Tijdens onze reis naar Indonesië, hadden we een stopover op Dubai. Dubai bezochten we nog niet eerder en het leek ons een interessante stad om te bezoeken. We besloten onze stop over wat langer te laten duren. Hierdoor hadden we iets meer dan 24-uur de tijd om deze geweldige stad te verkennen! Dubai is overigens de thuisbasis van Emirates. Vlieg je met Emirates dan is de kans groot dat je een stopover hebt op Dubai. Grijp dan de kans om deze stad te verkennen. Lees in dit blog hoe je je stopover regelt, hoe je zo snel mogelijk in het centrum van Dubai komt en wat je er gezien moet hebben!

Dubai

dubai de beste tips tijdens je stopover

Dubai de stad van dynamiek, structuur, schoonheid, over the top en een apart metrostelsel voor vrouwen (wat overigens in mijn ogen een vorm is van positieve discriminatie: zitplaats verzekerd!). Echter ook de stad van gastvrijheid en behulpzaamheid, toen de airportshuttle van ons hotel nog niet was gearriveerd belde een medewerker van het vliegveld direct het hotel.

Een stad die medio 1969 zijn eerste bust kreeg om uit te groeien tot een stad zoals deze nu is, dit dankzij de winst van aardolie en het exporteren hiervan. De bron van inkomsten is zich langzaam aan het wentelen naar toerisme en het willen worden van een groot financieel wereldcentrum, eens zal de ‘gouden’ olie immers op zijn. Dubai laat zichzelf zien door enkele opzichtige taferelen.

Tussenstop boeken

Een tussenstop in Dubai boeken is zeer eenvoudig. Als je met Emirates boekt, kun je een tussenstop pakket boeken. Op de website van Emirates staat het volgende:

Als uw reisschema via een andere stad loopt alvorens uw bestemming te bereiken en u hier wat tijd wilt doorbrengen, kunt u een stopover boeken. Selecteer het keuzerondje ‘Meerdere bestemmingen’ op de Maak een boeking-pagina Maak een boeking-pagina.

Om een stopover toe te voegen aan uw reisschema, moet u elk traject van de reis apart invoeren. Bijvoorbeeld om een tussenstop te maken in Dubai onderweg van Londen naar Sydney, voert u ‘Londen’ en ‘Dubai’ in, in de eerste rij zoekvelden, en vervolgens ‘Dubai’ en ‘Sydney’ in de tweede rij zoekvelden. Klik vervolgens op ‘Voeg een bestemming toe’ en voer ‘Sydney’ en ‘Londen’ in, in de laatste rij zoekvelden.

Bron: emirates.com

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Heb je een visum nodig?

Dat is het leuke aan Dubai, je hebt enkel je Nederlandse of Belgische paspoort nodig! Wel moet deze nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Je krijgt bij de douane een stempel in je paspoort waarmee je 30 dagen in Dubai kunt verblijven, lang genoeg voor een korte stop-over dus!

Hoe kom in het centrum?

Dubai International Airport is handig gelegen in het midden van het centrum. In ongeveer 15 a 35 minuten ben je op een plek in de stad. Zo ligt bijvoorbeeld Dubai Mail op slechts 30 minuten afstand vanaf het vliegveld.

Taxi of auto

Je kunt bijvoorbeeld via je hotel een taxi regelen die je op komt halen. Wil je liever met de metro, dat kan ook zeer makkelijk!

Dubai International is zeer handig gelegen in het stadscentrum. Het kost ongeveer 15-35 minuten om een willekeurige plek in de stad te bereiken, afhankelijk van waar u heen wilt. Vervoer naar Downtown Dubai duurt meestal 15 minuten met de auto. Dubai Marina ligt op ongeveer een half uur van de luchthaven. Old Dubai is 15 minuten met de taxi, Kite Beach ongeveer 25 minuten.

Metro

De metro rijdt om de 10 minuten vanaf terminal 1 en 3 naar het centrum. Er zijn losse kaartjes verkrijgbaar, vanaf 2 AED. Wil je meer informatie over het reizen met het openbaar vervoer in Dubai? Ook kun je een nol-kaart kopen waar je voor 20 AED de hele dag onbeperkt door Dubai kunt crossen. Ben je benieuwd naar meer informatie? Lees dat even hier.

Wat te doen tijdens je stop-over in Dubai?

Als je eenmaal in Dubai bent, zijn dit wat mij betreft de 4 dingen die je echt gedaan moet hebben!

Tip 1: Dubai Mall

Dubai heeft een zeer goed metro systeem, voor rond de 4 euro heb je een dag lang plezier van vervoer, inclusief airco! We kozen er ook voor om met de metro naar onze eerste stop te gaan: Dubai Mall. In dit winkelcentrum een heuse schaatsbaan, aquarium, een waterval aan de muur, en tig-duizend winkels. Het winkelen wordt extra comfortabel door de airco’s, 40 graden buiten is 20 graden binnen :-). Owja, het aquarium wat ze hier hebben, is het grootste aquarium in de wereld. Het aquarium bevat meer dan tien miljoen liter water en telt meer dan 33.000 zeedieren, het aquarium is 32 bij 8 meter. De glazen zijn 75 centimeter dik, dus de diverse haaiensoorten en roggen blijven veilig achter het glas.

Tip 2: Burj Khalifa

Fotograferen op reis burj khalifa
Je moet er wat voor doen om hem helemaal op de foto te krijgen!

Eenmaal uit het winkelcentrum zijn wij direct tegen de Burj Khalifa aangelopen, met zijn lengte van 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Je hebt hier tevens een uitkijk platform, kaartjes kun je het beste bestellen via het internet.

Wist je dat er met de bouw gestart werd in 2004, en dat de toren in 2010 werd geopend? En dat je in de lift kunt stappen die je met 42 km/uur naar boven brengt. Gelukkig maar anders had je wel enkele minuten in de lift gestaan.

Tip 3: Palm islands en hotel Atlantis

Via een mono rail over palm islands gegaan, met een uitzicht op hotel Atlantis. Palm islands is een opgespoten land in de vorm van een palmboom. Leuk feitje: een Nederlands bedrijf heeft geholpen bij het baggeren. Hotel Atlantis is een van de meest prominente hotels in Dubai. Staat midden op palm eiland en heeft een ware onderwaterkamer, welke uitkijkt op de lagune.

Tip 4: Big bus Dubai

Zoals in wel meer landen heeft ook Dubai een Big Bus. Op deze manier kun je relaxed de stad verkennen, af en toe uitstappen behoort overigens ook tot de mogelijkheden.Je kunt er voor kiezen om boven te zitten, wil je toch liever even ontsnappen aan de hitte, ga dan zitten in het onderste gedeelte waar de airco zorgt voor aangename temperaturen.

Dubai voor langere tijd?

Tijdens onze stopover hebben we gebruik gemaakt van een hotel. We werden opgehaald met een taxi en toen naar de Gateway hotel gebracht. Dicht gelegen bij de metro, waardoor we ons snel konden verplaatsen in het centrum. Kijk even op de bekende bookingsites, zoals agoda.com en booking.com om je eigen overnachting te vinden.

Vliegen naar Dubai

Wil je Dubai aandoen als stedentrip, en retour vliegen vanaf je thuisland? Uiteraard kan dat ook! Op Dubai International Airport landen vele vliegtuigen van diverse maatschappijen. Mocht je de mogelijkheid krijgen vlieg dan met Emirates. Een ervaring op zich!  Voor goedkope vliegtickets check de sites hieronder:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Parkeren op Schiphol

Indien je vanaf een Nederlands vliegveld vertrekt, zal je vliegen vanaf Schiphol. Heb je geen zin in een gedoe met reizen per trein en hopen dat alles netjes aansluit zodat je je vliegtuig niet mist? Kies dan voor parkeren bij Schiphol. Nadat je je auto hebt geparkeerd wordt je met een gratis snelbus binnen 5 minuten naar de terminal gebracht. Deze bussen rijden om de 10 minuten.

Georganiseerde reis

Wil je liever dat alles voor je geregeld wordt? Ook dat behoord tot de mogelijkheden onderstaande reisorganisaties kunnen je helpen bij het vinden van je droomreis naar Dubai:

Stedentrips

Fotograferen in Dubai tips en trucs

Al eerder heb ik een blog geschreven met tips en trucs om in Dubai goed  te kunnen fotograferen. Want fotograferen kun je zeker in Dubai. Lees het hier even na.

Wees geen vreemde!

Wees geen vreemde, laat je tips of comments achter in deze blog of volg mij op facebook. Uiteraard mag het ook beide! 🙂 Ik zou het erg op prijs stellen.