Af en toe moet je voor een verjaardag een origineel cadeau verzinnen en geven. Wat is nu leuker dan een nacht of weekendje weg. Toen Ilse 30 jaar werd leek het mij leuk om haar een overnachting te geven op de SS Rotterdam. Een drijvend hotel in de Rotterdamse havens. Een belevenis op zich, we hebben ons op de SS Rotterdam twee dagen goed vermaakt. Een geweldige overnachting en een leuke rondleiding. Lees onze ervaring.

SS Rotterdam Hotel

De SS Rotterdam, onderdeel van de Holland-Amerikalijn zorgde jarenlang voor een verbinding tussen Nederland en Amerika. Zij deed dienst tussen 1959 en eind 2000. In de begin jaren waren de passagiers aan boord veelal emigranten. Later werd de SS Rotterdam ook (meer) gebruikt als reguliere cruiseschip. Dit schip heeft een rijke geschiedenis en sinds 2008 ligt de SS Rotterdam in de Rotterdamse haven. De SS Rotterdam fungeert nu als hotel, het is bijzonder om op de SS Rotterdam te overnachten.

De SS Rotterdam Hotel heeft 254 kamers, allemaal in de jaren 50 stijl.

Ontvangst op de SS Rotterdam

Zodra je aan boord stapt wordt je meegezogen met de rijke geschiedenis van de SS Rotterdam. Zodra je de loopbrug afstapt word je ontvangen door het personeel, welke je naar de receptie begeleid. Hier kun je boarden en dan ben je klaar voor de reis. Op deze cruise neem je overigens zelf je koffers mee naar je kamer.

Kamers op de SS Rotterdam

We hadden een geweldige kamer met een patrijspoortje, welke uitzicht bood op het water. Indien je een kamer hebt aan de andere zijde heb je kans dat je uitzicht hebt op de Erasmusbrug. Hetgeen erg romantisch aandoet in de avond, met de verlichting van de skyline van Rotterdam, waaronder de Erasmusbrug.

Er werd mij verteld dat de kamer waar wij in verbleven voorheen eigenlijk twee kamers waren. Echter om hedendaags meer comfort te bieden hebben ze van twee kamers één kamer gemaakt. De douche was klein, maar erg schoon en de SS Rotterdam heeft zijn eigen flesje met douchegel en shampoo. Een leuk flesje, welke jaren 50 aandoet met de eigen SS Rotterdam logo erop.

ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding

Chillen op het achterdek

Na ingecheckte te zijn besloten wij om even te genieten van de laatste zonnestraaltje. Het was immers al half september, je weet dan nooit wanneer je weer moet wachten tot de eerste zonnestraal. We hebben heerlijk gezeten op het achterdek. We genoten van de zon die langzaam zakte, van het uitzicht op de Euromast en van onze koele versnapering. Zo wil je elke dag wel zitten.

Het achterdek heeft overigens ook een zwembad met mooi weer kun je hier ook pootjebaden.

ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding

Diner in het Lido restaurant

In het arrangement was het driegangen diner inclusief. Ik had me hier enorm op verheugd. We hadden geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam het kan bijna niet romantischer. Het eten zelf was, destijds, van een magere kwaliteit. Ik heb weleens lekkerder gegeten. En geloof me we zijn geen pietlutjes op het gebied van eten.

Overnachten SS Rotterdam

De overnachting op de SS Rotterdam was geweldig we hebben heerlijk geslapen, geen geluidsoverlast of iets dergelijks. Na de goede nachtrust stond het ontbijt op het programma, het was een goed ontbijt, maar ik moet eerlijk zeggen dat het ontbijt bij Van der Valk, vele malen beter is.

Boek hier goedkoop jouw overnachting voor de SS Rotterdam.

ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
Geweldig uitzicht vanaf het dek.
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
Herken je deze setting van boer zoekt vrouw?
nachtfotografie skyline rotterdam
Bijzonder toch deze foto van de bekende Erasmusbrug?

SS Rotterdam rondleiding

Eén van de hoogtepunten van onze overnachting op de SS Rotterdam, vond ik de rondleiding die wij kregen. We konden kiezen uit verschillende rondleidingen en wij kozen voor de complete tour. Tijdens deze tour mochten wij ook de machinekamer bezoeken, onder begeleiding van een gids. De verdere rondleiding bestaat grotendeels uit een audiotour. Gelukkig zijn er op het schip verschillende enthousiaste vrijwilligers die staan te popelen om ons iets te vertellen over ‘hun’ schip.

Er is veel te zien op het schip. Naast de machinekamer bezochten we ook diverse prachtige authentieke zalen. Na de machinekamers bezocht te hebben, daalden we af naar beneden. Hier konden we een glimp opvangen van het zwembad. Vrij modern voor die tijd.

Ook zien we een hut die is nagebouwd, je kunt zo zien hoe de emigranten naar Amerika sliepen tijdens hun overzeese tocht. Uiteraard maakten we ook kennis met de stuurhut.

Na ruim 2 uur zit onze rondleiding op de SS Rotterdam er op. We gaan terug naar huis, onze koffers pakken want de volgende dag vertrekken we naar Vilnius.

ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding
ss rotterdam hotel ss rotterdam rondleiding

Diverse rondleidingen

De SS Rotterdam biedt diverse rondleiding aan. Even een kleine opsomming wat je kunt verwachten en hoe duur het is.

SS Rotterdam hotel wel of niet overnachten?

Ik zou het zeker aanraden om een keer de SS Rotterdam aan te doen, het is een drijvend hotel in jaren 50 stijl. Een uniek verjaardagskado!

Boek hier goedkoop je overnachting voor de SS Rotterdam.

Zou jij willen overnachten of een rondleiding volgen op de SS Rotterdam?

Ben jij overigens benieuwd wat Rotterdam nog meer te bieden heeft? Lees dan mijn artikel ‘Rotterdam bezienswaardigheden en must do’s’.

Ben jij op zoek naar nog meer bijzondere overnachtingen, bijvoorbeeld met kinderen. Lees dan het artikel ‘Bijzonder overnachten met kinderen‘.

ss rotterdam hotel en rondleiding
ss rotterdam bijzonder overnachten