Friends Travel Vietnam - Reisblog van Manon Ruitenberg fotograaf Ridderkerk Manon Ruitenberg ...
66

Friends Travel Vietnam een top ervaring!

Update 11-7-2019

Ruim 1,5 jaar geleden maakten wij een geweldige trip door, het net zo geweldige, Vietnam. Zoals altijd boekte ik enkel onze ticket voor de heen en terugreis. Heen kwamen we aan op Hanoi en terug vertrokken wij weer vanaf Ho Chi Minh. Meestal stippel ik dan in grootte lijnen een route uit, terplekke plannen we dan alles zelf. We wilde ook naar Sapa en Halong Bay. 

Alleen het zelf plannen en dan met name hoe kom je in Sapa en Halong Bay, dat liep voor Vietnam wat minder voorspoedig dan normaal. Hoe dit kwam? Ik denk een combinatie van alles, druk in mijn hoofd een baan waar ik mijn ei niet in kwijt kon. De inspiratie en dus ook de route naar Sapa en Halong Bay bleven uit. Na wat googlen, kwam ik op de website van Friends Travel Vietnam. Hun organiseerden voor ons een ongelofelijk avontuur door Sapa en Halong Bay. Wij kijken hier nog steeds met veel plezier op terug.

Een ongelovelijk avontuur door Sapa met Friends Travel Vietnam
Ongelovelijk Sapa dankzij Friends Travel Vietnam.

Voor mij de reden om Friends Travel Vietnam onder de loep te nemen. Ik mailde de (mede) eigenaar Sidney of ik enkel vragen aan hem kon stellen. Dit kon en hij deelde met veel enthousiasme zijn ervaring. Het is mede dankzij zijn enthousiasme dat dit een uitgebreide blog is geworden.

In dit blog het ontstaan van een geweldig bedrijf/concept, onze ervaring met Friends Travel Vietnam en welke tours je echt bij hen moet doen.

Heb je geen zin om alles te lezen, maak dan gebruik van de inhoudsopgave en klik naar het stukje wat je wilt lezen.

Vietnam is een groot land en er is voldoende te zien. Wel is het handig om zo efficient mogelijk te reizen, zodat je niks mis! Speciaal voor jou deze reisroute '3 weken Vietnam' download dit GRATIS >> ​​download hier (klik op het blauw)

Ik zou zeggen lees alles, want dan snap je Vietnam beter en de visie van Friends Travel Vietnam. En weet je waarom je Vietnam niet kunt bezoeken zonder een tour te doen met hun. Want uiteindelijk zorgt dat voor een geweldige Vietnam-ervaring!

Ik zou zeggen ga er rustig voor zitten en geniet alvast, want daar begint een vakantie mee: met de voorpret.

blank
Boek je reis met Friends Travel Vietnam en wie weet loop jij hier over een tijdje ook wel!

Van slager naar eigenaar van Friends Travel Vietnam

“Ik ben een rasechte Rotterdammer en ik ben van origine slager, waarbij ik al op mijn 13e fulltime ben gaan werken. Tevens heb ik hier mijn slagers vakdiploma behaald en later de titel ‘Meester slager’.  Uiteindelijk is het bedrijf doorgegroeid naar een grootwinkelbedrijf en voedingsindustrie, waar ik meer de rol kreeg als troubleshooter. Het werk was divers en altijd een mooie uitdaging. De laatste jaren voor mijn grote reis was ik zelfstandig ondernemer waar we een grote voedselproducerend fabriek hadden en een aparte hightech keuken. Hier bereidde we maaltijden voor diverse concepten van de home delivery (denk aan pizza’s & spareribs en meer). Een erg leuk en interessante tijd!”

Erg leuk om de achtergrond van Sidney zo te horen, wie had dat nu verwacht? Ik vroeg me wel af waarom Sidney besloot om te gaan reizen en hoe hij eindigde in Vietnam.

 “Iedereen heeft een moment in zijn leven waarbij het niet allemaal gaat zoals allemaal gepland was. Toen ik gescheiden was besloot ik op een later moment om een trip te plannen rond de wereld. Het liefst zoveel mogelijk met de trein, waarbij ik ongeveer 2,5 tot 3 jaar wilde gaan reizen en eindigen in Australië. In die tijd heb ik heel veel van de wereld gezien, eigenlijk te veel om op te noemen 😉 Vanuit China kwam ik met de trein Vietnam binnen, een geweldig mooi en onvergetelijke ervaring kan ik je vertellen.”

Wat maakt Vietnam nu zo uniek?

“Mijn eerste indruk van Vietnam was dat ik de mensen ontzettend mooi en lief vond. ‘Mensen-mensen’ waar wij nog heel veel van kunnen leren wat betreft het geven om elkaar als vriendschap en ook als familie. Het gaat anders maar op een manier dat iedereen om elkaar geeft als je je in de ring van familie en vrienden begeeft. Natuurlijk is het soms wennen aan de cultuur en de gewoontes. We zitten er echter al sinds 2007, dus we zijn al aardig local ingeburgerd. Wat mij wel enorm opvalt is dat we hierin Vietnam geen racisme kennen. Waarin een buitenlander, zoals ik, niet in een groep geduwd wordt, beschilderd, beklaagd en niet publiekelijk wordt uitgescholden of verweten. Zoals in Nederland wel het geval is.

Ik zou er niet aan moeten denken om in een land te wonen, waar je dan als Nederlander dagelijks hierin wordt geconfronteerd. Ik zou zo gefrustreerd raken en mezelf boos maken als ik hiermee dagelijks word lastiggevallen en over één kam wordt geschoren. Terwijl we allemaal wereldburgers zijn en gewoon elkaar moeten supporten en helpen. In Vietnam is er een heerlijke samenhorigheid waar mensen hard werken voor hun dagelijks bestaan en elkaar niet tot last willen zijn!

Toen ik in Vietnam kwam voelde ik me een soort van herboren. Ik voelde me arm op de manier zoals we in Nederland met elkaar omgaan met vrienden, familie en de medemens.

We hebben gewoon niet echt geleerd hoe dat te doen.  In Vietnam gaan we terug in het verleden, denk ik, zoals ik het me kan herinneren van mijn grootouders die ons vertelde hoe het vroeger ging.

blank
Misschien wordt jij ook wel even onderdeel van de Friends Travel Familie bijvoorbeeld in Sapa?

Ik schaam me soms over hoe ik het geleerd heb in de Nederlandse maatschappij. We zijn toch wel individualistisch opgegroeid. Als ik in Vietnam vertel dat wij oma & opa in een bejaardentehuis stoppen en dat we dit gewoon vinden. Dan verschieten de Vietnamese van hun lood. Want hoe kun je dat nou doen als paps & mams je geholpen hebben toen je als baby hulpeloos was en niet voor jezelf kon zorgen. Je hebt de verantwoordelijkheid om voor je ouders te zorgen als oudste zoon en als je geen zoon hebt dan zal de oudste zus die verantwoordelijkheid op de schouders moeten nemen om voor de ouders te zorgen. Gewoon heel mooi om te zien en ook op die manier houd je een familie in stand om en door bij elkaar te blijven, een verrijking in je leven zullen we maar zeggen….

Tình cảm is het woord wat eigenlijk de hele lading dekt in Vietnam. Dit is het belangrijkste van alles het betekent een saamhorigheid en elkaar supporten waar nodig. Het er voor elkaar zijn.

 In Vietnam voel ik me heerlijk op mijn gemak! Het gaat niet om jezelf maar wat je voor anderen betekend en doet! Ik heb de rust gevonden in de heerlijke chaos van Hanoi.”

Een olifantje in een porseleinkastje… dat was mijn eerste werkervaring in Vietnam

“ Nadat ik 2 jaar door Vietnam had gereisd ben ik gaan werken in Vietnam. Ik investeerde in een bedrijf van een goede vriend. Deze vriend had een eigen touroperator bedrijf. Dit was voor mij een mooie gelegenheid om met de kennis die ik had en met mijn ervaring in het management en ondernemerschap te gaan werken in Vietnam. Ik stond te popelen om te gaan werken en ook om met de Vietnamese zelf te gaan werken.

Ik gingen werken als cruise directeur, investeerder en adviseur in Halong Bay.  Pff dat was nogal wat, want voordat we het in de gaten hadden was het bedrijf in 1 jaar tijd behoorlijk gegroeid. We hadden ineens 70 medewerkers in vaste dienst en 4 cruisescheppen waar ik de begeleiding over had.

Ik moet zeggen dat ik me voelde als een olifantje in een druk bezet porseleinkastje. Als ik me kont draaide dan viel er weer wat op de grond. Het mooie was dat ik aan het leren was om mijn huidige ervaring om te zetten naar de manier die voor een Vietnamese medewerker als prettig werd ervaren.  Want zeg nou zelf we zijn als Nederlanders en eventjes sprekend over mijzelf, toch wel heel direct. Dan ben ik wel een Rotterdammertje die echt wel hardcore recht doorzee kan zijn en wat werkt in Vietnam niet. Je moet dan voor jezelf hetzelfde muziekstuk op een andere manier leren spellen en dat is dan ook wel gelukt.

Ik zal je een leuke anekdote vertellen!

Ik herinner me dat we vanwege onderhoud de eerste 2 cruises uit de vaart moesten halen. Ik had 2 dagen een training gepland met het cruise team en een feestje geregeld. Te veel seafood, bier en rijstwijn om het Tình cảm gehalte en de team spirit op te krikken. Omdat niet iedereen aan board heel goed Engels kon had mijn assistent Minh de taak om het duidelijk te vertalen.

Het eerste wat ik wilde uitleggen was de zeer grote waardering voor de enorme klus die ze hadden geklaard in het afgelopen jaar, dat ik enorm trots was. Het tweede was dat ik ze wilde bedanken voor het vele geduld dat ze hadden in soms de miscommunicatie en mijn toch wel directe manier van leiding geven en dat ik nog steeds aan het leren was hoe dit te doen met het Tình cảm gehalte.

Zo gek als ik soms ben had ik mijn bartender gevraagd om het raam op en te zetten van het restaurant gedeelte waar we de meeting hadden met het hele team. En tijdens mijn uitleg wilde ik delen dat het soms niet makkelijk was om en op hoog niveau onze klantenservice hoog te houden en dat het soms lastig kon zijn om met mij samen te werken. Dat ze soms wel momenten hadden om overboord te springen.

Op dat moment dat ik dit zei nam ik een aanloop, sprong ik door het raam het water in om te laten zien dat ik dit gevoel soms ook had. Omdat het niet makkelijk is met de grote cultuurverschillen (die er nu eenmaal zijn) om zo mijn gevoel van gemeenschap te delen en dat ik ook mens was.

Het duurde 2 uur om wat ik deed uit te leggen waarom ik uit het raam sprong het water in! Een cultuurverschilletje waarbij Minh zei dat hoef je niet uit te leggen, wat dat wisten ze al. Door ui het raam te springen geef je het gevoel dat het lastig voor je is en dat is een zwakte als directeur zijnde. Een leider moet sterk zijn en niet zijn zwakte aan tonen.

Pfff weer een olifant momentje, maar met een heerlijke dinner met te veel rijstwijn is alles goed gekomen. Ze lachten nog tot laat in de avond en sprongen als voorbeeld zelf ook in het water als een sketch, erg leuk!

Mijn vrouw Thao ontmoette ik in Halong Bay aan boord. Zij werkte als executive manager voor een hotelketen in Hanoi waar ze verantwoordelijk was voor de inkoop van tour producten en deze aan de lijve zelf aan het checken was. Mijn eerste indruk was, dat dit een heerlijk mens was. Die veel om kwaliteit en haar klanten gaf, dus je begreep het al ik werd aan een vuurvraag van vragen onderworpen, ze wilde alles weten over onze klantenservice op de cruiseboten. ’s Avonds bij het happy hour sloef de vonk over en kregen wij uiteindelijk een serieuze relatie. Natuurlijk niet zo snel, want het blijft Vietnam, ik moest haar zogenaamd wel veroveren ;-).

We trouwde in 2013 en kort daarop begonnen we samen ‘Friends Travel Vietnam’.

Friends Travel Vietnam een ervaring Interview met Sidney
Thao en Sidney eigenaren Friends Travel Vietnam

De start van Friends Travel Vietnam

‘De keuze om onze eigen reisbureau te starten was eigenlijk vrij simpel. We hebben beide een enorme passie om klanten blij te maken. Mijn vrouw had eigenlijk al een aardige vriendenclub van reizigers waar ze privé-boekingen van kreeg. Toen de serieuze trouwplannen kwamen, kwam ook het om voor onszelf te beginnen.

We hadden het er een beetje over hoe ons bedrijf dan zou gaan heten. We kwamen al snel op de naam ‘Friends Travel Vietnam’. We willen onze reizigers (klanten) op een manier laten reizen, zoals wij ook onze vrienden willen laten reizen en behandelen. Dat ze echt de ervaring van Vietnam mee krijgen.

Zelf wist ik niks van Vietnam toen ik hier aankwam. Ik wist dat ze zoiets hadden als Loempia’s en dat er een Amerikaanse oorlog was geweest. Maar jeetje wat weten we nog weinig van een land zoals deze. Wat is het een verrijking om meer te leren over de cultuur en geschiedenis. Wat is het ook vreselijk wat hier gebeurd is, het is allemaal te veel om op te noemen en als we kijken naar deze vredelievende mensen die hier wonen. Het is gewoon prachtig om voor elke reiziger Vietnam te laten zien zoals wij het zien. Op een niet toeristische manier.

blank
Vietnam biedt meer dan alleen maar loempia’s. Wil jij weten wat? Doe dan de food experience.

Zodat iedereen kan genieten van onze en dus de locale Vietnamese Hospitaliteit, zoals je het thuis voelt. Dat je voelt dat wij als vrienden voor je zorgen. Het gaat hem dan ook vooral om de details. Ik bedoel dat niet de “ABC”, want dat kent iedereen, maar juist de details tussen A en B die het verschil maken om met ons te reizen. Op deze manier proberen we dat iedereen stiekem verliefd wordt op Vietnam, zoals ik dat zelf ook ben geworden.

Met een duidelijke visie starten Sidney en Thao hun droom, een eigen reisbureau om de reizigers op een authentieke en unieke manier kennis te laten maken met Vietnam. Friends Travel Vietnam heeft een oranje logo… ik dacht dat dit de Nederlandse roots zouden zijn, niks is minder waar!

Friends Travel Vietnam onze ervaring

Je zou denken dat de oranje- kleur in de logo mijn Nederlandse roots zouden verraden. Niks is echter minder waar, het is zeker geen inkoppertje. Toen we begonnen na te denken over de kleuren van ons logo of de uitstraling van ons bedrijf, zijn mijn vrouw en ik een week rond wezen rijden op de motor.

We zijn veel reisbureaus afgereden en hebben gekeken naar de kleuren die men gebruikt. Ook naar de kleuren in het straatbeeld en wat nog meer belangrijk is die passen binnen de Feng Shui. Wij gebruiken dit en geloven hierin, harde kleuren zoals rood en geel is te schreeuwerig. Dit wilde we niet wat dat ben ik al … hihi.

Het was geel of oranje, want dat zijn mijn supports geluks kleuren. Geel viel af en oranje voelde goed, dat was voor de hand liggend als je Nederlandse bent, dat dit goed voelt. Tevens voelt oranje voor mijn vrouws Feng Shui kleur beter.”

Fegn Shui: Eigenlijk doen we alles volgens deze geleerde methode, zelfs de maten van objecten, deuren en richtingen zijn geheel belangrijk. Men zegt dat als je je aan deze principes houd, het geluk en voorspoed makkelijker komt. Soms is het je hieraan houden niet altijd makeklijk, zeker als het gaat om maten van objecten, we houden rekening met een stelregel van 75%, deze balans van Feng Shui volgen we in alles.

Kanjers van Friends Travel Vietnam Team
De kanjers

“ Met een logo en een naam en een vestiging in Hanoi, begon voor ons het avontuur van Friends Travel Vietnam. Ik had al aardig wat ervaring met ondernemen in Vietnam. Zeker toen ik nog op de cruiseboten werkte. Je moet weten dat een ezel zich geen 2 keer aan dezelfde steen stoot. Dit heb ik dan ook niet gedaan, wel ben ik aardig wat stenen tegen gekomen onderweg. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder, hebben we een prachtig team waar we super trots op zijn! We hebben een simpele manier van werken en geen vergadercultuur. Gewoon op zijn Rotterdams handen uit de mouwen en niet ‘lullen, maar poetsen’. Dat heeft voor een prachtige fusion gezorgd, waar we de 2 culturen samen kunnen laten smelten op een prachtige manier wat het Friends Travel Vietnam team heeft gecreëerd, dit staat als een rots. Het zijn KANJERS stuk voor stuk en voor de rest denk ik dat het ondernemen in een land zoals Vietnam erg ondernemers vriendelijk is. Natuurlijk neemt mijn vrouw het gedeelte op haar schouders wat betreft het juridische en locale wetgeving en verplichtingen. Op deze manier blijf ik een beetje vrij gewaard en kan ik me richten op het echte ondernemen.

blank
Samen met gidsen van Friends Travel door de bergen van Sapa.

En tja mijn verdere Rotterdamse aard en directheid… Ietsjes aangepast als een fusion, maar heerlijk geaccepteerd onder ons team, vrienden en familie, daarbuiten op de gepaste Vietnamese manier! Ook de echte Rotterdamse humor word ook begrepen al is dat maar voor 80%, want soms is het ook leuk als ze het niet begrijpen, dan heb ik een binnenpretje… hihi.

Heerlijk als je na 13 jaar eindelijk snapt hoe het werkt!

Friends Travel Vietnam een groeiend bedrijf

Momenteel heeft Friends Travel Vietnam nu 38 fulltime kantoor medewerkers in Hanoi en nog ruim 100 gidsen werken kriskras door het heel land.

We bieden tours aan door heel Vietnam van Noord tot Zuid. We zijn enorm gegroeid, we zijn begonnen met single trips naar totaal samengestelde reizen van laten we zeggen 7 dagen of gewoon een hele maand. Op onze ‘Online afdeling’ werken nu alleen al 15 gespecialiseerde reis goeroes die heel de dag reizen aan het bouwen zijn voor onze klanten die aanvragen bij ons doen. Een zeer gespecialiseerde job omdat elke aanvraag anders ie en waar we letten op de details, want het is geen ABC-job om te doen. Friends Travel Vietnam is uitgegroeid internationaal. Natuurlijk heeft de Nederlands sprekende markt, waaronder de Nederlandse en Belgische met 40% het grootste aandeel. De rest komt overal vandaan. Waaronder de Spaanse en Israëlisch markt, waarbij we dan toch wel de meest kritische markt bedienden en aankunnen, om aan hun wensen te voldoen. Geweldig leuk!

We zijn nu druk bezig met het opzetten van een andere website, die duidelijker wordt, dat je echt alles terug kunt vinden, qua informatie en reizen. Ook zijn we bezig met het opzetten van een andere afdeling, om ons bedrijf door te kunnen laten groeien. Ik denk dat er zeker 10 a 15 medewerkers erbij komen rond september 2019. Al onze medewerkers komen uit Vietnam, er zijn 2 buitenlandse medewerkers.

We groeien aardig hard, in 2018 zaten we op ruim 23.000 reizigers, en daar zaten ook groeps boekingen bij van touroperators waar we mee werken, waar we dagelijks tours mee draaien in het Noorden en het Zuiden.

Van budget reiziger tot bekende Nederlander

We hebben geen specifieke doelgroep, ik heb hier een hekel aan. We zijn er voor iedereen die wat leuks en bijzonders wil doen in Vietnam. Ik denk ook dat die mede een succes is van Friends Travel Vietnam, om zo te denken en te doen. Je kan het op het gebied van reizen zo gek maken als je zelf wil en we kunnen ten opzichte van de Nederlandse aanbieders ten alle tijden in een goedkoper budget werken, omdat we nu eenmaal scherp geprijst zijn. We maken budget tours en alles wat er tussen zit, maar ook de luxe reizigers waar we reizen en belevingen maken in een ruim budget.

blank
Friends Travel Vietnam in Sapa trekking
Voor elke reiziger, in elk budget biedt Friends Travel service op maat.

Ook zijn we bekend geraakt onder de bekende Nederlanders en ook internationaal werken we met agenten om voor celebrities hun reis samen te stellen in vertrouwen. Altijd leuk om te doen het zijn natuurlijk ook gewone mensen, maar op de een of andere manier is iedereen altijd wel zenuwachtig in ons team omdat het een celebrity is. Ik zeg altijd simpel er is geen onderscheid aan het voldoen aan de wensen van de klant en de klant is ook gewoon een mens die eventjes heerlijk op vakantie wil.

De enige persoon waar ik zenuwachtig van word is Willibrord Frequin. Ik werkte mee aan het programma ‘Beter laat dan nooit’, ik noemde hem Peter (Faber), ik versprak mij per ongeluk. Hij werd erg vervelend, zoals ik hem van tv ken, na mijn excuses aangeboden te hebben accepteerde hij deze niet. Vandaar dat ik zenuwachtig werd, ik dacht ‘hij zal wel een lange reis’ achter de rug hebben. Het was erg gaaf om mee te werken voor deze uitzending!

Een blijvend uniek concept

We vinden het belangrijk dat toeristen niet de begane paden in gaan. Als kenners en experts in Vietnam en samen met ons team kunnen we dat aan voor de komende jaren en we zijn al bezig met plannen voor 2021. Het toerisme in Vietnam zal zeker de aankomende jaren gaan groeien. Laat ons maar sleutelen & puzzelen met ons team en op die manie rmaken en zullen we onbegane paden blijven betreden met Friends Travel Vietnam voor de echte experience… wordt vervolgd.

We doen zeker ons best op uniek te blijven, in een groeiend bedrijf. We hadden het er toevallig afgelopen week over met ons team in de meeting. Mr Dung van ons team stelde dezelfde vraag en ik antwoordde: “We hoeven met Friends Travel Vietnam niet de beste te zijn en ook niet gezien worden als een professional, maar wel een amateur op hoog niveau. Want die spellen meestal beter voetbal dan de professionals en met te veel bla,bla, bla. Laten we gewoon blijven een gewoon mens, en op dit manier zijn we misschien niet de beste maar wel de uniekste. Ik denk dat dit met het constant werken aan de details die er tussen het ABC liggen, dit moet ons bedrijf zien. Niet zozeer hoe we moeten groeien, maar steeds ons zelf de vraag stellen, hoe blijven we uniek. Op deze manier vallen we op.

Daarbij gaf onze nieuwe content schrijven Mr Jakus en Mr Luuk (die ook nu aan de Nederlandse markt werkt), aan dat ik zeg: We lopen bij Friends Travel Vietnam een Mijl verder dan de rest, maar zij gaven aan niet een Mijl, maar wel 15!

Hoge kwaliteit en klant tevredenheid

We vinden kwaliteit en klant tevredenheid erg belangrijk, we willen dit bereiken door gewoon mens te blijven en te zorgen dat wij oprecht een goede service geven. Samen met ons team zetten we tours op en kijken we gewoon naar de details. Mijn vrouw zegt altijd houdt het simpel en dat doen we ook. Om een voorbeeld te geven.

blank
Een leuke food experience tour door Vietnam.

Het opzetten van onze fietstoer in Hanoi kost ons team 740 uur, de Street Food tour aanpassingen naar de ‘Real Hanoi Street Food Experience V2.0’  kosten ons 240 uur in onderzoek. Onze tourproducten die wij inkopen zijn allemaal door onszelf, ons team of onze mysterie gast getest en nagelopen om onze standaard voor de ‘Experience’ hoog te houden.

Nog meer experience met de cooking class, Villa en ‘Sunflower Homestay’s’

Om de kwaliteit, klant tevredenheid en het unieke Vietnam gevoel zo hoog mogelijk te houden komen er steeds nieuwe medewerkers bij. Alle nieuwe medewerkers die in ons team erbij komen, zullen een specifieke kennis (skill) moeten hebben en het motto is dat ze het beter moet kunnen dan ons, want het is tijd om ons te focussen op mensen die voor ons werken, want met zoveel mensen kunnen we het zelf niet meer alleen doen. Verder staat er een cooking class op de planning en een villa homestay. Het is de bedoeling dat deze volgende maand open gaat.

Mijn vrouw Thao komt uit de hotelwereld en haar handen jeukten toen ze afgelopen maand met mij deelde dat zij een Villa Homestay wilde beginnen. Ik dacht als we dit kunnen managen dan vind ik het een goed idee, zij legde mij het idee om 21:00 uur ’s avonds voor en de volgende dag om 10:00 uur in de ochtend hadden we al een bezichtiging met een makelaar geregeld. Aan het einde van de ochtend waren we de gelukkige eigenaren van de Villa en “Sunflower Homestay’s”, een concept was geboren.

Een beetje gek maar zo erg leuk om dit te kunnen verwezenlijken, waar we 4 prachtige kamer hebben en een prive zwembad. Waar we hebben afgesproken dat we gaan voor de ervaring om hier omheen een tem op te zetten en de klant zo te verwennen dat we ze eruit moeten zetten. Dat ze niet langer kunnen blijven omdat er andere klanten hebben geboekt. Nee, natuurlijk een geintje, maar de service eromheen dat we zover gaan dat dit de ultieme ervaring wordt.

Uiteraard zeer geschikt voor iedereen die van rust houdt en zeker ook ouders met kinderen, om de eerste paar dagen te acclimatiseren voordat de echte reis begint. We zitten 15 minuten van het gezellige drukke centrum, het wordt een echte top experience.

We hebben al onze bestaande klanten die al geboekt hebben voor het hoogseizoen en 90% heeft al hun boeking omgezet om in onze homestay te verblijven, en dan hebben we nog niet eens onze foto’s klaar! Leuk he! De experience gaat zo ver dat ook alles een verhaal heeft.

Ook hier willen we weer de kleine details naar voren brengen. Zo meteen komt mijn goede vriend Mr Hung, een Vietnamees Australische bakker, die een vakidioot is, in de goede zin van het woord. Hij praat ook alleen maar over brood, dat is het leukste, hij heeft heel veel passie. Zes jaar geleden heeft hij in Australië gewerkt bij een Duitse zuurdesem bakker. Mijn vrouw Thao is gek op zonnebloemen, vandaar ook de naam Sunflower Homestay, speciaal voor haar heeft Mr Hung een zuurdesem gemaakt met zonnebloempitjes. Ook zit in het zuurdesem speciale specerijen die waarschijnlijk alleen ergens in Ha Giang groeien, deze specerijen zorgen voor een twist in de smaak. Dus ik ben benieuwd wat ervan vind, maar ik vind het al een verhaal op zich… Wil je je lekker laten verwennen verblijf dan in onze homestay.

 Een ontmoeting met Friends Travel Vietnam en de ice koffie

Ik ontmoette Sidney voor het eerst in Hanoi, toen hij een trip naar Sapa en Halong Bay voor ons regelde. Een top ervaring!  Het kantoor was makkelijk te vinden en ook niet te missen.  We kregen via via al te horen dat je een heerlijke ice koffie kunt bemachtigen. Het smaakte verrukkelijk, ik vroeg wat nu het verhaal is achter deze ice koffie.

“ Tja de overheerlijke Vietnamese Iced Coffee, als we dit niet hadden gehad op dag 1 van aankomst, dan had ik nooit dit verhaal verteld. Yummy te lekker, ondanks de gezoete melk wat aan je heupen gaat zitten of op deze leeftijd aan je buikje. Er gaat geen dag voorbij waar ik eerst om 6 uur in de ochtend een heerlijk bakkie doe. 3 bakkies op een dag is meer dan voldoende hoor, anders liggen we ’s avonds met de oogjes stijf open van de cafeïne.

Buiten dat er op YouTube veel staat hoe je het zelf moet maken, zij we nu bezig met onze eigen coffee melange. Ik noem dit het coffee project waarbij met wat experts aan het kijken en uitproberen zijn hoe de eigen Friends Travel Vietnam Coffee gemengd kan worden uit verschillende koffiebonen. Waar de voor een zoete smaak misschien iets moeten vals spelen en de coffee boon uit Laos moeten halen om de perfecte melange te maken, maar dat is maar voor 15% vals spelen om de perfecte smaak te maken.  Niet te bitter, te zwaar of te zoet, maar een heerlijk bakkie boost wat direct uitnodigt voor een 2e.

Mr Dung doet met mij mee aan deze Iced Coffee challenge. Hij werkt al vanaf het begin bij ons. Enkele jaren geleden vertelde ik heb dat ons bedrijf als touroperator bijzaak is als we voor de koffie uitdaging de puzzel kunnen oplossen en de koffie hebben die we willen. Toen ik dit jaren geleden vertelde stond hij mij met grote ogen aan te kijken. Inmiddels is hij bezeten en doet hij mee met deze challenge. Maandelijks proeven wij koffie om te kijken of het ons is gelukt.”

Na een geweldig bakkie ice koffie, die voortreffelijk smaakte gingen wij op pad naar Sapa en vervolgens naar Halong Bay. Ben je benieuwd naar onze avonturen lees hier alles over Sapa en hier alles over Halong Bay. Echter Friends Travel Vietnam heeft nog meer te bieden…. Sidney vervolgt zijn verhaal

Sapa

“Als je in Vietnam bent moet je zeker naar Sapa gaan. We hebben hier diverse gidsen, 14 man, eigenlijk familie, die ervoor zorgen dat je een unieke belevenis hebt. Zo bieden we een geweldige trektocht aan buiten de gebaande padden in een enorm mooi natuurgebied in de bergen. Maar hier kennis met de minority.

Of ga naar Ha Giang, het diepere noorden van Vietnam achter op de motor met onze Easy Riders, een onvergetelijke unieke ervaring, een echt avontuur.

Geniet samen met Friends Travel Vietnam van Sapa
blank
Sapa FTV
Sapa Friends Travel Vietnam

Halong Bay

Natuurlijk moet je Halong Bay niet vergeten, eigenlijk slaan we het echt bekende Halong Bay over, en gaan we naar de Baai van Lan Ha Bay, ook hier hebben we iets anders dan de toeristische route. Tegenwoordig bieden we hier onze ‘Real Lan Ha Bay Experience aan’, een geheime route. ’s Avonds gaan we in de nacht kayaken en ontdekken we hier fluorescerende plankton. Je verblijft dan 1 nacht op de boot en 1 nacht op een verborgen stekkie in community op Cat Ba, waar je alleen met de speedboot kunt komen.

Hanoi

Real Hanoi Street Food Experience V2.0

In Hanoi kun je onder andere terecht voor de Real Hanoi Street Food Experience V2.0. Gedurende deze trip beleef je 3 uur lang de unieke foodsensatie van Vietnam. Een gids brengt je naar de leukste en lekkerste markten en stalletjes. Meer dan 15 unieke culinaire Vietnameese hapjes zullen al jouw smaakpupillen geprikkeld worden. Zorg ervoor dat je niet te veel hebt gegeten en haal het maximale uit jouw tour!

Hanoi food tour
Food experience met Friends Travel
Heerlijke gerechten.
Friends Travel food tour

Real Hanoi Bicycle Experience

Een andere hip and happening experience in Hanoi is de (nieuwe) fietstour ontdekt alles van het moois van Hanoi op de fiets. Ook hiermee willen we je een unieke ervaring laten beleven van Hanoi, buiten de gebaande paden. Benieuwd naar deze fietstour?

blank
Friends Travel Vietnam fiets tour
Friends Travel Vietnam fiets tour

Cooking Class

Ook een redelijk nieuwe tour is de cooking class. Ook zo dol op Vietnamees eten en meer. Leer hoe je zelf je springrol maakt, leer Vietnamees koken in relatief kleine groepjes. Stay Tuned!

Dit is een kleine greep uit al die prachtige tours die Friends Travel te bieden heeft.  Voor een uitgebreid aanbod kijk dan even op hun website.

Want wil jij een dagtour, meerdaagse tour of je hele vakantie samen met Friends Travel Vietnam samenstellen dan kan dit zeker en bieden ze genoeg aan.

Even in een notendop waarom ik je aanraad om gebruik te maken van hun service:

Friends Travel Vietnam ervaar het authentieke Vietnam

Ilse en ik waren erg tevreden over Friends Travel Vietnam en dat je een klein onderdeel bent van hun vrienden na deze trip, dat is gek genoeg zeker waar. Wij zijn zeker niet de enige (Nederlanders) die zich na of voor hun reis al een deel voelen van de familie.

Er zijn genoeg Nederlandse die van alles meebrengen en zo hun dank willen uiten. Zo komen er stroopwafels, drop, leuke kinderboekjes voor zoontjes Sem & Levi, of gewoon een Bols Jenever mee in de koffer naar Vietnam. Een klant Michiel was zelf zo vriendelijk om een hele koffer met 12 kilo kruidnootjes te komen. Ook krijgt Mr Luuk uit Nijmegen, pakjes hagelslag want als hij deze in de ochtend niet op zijn boterhammetje heeft wordt hij chagrijnig. Door de mond op mond reclame is dit inmiddels bekend geworden. Zo zie je dat ook jij onderdeel kan worden van de Friends Travel Vietnam familie!

blank
De oude boerenbrokkel kaas. Echt Hollands!

Dus ga je op bezoek bij Sidney en zijn team. Vergeet de hagelslag niet voor Mr Luuk en als je Sidney extra gelukkig wilt maken en een glimlach op zijn gezicht wilt toveren? Neem dan ‘Oude Boeren Brokkel Kaas’ mee, dan is hij je eeuwig dankbaar.

Win actie Friends Travel Vietnam!!

In mei mocht ik van Friends Travel Real Hanoi Street Food Experience v2.0 voor 2 personen verloten. Inmiddels is deze actie afgelopen en heeft de winnaar al met veel plezier haar prijs ingeruild.

blank
Winnaars van de eerste actie!

Echter het goede nieuws is dat ik wederom een win actie heb en wel het volgende:

blank

Friends Travel Vietnam en ik willen jou een geweldige Vietnam-ervaring bieden. We slaan de handen ineen en geven voor 2 personen de Bicycle Tours Hanoi t.w.v. USD $ 29,- p.p weg.

Meedoen is makkelijk!

Wil jij deze ultieme excursie winnen, zo maak je kans:

 • Laat onder dit artikel een bericht achter, waarom jij graag deze experience wilt winnen
 • Klik op ‘Vind ik leuk op de Facebookpagina van Manon Ruitenberg Fotografie
 • Meedoen kan tot uiterlijk 10 juli 2019.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Winnaars ontvangen bericht van mij. Verdere informatie word je dan tevens via de mail verzonden.

Update: inmiddels is de prijswinnaar van de tweede winactie bekend. En ontvangt hij/zij eerdaags bericht.

blank

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Hey, ik ben Manon Ruitenberg dol op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Zowel in binnen als buitenland. Ik reis er op los en het liefste met Ilse. Eén van de dingen die mee gaat op vakantie is mijn camera. Ik houd je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips. Dit jaar rond ik mijn opleiding af tot vakfotograaf!

 • blank Quirine Franken says:

  Hoi Manon! Super leuke informatie over Vietnam heb je hierboven geschreven! Mijn vriend en ik gaan in mei naar Vietnam en willen heel graag deze tour winnen. Wij beginnen onze reis in Hanoi en zo kunnen we meteen kennismaken met de lekkerste gerechten! Groetjes, Quirine

 • blank Laura says:

  Suuuuupergraag willen wij deze streetfood tour winnen. We hadden deze al in de planning voor onze reis naar Vietnam in oktober. Dus we gaan ‘m sowieso doen, maar hoe leuk zou het zijn als we hem dan winnen.

  De tour willen we heel graag doen, omdat we ontzettend van lekker eten houden. We vinden eigenlijk alles lekker en zijn helemaal verliefd op de Aziatische keuken. Van lekkere pad Thai tot de beste sushi. Vorig jaar hebben we in Thailand al ontzettend genoten van het Thaise eten en de fijne sfeer die bij streetfood hoort. We hebben hele positieve verwachtingen van de Vietnamese keuken en we vinden dat streetfood echt bij een backpackreis hoort.

 • blank Anneleen Vandycke says:

  Hi!
  Op 11 mei komen wij aan in Hanoi. De vietnamese keuken kennen wij beiden niet. Het zou erg fijn zijn om ons avontuur te kunnen beginnen met het leren kennen van de keuken en hun gebruiken.
  De cookingclasses lijkt me ook erg leuk trouwens. Verder gaan wij ook voor de fotografie. Wij zijn echter geen pro’s maar sterk uit de hand gelopen amateurs en artstudents (DKO)
  Ik ga uw site nog wat uitpluizen voor meerdere tips 😊
  Grts!

  • Hoi Anneleen,
   Hanoi is ook geweldig en ook de Vietnamese keuken! Je kunt op mijn website onwijs veel vinden over fotografie, en dan met name ook reisfotografie. En heel eerlijk gezegd, ook meer dan dat je op andere websites kunt vinden. Mocht je vragen hebben over reisfotografie, laat het dan even achter onder de specifieke onderwerp in de comments en dan help ik je graag verder op weg. 🙂 Ennne is gewoon jij hoor, ben 35,maar voel me nog 27 😉

   • blank Anneleen vandycke says:

    Ook voor ons is het onze 1e reis backpacken en 1e verre bestemming, al staat Cambodia en Cuba al in het lijstje.
    Ben 42 maar voel me 20 😁
    Wij volgen DKO kunstonderwijs fotokunst, nu een jaartje of 8 maar nooit te oud om bij te leren en bezig te blijven.
    Graag wou ik je nog wat vragen naar tours toe hoe jij het deed. Wij willen enkel de dag ervoor of de dag zelf beslissen wat wij doen en niets vastleggen. Alles vast lijkt ons niet handig. Alleen Hanoi ligt vast.

    • Qua tours hadden wij wel Sapa en Halong Bay vastgelegd. Simpel omdat wij beide deden bij Friends Travel. Deze tours plande ik al wel enkele tijd van te voren. De andere tours (zoals DMZ tour en enkele fotografeer tours) regelde ik slechts enkele dagen van te voren. Welke tours hebben jullie verder in gedachten?

 • blank Davey says:

  19 mei vertrek ik richting Vietnam om een maandje te gaan backpacken met m’n nicht! Het zou heel gaaf zijn om op deze manier in Hanoi direct de vietnameze keuken te ontdekken. Daarnaast ben ik afgelopen zomer een maand in Thailand geweest en daar heb ik gemerkt dat streetfood toch wel het beste en puurste eten is wat je er kan krijgen in het land! Kan niet wachten op ons avontuur en hopelijk met streetfoodtour!

  • Hi, Davey, ik ben wel een beetje jaloers als ik jouw/jullie vooruitzichten zo hoor! Wat zou ik weer graag terug willen gaan naar Vietnam! Super gaaf dat je zo’n goede band hebt met je nichtje en gaat backpacken samen. De Vietnameze keuken is geweldig kan ik je vertellen en ook Hanoi is een van de leukste steden in Vietnam. Vergeet daarbij niet de hospitality van Friends Travel! Wat het is pure zaak. Fijn om te horen dat jullie graag in aanmerking komen met de streetfood tour, wellicht zijn jullie de winnaars….nog even geduld!

 • blank Lien says:

  Woohoo! Wij gaan in juli voor het eerst rondtrekken in Vietnam, en hebben via Friends Travel Vietnam alvast de Sapa experience geboekt!

  De streetfoodtour zou dan ook de perfecte afsluiter zijn van onze reis! Fingers crossed, Wie weet winnen we ‘m wel!

  🤗

 • blank Rianne Bekker says:

  Hi! Net deze week de fietstocht en Halong Bay geboekt bij Sidney en zijn collega’s. Super goede snelle communicatie 😊 deze activiteit er bij zou ons bezoek aan Hanoi compleet maken. Ik heb genoten van je uitgebreide verhaal.
  Groet Rianne.

 • blank Justine says:

  Ik ga in juni voor de eerste keer 3 weken backpacken in vietnam. De allereerste grote reis in heel mijn leven, spannend!! Onze reis eindigt in Hanoi en het zou fijn zijn onze reis te mogen afsluiten met deze mooie prijs.

 • blank Janet says:

  Leuk om te lezen. Vietnam staat hoog op mijn lijstje, maar nog geen concrete plannen om te bezoeken. Wil wel graag!! 😀

 • blank K de Wit says:

  Hoi Manon, wat een leuke blog! Ik ga er absoluut informatie uithalen voor mijn reis naar Vietnam in mei samen met mijn vriendin. In Thailand, Bali en Lombok al hele goede ervaringen gehad met lokaal street food en dus erg benieuwd naar de Vietnamese keuken. Wij beginnen in Hanoi dus zo kunnen we er meteen van genieten!

 • blank Claire says:

  Hi Manon! Al een aantal tips via fb ontvangen en deze site brengt nog veel meer!! Helemaal top en fijn voor een eerste keer naar Vietnam. Wij zullen 4 juni ons avontuur starten in Hanoi voor 2 dagen. Deze tour zou echt een kers op de taart zijn om de start van de vakantie in te luiden en kennis te maken met al het lekkere streetfood van Vietnam! Ondanks dat, bedankt alvast voor alle tips. We gaan er zeker weten gebruik van maken!! Succes met je blog en groetjes Claire!!

  • Hoi Claire… dat is ook zeker mijn doel om veel te bieden via deze reisblog en uiteraard fotografieblog. Erg leuk om te lezen dat je er wat uit haalt uit voor je trip naar Vietnam. Wellicht win jij wel deze leuke streetfood tour.. Houd de website in de gaten….

 • blank Mirjam Stolte says:

  Hoi Manon
  Wij vertrekken as vrijdag naar Vietnam. We hebben al het één en ander geboekt bij Friends travel maar nog niet de food experience. Hoe leuk zou het zijn om te ontdekken wat er nog meer is in Vietnam dan de Vietnamese Loempia.🤗😉 nou wie weet… groetjes Mirjam

  • Hoi Mirjam, ja hahah Vietnam heeft zeker meer te bieden dan enkel de Vietnameese loempia! In elk geval veel plezier in Vietnam en met de trips die je nu al via Friends Travel Vietnam hebt geboekt… en wie weet!

 • blank Timothy De Decker says:

  Hey, op 12 mei komen we in Hanoi toe. Een street food tour zouden we graag doen op 13 mei, nu zag ik deze post verschijnen, dat een tour voor 2 personen kan gewonnen worden… super toch! We dachten de street food tour 1 van de eerste dagen te doen, zodat we op die manier de lokale cuisine al leren kennen en die culinaire ervaring kunnen meepakken de volgende 3 weken. Groeten, Timothy

 • blank Juul says:

  Hoi Manon,

  Op 7 juli is het dan eindelijk zo ver en gaan we vertrekken! Ik (Juul, 18 jaar) ga dan samen met mijn vriend (Jan, 18 jaar) voor de eerste keer op reis als backpacker. We houden van avontuur en van de natuur. Waarom willen we graag een fietstocht doen? Omdat het heerlijk genieten is met een lekker briesje door de haren. En omdat je met een gids natuurlijk op de leukste plekjes komt! Daarnaast is het geweldig als deze tocht ook nog eens gratis is. Dat betekent dat ik eens een keertje luxer kan overnachten met mijn vriend :).

  Mocht je het leuk vinden kun je de blog van mijn vriend eens bekijken.

  Wie weet zijn wij wel de gelukkige winnaars en staat er over een tijdje op de website van Jan een kopje met: Bicycle Tour Hanoi!

  Groetjes,
  Juul

  • Hoi Juul,

   Enthousiast stukje! En leuke argumenten :), wellicht winnen jullie deze fietstour wel! Even duimen.
   Ik heb even gekeken op de website van je vriend, toffe foto’s van Berlijn! Nu nog mooie foto’s van Vietnam…

   Ps: ik heb de link van zijn website even onder jouw gegevens gezet, anders heb je grote kans op spam naar zijn website.

 • blank Lien Voets says:

  Ha, wij zijn half juli in Hanoi! Een fietstour zou helemaal geweldig zijn om onze vakantie in Hanoi af te sluiten! 🥳🥳

 • blank Jelle says:

  Hey Manon,

  Ik en mijn neefje komen 3 juli aan in Hanoi.
  Hoe super zou het zijn om onze rondreis te starten met een geweldige food-experience tour via friends-travel-Vietnam! Ik hoop er in ieder geval op!

 • blank Shannen Swartelé says:

  Beste Manon,
  Allereerst: wat een leuk verhaal, ik word er nu al enthousiast van!
  Mijn vriend en ik vertrekken op 11 juli voor het eerst op backpackvakantie naar Vietnam. We beginnen zoals velen in Hanoi. Binnenkort is mijn vriend ook jarig, dus voor hem zou de fietstour een prachtig cadeau zijn, gezien zijn liefde voor fietsen en lekker aziatisch eten. Bovendien zou het de kers op de taart zijn van ons verblijf in Hanoi, gezien ons jubileum dat we daar vieren.
  Groetjes,
  Shannen

 • blank Kim says:

  Hi Manon,

  We zijn nu een paar uurtjes in Ho Chi Minh stad, we zijn na onze minoren in Bali en Thailand aangekomen bij ons backpack avontuur in Vietnam. We gaan voor 3 weken rondreizen van hier naar Hanoi. We hebben het allemaal al een beetje uitgestippeld, dus er ligt al een planning klaar. Wat lijkt het ons leuk om deze fietstour door Hanoi er aan toe te voegen als een afsluiting van onze reis hier in Vietnam. Hoop van je te horen!!😄

  Groetjes Kim

 • blank Priscilla says:

  Hi Manon!

  Ook ik zou de tour heel graag winnen! Ik ben momenteel aan het backpacken in Zuid Oost Azië en zou de tour in Vietnam graag aan mijn reis willen toevoegen, het verhaal maakt me enorm enthousiast om de tour te gaan doen. De tour winnen zou daarom geweldig zijn.

  Groetjes, Priscilla

 • blank Sebas says:

  5 feb 2020 ga ik mn reis van mn leven maken landal green parks was mijn vakantiebestemming en nu 15 dg naar vietnam.
  Het zal voelen alsof ik in een nieuw leven instap een totale andere wereld.
  Hoorde van om me heen over fietsen in de rijstvelden ik fiets hier in nederland naar mn werk etc maar in de rijstvelden ja dat is toch een uitdaging!
  Het lijkt mij fantastich als ik deze prijs mag winnen en zo nog een to do ding van mn bucket list af kan halen

 • blank Jacqueline Laheij says:

  Hallo, wij vertrekken 26 juli naar Vietnam.we gaan een rondreis maken. Voor mijn gevoel gaan we een mooi avontuur tegemoet. Het liefst zoveel mogelijk beleven. Dat hoort natuurlijk ook een fietstocht bij. Hoe leuk zou dat zijn om deze tocht te winnen. Ik ga ervoor en heb er enorm veel zin in. Vooral na dit mooi verslag op de site. Mvgr Jacqueline

 • blank Salvador says:

  Hola,

  Ik ben net gestart aan mijn avontuur door Vietnam en zal van HCMC naar Hanoi reizen in een maand tijd. Na lange tijd door Zuid-Oost Azië gereisd te hebben ga ik in Hanoi mijn trip afsluiten! Ik heb van alles gezien en gedaan, maar nog geen enkele keer een fiets gebruikt in al die tijd! Dus het lijkt mij tof om dit te winnen, eindelijk weer wat beweging en alvast wennen aan Nederland! Daarnaast komt mijn vriendinnetje uit Nederland naar Hanoi om mij te bezoeken dus het zou geweldig zijn om dit met z’n tweeën mee te maken! Leuke win-actie, ga zo door met blogs maken en hasta la vista.
  Groetjes
  Salvador, 18 jaar
  Backpacker

 • blank K De Jong says:

  Hoi hoi Manon.
  Wat een mooi verhaal over je reis naar Vietnam. Erg inspirerend! Ook het enthousiasme over Friends travel heb ik meerdere keren gehoord. In oktober 2019 ga ik samen met mijn vriend 3 weken reizen in Vietnam, waar we heel veel zin in hebben! In deze periode is hij ook jarig! Wij houden van heerlijk eten. En wat zou het leuk zijn om hem te verrassen met deze tour als we aankomen in hanoi!

 • blank Manouk says:

  Wat een leuke en handige blogs schrijf je! Wij vertrekken over anderhalve week naar Vietnam en zijn sowieso van plan om – na super toffe ervaringen met food and bike tours in oa Thailand – ook in Vietnam ten minste een zo’n tocht te maken. Als Nederlanders zijn we nu eenmaal gek op fietsen; het is de ideale manier om veel van een stad te zien en helemaal tof als het met eten gecombineerd wordt! Goede verhalen gelezen over friends travel en hun tours! Het zou helemaal tof zijn als we deze via de winactie aan ons lijstje kunnen toevoegen!

 • blank Maudy says:

  Dag Manon,

  Wat leuk om te lezen allemaal! de vakantiekriebels voor Vietnam komen al 🙂
  Via FTV hebben we al een Sapa experciene geboekt, dus een fietstocht in Hanoi zou helemaal mooi erbij zijn 🙂
  Ik heb je geliktet hoor!
  Duimen maar!

 • blank Rosalie Grobbe says:

  Hi Manon,

  Wat een super leuke winactie. Ik zou het fantastisch vinden om de 2persoons fietstour te winnen. Ik heb namelijk nog helaas maar 3 hele dagen te besteden in Hanoi en je kent het. Het bestedingsbedrag is niet meer zo hoog, toch wil ik het nog leuk afsluiten en dat lijkt mij fantastisch met de fietstour. Zodat ik ook weer word getraind voor het dagelijks fietsen in Nederland.

  Groetjes,
  Rosalie Grobbe

 • blank Elke says:

  Manon,

  Wat een ontzettend interessant artikel​​. Jelle en ik vliegen volgende week voor het eerst naar Vietnam en voor het eerst naar Azie om hopelijk een geweldige ervaring op te doen!

  Als ik dit verhaal lees worden we nog enthousiaster en kunnen niet wachten om te vertrekken.

  We starten in Hanoi en het zou, onder andere als ik jullie start lees, daarom dus een geweldige start zijn van de reis.

  Top artikel!!

 • blank Douwe Langermans says:

  Beste friends travel,

  Ik zal samen met mijn vriendin vanaf de 15e van juli naar Vietnam vertrekken voor een maand waarin we veel zullen meemaken. Het zal voor ons beide een cultuur shock worden van jewelste. Om deze overgang te vermakkelijken is een fietstocht een perfecte manier om toch nog een keertje het Nederlandse gevoel te voelen. Ons doel is echter het volledig ontdekken van de vietnamese cultuur. Het gaat (iig bij ons) voornamelijk door de mond. Naast het feit dat we elkaar op kunnen eten, gaat bij ons liefde zeker ook door de maag! En dan het liefst zoveel en zo lekker mogelijk! We zullen in hoi an een kookcursus krijgen, maar zouden ook graag de verschillende gerechten in Vietnam willen ontdekken. Met behulp van deze actie zouden we dat kunnen doen!

 • blank Isabel says:

  Wat een superleuke winactie! Mijn vriend en ik hebben vorig jaar voor het eerst een verre reis gemaakt naar Thailand. Dit is ontzettend goed bevallen en onze volgende reis gaat naar Vietnam. Waar we vorige keer alles tot in de puntjes hadden vastgelegd, leggen we nu zo min mogelijk vast. Een fietstocht mag echter wel op het lijstje van geplande dingen! 😀

 • blank Francis says:

  Hi Manon,

  Half september vertrekken mijn vriend en ik voor 3 weken naar Vietnam. Super leuk en we kijken er nu al naar uit! 2 jaar geleden zijn we 3 weken door Thailand gereist en het hoogtepunt van mijn vriend was toch wel de fietstocht door Bangkok. Ik zou hem dit keer graag willen verrassen met een fietstocht door Hanoi! Super leuk dat jullie die actie doen!

  Groetjes,
  Francis

 • blank Nathalie Aerts says:

  Hoi Manon,

  Wij gaan in november naar Vietnam en lijkt me superleuk om deze tour te doen en nog beter is deze te winnen natuurlijk! Hanoi verkennen met de fiets is eens wat anders en als ik dan ook nog eens leuke foto’s kan maken onderweg dan is het helemaal top want ben zelf namelijk ook fotografe 🙂 We zijn nog van plan om naar Sapa, Halong Bay etc te gaan dus moest de toer in Hanoi meevallen dan lijkt het mij ook heel waarschijnlijk dat ik via hen ook een toer in Sapa etc ga boeken! In elk geval al zeker bedankt voor je blog en de tips!

  Groetjes

  Nathalie

 • In januari ga ik 3 weken naar Vietnam met 4 vriendinnen. Sowieso staat een fietstocht gepland dus er eentje winnen zou zeer leuk zijn!

 • Op mijn tekst en foto's berust copyright

  >

  ​Wil jij de ultieme reisgids over Vietnam? 

  Vraag mijn GRATIS e-book aan.

  Tweet
  Pin
  Share