een wereldse stad, bekend om architecten zoals Antoni Gaudi. Diverse cultuur historische gebouwen, Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en andere expressies van kunstenaars. Wat zijn nu de hotspots die je gezien moet hebben?

Sagrada Familia

Na een ontwerp van Antoni Gaudi, werd er in 1882 de eerste steen gelegd. De verwachting is dat de opleveringsdatum 2026 zal zijn. Tegen die tijd zullen reeds voltooide gedeeltes weer op nieuw moeten worden gerenoveerd. Wil je de Sagrada Familia ook van binnen zien? Reserveer je kaartje via een timeslot systeem. Op deze manier sta je niet onnodig lang te wachten in de rij. Het kan er namelijk erg druk zijn.

Park Güell

Ook naar ontwerp van Gaudi. Park Güell is een stadspark, met een totaal oppervlakte van 15 ha. Het park bevat dennenbossen, lanen met palmen en diverse kunstwerken van de hand van Gaudi. Neem je tijd om dit park te bezoeken! Het is zeker de moeite waard om bijvoorbeeld bij zonsopkomst hier te komen zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad, met een wellicht nog mooiere zonsopkomst.

Mount Moujic

Een stadsheuvel in Barcelona, met mooie parken, musea, attracties, het olympisch sportcomplex. Barcelona was in 1992 de stad van de olympische spelen, je kunt je even terug wanen in de tijd en door dit prachtig complex te lopen. Ben je even klaar met lopen, geniet dan van het uitzicht die Mount Moujic je biedt.

Ramblas

Eén van de bekendste straten van Barcelona, de Ramblas. Straatartiesten, terrasjes en kiosken vullen het straatbeeld. Indien je de Ramblas uitloopt, ben je binnen een half uurtje bij het strand. Indien je vermoeide benen hebt kun je hier even op adem komen. Wellicht heb je nog kans dat je een mooie zonsondergang kunt fotograferen. Helaas heb ik dit niet gedaan tijdens mijn trip, maar je kunt hier info vinden om met de mooiste foto’s van een zonsondergang thuis te komen.

Fotograferen Barcelona

Barcelona heeft verschillende dingen te bieden voor elke fotograaf. Ben je op zoek naar architectuur, cultuur, straatfotografie of een stuk landschapsfotografie. Dan is dit je stad! Voordat je inpakt vergeet niet om even de algemene tips te lezen, want wat neem je nu mee op reis.

Heb ik je kunnen overtuigen om een keer Barcelona te bezichtigen? Mooi hier volgen nog wat tips om je trip naar Barcelona te laten slagen!

Hoe kom je er?

Een van de meest gangbare routes naar Barcelona is met het vliegtuig. Er zijn veel (lowcoast) airlines die naar Barcelona vliegen, denk aan Transavia en Vueling Je kunt je auto bij bijvoorbeeld via Budget Parking goedkoop bij Schiphol parkeren. Eenmaal op de luchthaven kun je met de Aerobus richting het centrum. Ik heb hier vaak gebruik van gemaakt en het werkte simpel en effectief. Goedkoop vliegen? Check even onderstaande websites:

Hola BCN Travelcard

Barcelona heeft een goed openbaarvervoer netwerk, met een Hola BCN Travelcard kun je onbeperkt met het openbaar vervoer door Barcelona, voor een x aantal uur. Je haalt deze kaart er binnen no-time uit!

Verblijf

Barcelona biedt verschillende verblijfsmogelijkheden aan in verschillende prijscategorieën. Via Agoda kun je een overzicht vinden van de leukste hotels.

Reisgids

Wil je licht reizen, omdat je genoeg bagage en cameraspullen bij je hebt? Denk er dan even over dat je ook een digitale reisgids  mee kan nemen. Wel zo makkelijk!

Ben jij op zoek naar nog meer leuke stedentrips? Lees mijn ‘ top 10 leuke stedentrips in Europa‘. Ben je in Spanje en wil je een andere leuk stad bezoeken? Dan raad ik je Sevilla aan!