Brugge bezienswaardigheden top 10 - Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
28

Brugge bezienswaardigheden een top 10

Brugge een pittoreske stad van onze zuiderburen. Eén van de leukste steden die je zeker moet bezichtigen als je in België ben. Brugge heeft veel bezienswaardigheden en staat ook bekend om zijn chocola. Uiteraard staat Brugge ook bekend om zijn bier, want niet voor niks draagt een bier de naam ‘Brugse zot’. Een weekendje of dagje Brugge is gewoon te leuk om niet te doen het heeft diverse leuke bezienswaardigheden. In dit blog vertel ik je de leukste bezienswaardigheden. Heb je zin om met mij mee te gaan naar Brugge?

Brugge bezienswaardigheden

Brugge

De hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en ook één van de leukste steden in België. Het centrum van de stad is historisch en der halve als middeleeuwse stad opgenomen op de wereld erfgoedlijst van UNESCO. De middeleeuwse elementen zijn nog steeds terug te vinden in de historische huizen die hier staan en dat maakt dit één van de bekendste bezienswaardigheden.

brugge bezienswaardigheden

Brugge vanuit Nederland

Lang geleden ben ik al een keer een weekend naar Brugge geweest. Ik reisde toen naar Brugge met de trein. Dit ging heel eenvoudig, ik stapte op in Rotterdam en via Gent kwam ik uiteindelijk in Brugge aan. Dit is één van de voordelen van Brugge, je kunt er makkelijk met de trein komen. Dit keer verbleven Ilse en ik echter een weekendje bij mijn schoonouders in Zeeland en reden wij met de auto naar Brugge. Ook prima te doen er is voldoende parkeergelegenheid. Zodra je eenmaal je auto hebt geparkeerd en uitstapt, stap je uit in de middeleeuwen.

Brugge bezienswaardigheden

Over de middeleeuwen gesproken, één van de leukste bezienswaardigheden in Brugge vond ik het Historium.

# 1 Historium

Wil jij even terug in de tijd, naar de gouden middeleeuwen van Brugge? Ga dan naar het Historium. Het Historium was één van de eerste bezienswaardigheden die wij in Brugge bezochten. Gelegen aan de grote markt is het niet te missen. Je vindt hier de geschiedenis van Brugge zo rond de 15e eeuw.

Er zijn zeven verschillende kamers, elke kamer heeft zijn eigen thema. Aan de hand van audio en beeld word je meegenomen naar de middeleeuwen.

Ik vond het Historium erg indrukwekkend. Ik had het gevoel dat ik in de middeleeuwen beland was. Ook de virtual reality, waarbij je in een soort cabine zit met een 3D-bril op sloot aan bij de beleving. Ik ontdekte echt de Brugse middeleeuwen. Ik zal hierover niet te veel verklappen, maar het was indrukwekkend. Na ons bezoekje aan het Historium namen we plaats op een bankje bij het Duvelorium. Het kan in de zomererg druk zijn in Brugge, dus ook bij het Historium. Wil jij op voorhand al een ticket reserveren? Boek deze hier.

# 2 Duvelorium

brugge bezienswaardigheden

Wij zijn niet vies van een lekker biertje en vonden het ook even leuk om het Duvelorium te bezoeken. Ideaal dat het Duvelorium zich in hetzelfde gebouw bevind als het Historium. Wil je bijkomen van al het geslenter? Genieten van een lekker Duveltje, wellicht nog een borrelplank erbij en geniet ook van het mooie uitzicht over de grote markt.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

# 3 Grote markt

brugge bezienswaardigheden
De grote markt van Brugge

De grote markt van Brugge is een groot marktplein en een plek die je niet kunt missen in Brugge. Oprecht wel één van de bekendste bezienswaardigheden die Brugge rijk is.

Heerlijk is het om hier te zitten op een bankje of op één van de aangrenzende terrassen. Mensen spotten dat kun je hier goed doen. Naast het Historium bevindt zich op het marktplein ook het Belfort.

# 4 Het Belfort

brugge bezienswaardigheden

Eén van de hoogste bezienswaardigheden die Brugge rijk is, dat is het Belfort. Een voormalig hallencomplex die een commerciële functie had. Hier werden diverse ambachtelijke producten verhandeld. De toren op dit hallencomplex is een van de meest bekende iconische punten van Brugge. En het leuke is, je kunt het ook nog beklimmen, 366 treden moet je ervoor beklimmen, maar dan heb je wel een geweldig uitzicht over Brugge.

# 5 Historische gebouwen

Naast het Belfort biedt Brugge genoeg historische gebouwen die je gezien moet hebben. Neem de tijd wanneer je Brugge ontdekt, dwaal door het centrum en aanschouw de prachtigste gebouwen van Brugge. Naast het belfort zou ik ook zeker naar de basiliek van Brugge gaan en het stadhuis.

# 6 Brugge vanaf het water

brugge bezienswaardigheden langs het water vind je vele oude huizen

Brugge leent zich er ook voor om te ontdekken vanaf het water. Je kunt met een boot een rondtrip maken door de stadskern, hierbij vaar je langs de pittoreske huizen. Je bent geen uren onderweg, reken erop dat je na 30 minuten weer op de kade staat.

# 7 Dol op chocolade.. bezoek het chocolademuseum choco-story

Houd je van chocolade dan ben je in Brugge aan het goede adres. Je kunt er eigenlijk niet omheen… houd je van Leonidas dan kun je hier ook je hart ophalen. Ik ben dol op de Leonidas chocolade, zoals de witte en bruine bonbons (genaamd Manon) heerlijk. Uiteraard is er meer keus dan dat jij op kan. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een chocolade museum. Want hier lees je de geschiedenis van chocolade, want hoe is chocolade ontdekt en hoe werd cacao omgetoverd tot één van de meest lekkerste lekkernijen. De naam van de chocolade museum is overigens Choco Story Brugge.

# 8 Brouwerij de Halve Maan

Aan de bierliefhebbers onder ons is ook gedacht, in Brugge kun je ook terecht bij brouwerij de Halve Maan. Je kunt hier een rondleiding volgen alsmede genieten van een proefsessie van de Brugse Zot. Hoe toepasselijk! Dagelijks worden er rondleidingen gegeven, zowel in het Engels als in het Frans. Zelf hadden wij geen tijd meer om deze brouwerij te bezoeken, gelukkig hadden we genoeg tijd om te genieten van een lekker biertje op een terras.

# 9 Geniet van de Belgische bieren

Geniet van de Belgische bieren, elk café heeft diverse (speciaal) bieren. Terwijl je geniet van je bier, vergeet dan niet om er een borrelplank bij te nemen. Een van de leukere cafés is Staminee de Garre. Bij dit café lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ook serveren ze hier hun eigen huisbier, de tripel van de Garre. Wil je meer lezen over Staminee de Garre, lees het hier.

# 10 Geniet van het heerlijke eten

In Brugge zijn er vele diverse restaurants meer dan 20, je kunt hier genieten van al het lekkers wat Brugge te bieden heeft.

Waar verblijf je?

Wil je in het centrum verblijven bij een bekende keten? Dan raad ik je aan om te overnachten in het Ibis hotel. Kijk voor meer informatie hier. Verblijf je liever in een hostel waar je goed en goedkoop kunt overnachten? Maar waar je toch in het hartje centrum zit? Kijk dan even hier.

Wat heeft België nog meer te bieden

Doordat België op een relatief korte afstand vanaf Nederland ligt zijn we vaker naar België gegaan. Zo brachten we al enkele bezoekjes aan een van de leukste dierentuinen in België namelijk Pairi Daiza. Lees hier het artikel ‘dierentuin België Pairi Daiza’.  Ook bezochten we in de buurt van Mechelen de dierentuin Planckendael, lees heer mijn blog ‘dierentuin België Planckendael’. Ook zijn Antwerpen en Luik leuke steden om te bezoeken.

brugge bezienswaardigheden
brugge bezienswaardigheden

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Maaik says:

  Oehhh na het lezen van dit artikel heb ik zin in chocola en in bier, haha!

 • Het is alweer heel wat jaren terug dat wij in Brugge waren, maar we vonden het echt een mooie stad. Zeker leuk voor een weekend en dan lekker combineren met de Belgische kust. 🙂

 • Wat een lekkere hap, dit bezoek :)! Geef mij maar dat Duvelorium en de Choco Story! Maar het is natuurlijk ook super om in de zomer op de reien te varen en vanaf het water de stad te verkennen. Heerlijk

 • blank Linda says:

  Ik ben dol op chocolade, dus dan zit ik zo te lezen goed in Brugge. Het is zo dichtbij, maar toch ben ik er nooit geweest. Wij willen het aankomende jaar wat meer ontdekken in Nederland, België en Duitsland, dus Brugge staat zeker op ons lijstje. Hopelijk kunnen we erheen 🙂

 • blank Kelly says:

  Ik was er 18 jaar geleden dus het wordt tijd dat ik weer die kant op ga. Wij verbleven in de Haen en waren even een dagje in Brugge. Ik weet nog dat ik het een onwijs mooie stad vond en wil zeker nog een keer terug…helemaal voor de chocolade 😉

 • Brugge is net een heel groot museum. Ik vind het haar kracht en haar zwakte…

 • Brugge is leuk, maar ik zeg er steeds graag bij dat Mechelen in Belgie de meest historische stad is met de meeste historische gebouwen van het langd. Ik ben een iet of wat fiere Mechelaar natuurlijk en dus lichtelijk beïnvloed, maar ik vind het soms best jammer dat men het dan vooral over Brugge heeft inzake in historische stad… al heeft Mechelen ook wel veel toeristen hoor, dat dan ook weer wel. 😉

 • blank Gea says:

  Klinkt als een ontzettend leuke stad. Wij willen hier nog steeds eens heen eigenlijk.

 • De Brugse Zot is hier wel bekend haha, maar verder ben ik nog nooit in Brugge geweest. Ik zou het wel graag willen trouwens, maar het is er nog niet van gekomen.

 • blank rachel says:

  lijkt mij een hele leuke stad 😀

 • Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar het lijkt mij echt een mooie stad!

 • blank Jenny says:

  Wat een leuke stad lijkt me dit! Ik ben er nog altijd niet geweest.

  Het chocolade museum zou ik zeker willen zien. Niet dat ik fan ben van chocolade – da’s niet relevant. Zo ga ik ook vaker naar een brouwerij terwijl ik geen alcohol drink.

 • blank Janet says:

  Ik maakt zo’n zes jaar geleden een kleine roadtrip door België en was ook twee dagen in Brugge. Ik vond het een erg toffe en knusse stad. Moet snel eens terug!

 • Ik vind Brugge leuk, maar wel erg toeristisch. Wij liepen in de straatjes verder van het centrum af en ontdekten dat het daar ook erg leuk is, maar een stuk rustiger. En ‘s avonds gaan veel toeristen weer weg = ideaal 🙂

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantiekiekjes? 

  Vraag mijn GRATIS e-book aan.

  Tweet
  Pin
  Share