Fotograferen op reis tips en trucs Parijs kom met de leukste foto thuis Manon Ruitenberg ...
6

Fotograferen op reis tips en trucs Parijs

Een aantal dagen na valentijn bracht Transavia ons naar de stad van de liefde: Parijs. We vertrokken de ochtend erg vroeg maar we hadden geluk dat wij onze auto konden parkeren bij Schiphol. Na een korte vlucht van 1,5 uur kwamen we aan in de lichtstad! Op naar een aantal fijne dagen en dat is natuurlijk niet compleet als er niet gefotografeerd kan worden. In deze blog fotograferen op reis tips en trucs: Parijs!

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk, rijk om zijn cultuur en historie, dit alles op te snuiven in een weekendje weg! Wat is er te zien in Parijs:

Louvre

Fotograferen op reis ParijsEen van de grootste en bekendste musea ter wereld. Vooral bekend om de Mona Lisa. Verwacht een niet zo groot schilderij waar een tal van mensen voor staat om het te fotograferen. Je mag naar hartenlust foto’s maken, maar dan wel zonder flits. Leuk is het om iedereen selfies te zien maken met Mona. Wij hadden een aanzienlijke rij verwacht en hadden op voorhand al kaartjes gekocht. De rij viel uiteindelijk erg mee.

Montmartre en de Sacré-Cœur

Een klein pleintje waar diverse kunstenaars en schilders hun kunst werken verkopen. Leuk om te zien dat menig een voor een tig bedrag op papier wordt getekend. Aan de rand van het plein kun je dit aanschouwen en genieten van een lekker bakje (zeer klein bakje) koffie. Maar pittig genoeg om de dag door te komen. Ook hier kun je weer ongegeneerd de kunsten van de straatfotografie toepassen.Fotograferen Parijs

Eiffeltoren

Wie denkt aan Parijs denkt aan de Eiffeltoren, in 1887 gebouwd om aan de wereld te laten zien tijdens de wereldexpo van 1889. Het is lastig om een orginele foto te maken van de Eiffeltoren, ik heb hem daarom wat ‘strakker’ genomen en omgezet in het zwart-wit.

Accommodatie

Via booking.com kwamen wij weer uit bij een geweldig accommodatie, namelijk het Ibis hotel. Je hebt een aantal Ibis hotels in Parijs, maar deze vonden wij het meest geschikt: Ibis Paris Avenue d’Italie 13ème. Dicht bij de metro en deze bracht ons naar het hartje van Parijs. In de buurt heerlijke eet tentjes, waaronder een hotpot restaurant en een vietnamees. Daar wij net enkele maanden terug waren uit Vietnam bracht het ons weer even terug. Normaal gesproken hebben wij altijd een papieren gids bij ons, dit keer hadden we erg goedkoop een digitale gids gekocht. Waar leuke wandelroutes in stonden, waardoor we leuke verborgen plekjes in Parijs hebben ontdekt!

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Fotograferen op reis tips en trucs: Parijs

Parijs leent zich erg goed voor straatfotografie, kijk naar de toeristen om je heen, zo krijg je bijvoorbeeld leuke foto’s van fotograferende toeristen met de Mona Lisa. Probeer net even anders te kijken en je komt thuis met unieke foto’s. Parijs leent zich ook voor avond fotografie, het is niet voor niks de lichtstad. Tijdens deze trip hebben we hier geen tijd voor genomen, wellicht een andere keer?

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share