Een aantal dagen na valentijn bracht Transavia ons naar de stad van de liefde: Parijs. We vertrokken de ochtend vroeg, we hadden geluk dat wij onze auto konden parkeren bij Schiphol. Normaal gesproken worden we weg gebracht door familie, maar gezien het vroege tijdstip besloten we om onze auto te parkeren bij Schiphol. Na een korte vlucht van 1,5 uur kwamen we aan in de lichtstad! Op naar een aantal fijne dagen en dat is natuurlijk niet compleet als er niet gefotografeerd kan worden. In deze blog fotograferen op reis tips en trucs: Parijs!

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk, rijk om zijn cultuur en historie, dit alles op te snuiven in een weekendje weg! Lees even wat er te zien is in Parijs. En wat ik de leukste vond om te fotograferen.

Louvre

Eén van de grootste en bekendste musea ter wereld. Vooral bekend om de Mona Lisa. Verwacht een niet zo groot schilderij waar tig toeristen voor staan te dringen om en een foto van Mona te maken en van zichzelf. Je mag naar hartenlust foto’s maken, maar dan wel zonder flits. Leuk is het om iedereen selfies te zien maken met Mona. Wij hadden een aanzienlijke rij verwacht en hadden op voorhand al kaartjes gekocht. De rij viel uiteindelijk erg mee.

Je verwacht niet dat dit wereldbekende schilderij zo klein is!
Houd er rekening mee dat je niet de enige bent!
fotograferen parijs

Tip: denk uit ‘the box’ en neem op een andere manier foto’s van de Mona Lisa. Ik vind dit toch een geslaagd exemplaar…. meer handig tips over het fotograferen op reis vind je in mijn gratis e-book ’33 ultieme reis- en fotografie tips voor de beste reisfoto’.

Montmartre en de Sacré-Cœur

Een klein pleintje waar diverse kunstenaars en schilders hun kunst werken verkopen. Leuk om te zien dat menigeen voor een tig bedrag op papier wordt getekend. Aan de rand van het plein kun je dit aanschouwen en genieten van een lekker bakje (zeer klein bakje) koffie. Maar pittig genoeg om de dag door te komen. Ik zou je overigens aanraden om de tijd te nemen en niet te snel je koffie naar binnen te klokken. Want voor je er erg in hebt word er van je verwacht dat je een nieuwe consumptie besteld.

Dwaal door de straten rondom de Montmatre…

Tip: Op dit pleintje kun je relatief ongegeneerd de kunsten van de straatfotografie toepassen.

Eiffeltoren

Wie denkt aan Parijs denkt aan de Eiffeltoren, in 1887 gebouwd om aan de wereld te laten zien tijdens de wereldexpo van 1889. Het is lastig om een originele foto te maken van de Eiffeltoren, ik heb hem daarom wat ‘strakker’ genomen en omgezet in het zwart-wit.

Tip: speel wat met zwart-wit fotografie, daarin kom de Eiffeltoren ook mooi uit. Lees mijn artikel ‘8 tips voor zwart-wit fotografie‘.

Wil je meer lezen over deze foto of vind je dit het perfecte plaatje bij jou aan de muur?

Wandelen door Parijs

Wandel door Parijs er is genoeg te beleven en te zien.

Accommodatie

Via booking.com kwamen wij weer uit bij een geweldig accommodatie, namelijk het Ibis hotel. Je hebt een aantal Ibis hotels in Parijs, maar deze vonden wij het meest geschikt: Ibis Paris Avenue d’Italie 13ème. Dicht bij de metro en deze bracht ons naar het hartje van Parijs. In de buurt heerlijke eet tentjes, waaronder een hotpot restaurant en een vietnamees. Daar wij net enkele maanden terug waren uit Vietnam bracht het ons weer even terug. Normaal gesproken hebben wij altijd een papieren gids bij ons, dit keer hadden we erg goedkoop een digitale gids gekocht. Waar leuke wandelroutes in stonden, waardoor we leuke verborgen plekjes in Parijs hebben ontdekt! Liever iets goedkoper? Heb jij al nagedacht om te kamperen in de buurt van Parijs?

Fotograferen op reis tips en trucs: Parijs

Parijs leent zich erg goed voor straatfotografie, kijk naar de toeristen om je heen, zo krijg je bijvoorbeeld leuke foto’s van fotograferende toeristen met de Mona Lisa. Probeer net even anders te kijken en je komt thuis met unieke foto’s. Parijs leent zich ook voor avond fotografie, het is niet voor niks de lichtstad. Tijdens deze trip hebben we hier geen tijd voor genomen, wellicht een andere keer?

parijs bezienswaardigheden
parijs bezienswaardigheden

Wat vind jij van Parijs?