...

De beste tips tijdens je stopover in Dubai

Tijdens onze reis naar Indonesië, hadden we een stop over op Dubai. Aangezien wij deze stad nog nooit eerder hadden gezien en het ons de moeite waard leek. Besloten we onze stop over wat langer te laten duren, we hadden iets meer dan 24-uur de tijd om deze geweldige stad te verkennen! Dubai is overigens de thuisbasis van Emirates en heeft dus vaker stop overs in deze stad.

Dubai

Fotograferen op reis DubaiDubai de stad van dynamiek, structuur, schoonheid, over the top en een apart metrostelsel voor vrouwen (wat overigens in mijn ogen een vorm is van positieve discriminatie: zitplaats verzekerd!). Echter ook de stad van gastvrijheid en behulpzaamheid, toen de airportshuttle van ons hotel nog niet was gearriveerd belde een medewerker van het vliegveld direct het hotel.

Een stad die medio 1969 zijn eerste bust kreeg om uit te groeien tot een stad zoals deze nu is, dit dankzij de winst van aardolie en het exporteren hiervan. De bron van inkomsten is zich langzaam aan het wentelen naar toerisme en het willen worden van een groot financieel wereldcentrum, eens zal de ‘gouden’ olie immers op zijn. Dubai laat zichzelf zien door enkele opzichtige taferelen.

 

 

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Tip 1: Dubai Mall

Dubai heeft een zeer goed metro systeem, voor rond de 4 euro heb je een dag lang plezier van vervoer, inclusief airco! We kozen er ook voor om met de metro naar onze eerste stop te gaan: Dubai Mall. In dit winkelcentrum een heuse schaatsbaan, aquarium, een waterval aan de muur, en tig-duizend winkels. Het winkelen wordt extra comfortabel door de airco’s, 40 graden buiten is 20 graden binnen :-). Owja, het aquarium wat ze hier hebben, is het grootste aquarium in de wereld. Het aquarium bevat meer dan tien miljoen liter water en telt meer dan 33.000 zeedieren, het aquarium is 32 bij 8 meter. De glazen zijn 75 centimeter dik, dus de diverse haaiensoorten en roggen blijven veilig achter het glas.

Tip 2: Burj Khalifa

Fotograferen op reis burj khalifaEenmaal uit het winkelcentrum zijn wij direct tegen de Burj Khalifa aangelopen, met zijn lengte van 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Je hebt hier tevens een uitkijk platform, kaartjes kun je het beste bestellen via het internet.

Tip 3: Palm islands en hotel Atlantis

Via een mono rail over palm islands gegaan, met een uitzicht op hotel Atlantis. Palm islands is een opgespoten land in de vorm van een palmboom. Leuk feitje: een Nederlands bedrijf heeft geholpen bij het baggeren. Hotel Atlantis is een van de meest prominente hotels in Dubai. Staat midden op palm eiland en heeft een ware onderwaterkamer, welke uitkijkt op de lagune.

Tip 4: Big bus Dubai

Zoals in wel meer landen heeft ook Dubai een Big Bus. Op deze manier kun je relaxed de stad verkennen, af en toe uitstappen behoort overigens ook tot de mogelijkheden.Je kunt er voor kiezen om boven te zitten, wil je toch liever even ontsnappen aan de hitte, ga dan zitten in het onderste gedeelte waar de airco zorgt voor aangename temperaturen.

Dubai voor langere tijd?

Tijdens onze stopover hebben we gebruik gemaakt van een hotel. We werden opgehaald met een taxi en toen naar de Gateway hotel gebracht. Dicht gelegen bij de metro, waardoor we ons snel konden verplaatsen in het centrum. Kijk even op de bekende bookingsites, zoals agoda.com en booking.com om je eigen overnachting te vinden.

Vliegen naar Dubai

Wil je Dubai aandoen als stedentrip, en retour vliegen vanaf je thuisland? Uiteraard kan dat ook! Op Dubai International Airport landen vele vliegtuigen van diverse maatschappijen. Mocht je de mogelijkheid krijgen vlieg dan met Emirates. Een ervaring op zich!  Voor goedkope vliegtickets check de sites hieronder:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Parkeren op Schiphol

Indien je vanaf een Nederlands vliegveld vertrekt, zal je vliegen vanaf Schiphol. Heb je geen zin in een gedoe met reizen per trein en hopen dat alles netjes aansluit zodat je je vliegtuig niet mist? Kies dan voor parkeren bij Schiphol. Nadat je je auto hebt geparkeerd wordt je met een gratis snelbus binnen 5 minuten naar de terminal gebracht. Deze bussen rijden om de 10 minuten.

Georganiseerde reis

Wil je liever dat alles voor je geregeld wordt? Ook dat behoord tot de mogelijkheden onderstaande reisorganisaties kunnen je helpen bij het vinden van je droomreis naar Dubai:

Stedentrips

Fotograferen in Dubai tips en trucs

Al eerder heb ik een blog geschreven met tips en trucs om in Dubai goed  te kunnen fotograferen. Want fotograferen kun je zeker in Dubai. Lees het hier even na.

 

In dit artikel staan enkele affiliatie links. Indien je iets boekt bij deze (reis)organisaties krijg ik een kleine commissie op deze boeking. Jij betaald hier niks extra voor. Wel steun je hiermee mijn blog. De (reis)organisaties die ik vermeld zijn (reis)organisaties die ik zelf ook gebruik, ik zal enkel (reis)organisaties aanraden waar ik zelf erg tevreden over ben.

20 Shares
Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Share17
Pin3
+1
20 Shares