Deze ‘Happy travel tag’ was erg leuk om in te vullen en dus voor jou om te lezen!. Ik ben getagd door Claudia van Cthe World.  In deze tag beantwoord ik 8 vragen over de leuke kanten van reizen. Kortom hetgeen mij ‘happy’ maakt. Leer mij beter kennen en lees waarom reizen mij zo gelukkig maakt.

Wat is nu precies een tag. Nou, een tag is een bericht waarin een blogger, ik dus, een aantal vragen beantwoord. Hierdoor leer je de blogger beter kennen. Hierna wordt het stokje overgedragen aan een medeblogger zodat deze ook dezelfde vragen kan beantwoorden. Leuk toch!

Laten we snel beginnen.

# 1   Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Mijn gelukkigste reisherinnering. Lastige vraag, ik heb niet één gelukkigste reisherinnering. Ik heb er meerdere. Reisherinneringen waar ik met een goed gevoel op terug kijk. Voor mij was mijn eerste backpack reis door Thailand wel één van grote betekenis.

Het was mijn eerste ervaring met backpacken en reizen door een onbekend land. Na deze trip volgde nog vele verre reizen. Tijdens de trip heb ik veel leuke mensen ontmoet en kennis gemaakt met duiken.  

Happy travel Thailand
Is het geen plaatje.

#2   Van welke keuken word je blij?

Ik ben vooral dol op Thais en Indonesisch eten. Rijst met kip, goede specerijen en op zijn tijd lekker pittig. Ik ben nooit dol geweest op brood of aardappelen. Dus voor mij is het helemaal geen probleem om voor de middag en avondeten lekker rijst te eten. Ik weet nog wel dat Ilse en ik in Indonesië bij een soort plaatselijke Mc Donald, een plaatselijk gerecht bestelde. Ik wilde dit een klein beetje spicy. De meiden achter de toonbank vroegen een aantal keren of ik het zeker wist. Ja, ik wist het zeker een beetje pittig is toch lekker! De ‘toonbank meiden’ lagen in een deuk. Later begreep ik waarom… nadat ik de eerste hap had gegeten.

Ilse zat lekker te smullen, ik had het idee dat ik met 1 hap de hele sambal pot leeg at. Na nog een 2e hap te proberen gaf ik het op en legde ik de lepel neer. Dit was duidelijk te hoog gegrepen, te pittig.

# 3   Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Het klinkt misschien heel cliché maar voor mij is dit ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio Deze film speelt zich af Thailand en dan met name op het eiland Ko Phi Phi. Een leuk feitje is dat ik op 16-jarige leeftijd deze film voor het eerst zag in Praag. Praag was voor mij ook een van de eerste stedentrips in het buitenland. Extra speciaal dus!

#4   Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Het nummer ‘I Wanne go Deeper’ van Delirious is voor mij een ultiem reisnummer. Niet zozeer omdat het iets met vakantie te maken heeft, maar het is een nummer die ik vaak in Thailand draaide. Het heeft hierdoor bepaalde herinneringen. Ben je benieuwd naar dit nummer, luister hem dan hier:

#5   Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Het grootste nadeel aan reizen vind ik het inpakken van alle spullen. Ik heb gelukkig wel een standaard paklijst, maar toch. Ik begin al een paar dagen van te voren met alles bij elkaar hamsteren, alles opladen en alles bij elkaar leggen. Dan maar hopen dat alles nog past. Want tja de wijsheid groeit met jaren maar het aantal kilotjes ook.

Mijn favo kleding stuk op reis is een makkelijke goed zittende broek, met wat grote zakken zodat ik daar alles kan stoppen. Zeker als ik langer dan 8 uur in een vliegtuig zit, wil ik dingen zoals oordopjes etc in de buurt hebben.

#6   Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Uiteraard neem ik alle standaard producten mee, zoals deodorant, shampoo, zeep etc. Waar ik echt gelukkig van word is mijn zonnebrand. Factor 30 a 50 is belangrijk om bij me te hebben. Ik heb een broos wit huidje, die toch al niet te veel zon ziet, maar als ik dan in de zon ben wil ik mezelf goed beschermen.

Want dan maar iets minder bruin maar goed beschermd, tja ik ben toch verpleegkundige he. Ik heb ooit de fout gemaakt om me niet in te smeren of althans met een lagere factor. Ik heb het geweten ik was zo rood als een kreeft.

#7   Wat doe je op de momenten dat het op reis eens tegenzit?

Het hangt er een beetje vanaf, als het iets is waar ik invloed op kan hebben, dan probeer ik het zo snel mogelijk te fixen. Alleen 99 van de 100 x is het iets waar ik geen tot weinig invloed over kan hebben. Ik word dan wel wat pissig en geïrriteerd, maar als snel zet ik de knop om en bedenken we een alternatief.

#8   Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?

Reizen maakt mij gelukkig omdat het een vorm van vrijheid geeft. Je kunt (veelal) gaan en staan waar je zelf wilt. Om dit samen met Ilse te doen, vind ik geweldig.

Ik vind het heerlijk om te fotograferen, maar zeker in landen waar de mensen fotogeniek zijn en het niet erg vinden om te worden gefotografeerd… Super toch! Of al die mooie landschappen voorbij ziet komen. Of natuurverschijnselen, zoals het Noorderlicht.

Reizen is voor mij naast vrijheid ook de manier om andere culturen en gewoontes te leren kennen. Ik vind dit altijd wel bijzonder.

indonesie zonsopkomst boven rijsteveld bali
Wil jij deze mooie foto aan jouw muur? Bestel hem hier.

En de Happy Travel Tag gaat naar…

De happy travel tag gaat naar Jolanda van Jo_Wanderlust. Ik ben erg benieuwd naar jouw tag en waar je gelukkig van wordt!

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter deze foto?

vietnamese man slapend portret

Elke foto heeft zijn eigen unieke verhaal. Ben jij benieuwd naar het verhaal achter deze foto?