Fotograferen op reis Vietnam: Halong Bay tips en trucs Manon Ruitenberg ...
4

Fotograferen op reis Vietnam: Halong Bay tips en trucs

In deze blog lees je hoe je een aangename reis kunt hebben naar Halong Bay en hoe je deze UNESCO werelderfgoed goed kunt fotograferen.

Halong Bay

Baai van de dwalende draak, bij ons beter bekend als Halong Bay, een baai met een kustlijn van 120 kilometer, bevat 1696 kalkstenen eilanden. Deze monolieten komen vanuit de oceaan naar boven, de meeste zijn hol van binnen en bevatten groen op de top. Kortom een spectaculair gezicht en niet voor niks een van de topbestemmingen in Vietnam. Er zijn verschillende manieren om er te komen, je kunt kiezen voor een dag trip, een 2- of 3 daagse trip, in verschillende prijscategorieen en dus ook luxe en comfort.

Friends Travel Vietnam raadde ons aan om de Halong Bay 2-daagse trip te doen met Athena cruise, een luxe cruise die vrij nieuw was. Doordat ze nieuw zijn en het schip wat aan de grootte kant was, lagen ze in een nieuw gedeelte van de haven. Een groot pluspunt hierbij is dat je niet de massa volgt maar een stuk rustiger Halong Bay kunt ontdekken. Is je budget wat langer? Dan kun je ook terecht op booking.com.

Athena cruise

Vanuit Hanoi werden we met een luxe bus opgehaald op weg naar Halong Bay! De bus had erg ruime en luxe stoelen er was zelfs WiFi aan boord. Ik had hierdoor mooi de gelegenheid om mijn blog over Sapa te fine tunen en up te loaden. Halverwege was er een pitstop om nog wat versnaperingen te kopen. Na ruim 4 uur te hebben gereden kwamen we aan op de kade van Halong Bay. We kregen een welkoms drankje en werden met een kleinere boot naar het schip gebracht. We hadden een prachtige hut, met grootte ramen, een balkon en zelfs de douche had uitzicht op Halong Bay. Kortom echte luxe!

Aan boord kregen we een heerlijke lunch en werden welkom geheten door Fotograferen op reis Vietnam tips en trucsde crew. Het grootste gedeelte ging op pad naar een fisher village, wij kozen er voor om te genieten van de luxe aan boord. Onder het genot van een heerlijke cocktail, kijkend op de monolieten. Voor het diner kregen we nog eerst een kookles, met op het menu: springrolls, dus thuisfront houd je vast, we weten nu hoe het moet!

Na een set-diner aan boord met de heerlijkste gerechten, vers uit de zee, beproefde Ilse haar geluk met nightfishing. Helaas had ze weinig geluk, maar genoot van de ervaring. Het was een leuke en vermoeiende dag. Na een heerlijke nacht slapen ontwaakten we met een geweldig uitzicht op Halong bay. Dag twee begon met een ontbijt, excursie naar de grotten, de ochtend werd afgesloten met een heerlijke brunch. Hierop volgde de trip terug naar Hanoi. We hebben twee geweldige dagen gehad aan boord van Athena cruise!

Halong Bay hoe kom je er?

Veel mensen beginnen en eindigen hun trip naar Halong Bay vanuit hanoi. Je kunt hiervandaan ook met de trein en bus. Indien je een package deal hebt zul je veelal bij je hotel worden opgehaald door een bus van de bootmaatschappij. Kijk goed naar de recensies voordat je iets boekt. Beste reistijd is in de lente en herfst, wij waren er omstreeks het winterseizoen. Het was droog, maar ook wat mistig, we hadden geen vergezichten van kilometers, maar wel voldoende zicht om mooie foto’s te maken. Weeg dit dus even goed af voordat je gaat.

Wederom deze cruise dus ook geboekt bij Friends Travel Vietnam, welke ook onze trip naar Sapa had geregeld. Wederom erg bedankt! In de blog over Sapa staat wat uitgebreider beschreven wat Friends Travel Vietnam nu zo uniek maakt. 

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Fotograferen Halong Bay

fotograferen halong bayVoor het geval dat hadden we een statief bij ons, echter deze hebben we uiteindelijk niet gebruikt. Op de camera had ik een lichtgevoelige lens zitten: 35mm 1.8f, op deze manier kan ik nog wat foto’s maken van het nachtvissen. Meer tips over het fotograferen in de avond? Op het moment dat wij in Halongbay waren was er enkel grauwige lucht, er zit dan ook weinig kleur in de lucht. Gelukkig heb ik deze foto’s bij thuiskomst weten te verbeteren. Waardoor het wat minder mistroostig uit ziet.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share
+1