Dublin de hoofdstad van Ierland op slechts 1 uur en 40 minuten vliegafstand vanaf Nederland. Waan je terug in de tijd en wordt verliefd op het Ierse accent. Dublin is zeker de moeite waard om te bezoeken. Wat moet je hebben gezien en gefotografeerd in Dublin. Lees snel dit blog verder.

Dublin

De hoofdstad van Ierland, een stad waar je je kunt onderdompelen in de Ierse gastvrijheid, je kunt er dwalen in middeleeuwse steegjes, en you can shop till you drop. Genoeg kroegen om de benen even rust te geven. Ierland zelf is erg groen het klimaat is te vergelijken met het klimaat in Nederland. Alleen valt er meer regen. Een poncho is dus geen overbodige luxe om mee te nemen.
Stedentrips

Wat moet je gezien en gefotografeerd hebben?

In Dublin is er voldoende te fotograferen, er staan genoeg oude gebouwen die je op de foto wilt hebben. Ook leent Dublin zich goed voor straatfotografie. Lees nog even de checklist wat je mee moet nemen.

Guiness Storehouse

Het Guiness Storehouse ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum. In dit zeven verdiepingen hoge museum kun je zien, horen en voelen hoe de echte Ierse Guinness wordt gemaakt. Ik heb hierover al een blog geschreven, in dit blog lees je naast fotografietips ook tips die voorkomen dat je lang in de rij moet staan.

Trinity College

Midden in het centrum van Dublin vind je Trinity College. Er heerst hier een hoge Harry Potter gehalte , je kunt er gewoon rondlopen.  Er zijn een aantal gedeeltes waar je entree voor moet betalen. Waaronder de illustraties van het beroemde ‘ Book of Kelts’.  Deze zijn te zien en een van de meeste gave bibliotheek ooit gezien. In deze onderzoek bibliotheek ‘ The Old Library’  staan sinds 1592 ongeveer 200.000 boeken bewaard. Je mag overigens geen statief mee naar binnen nemen. Indien je foto’s wilt nemen in de bibliotheek zorg dan voor een lichtgevoelige lens.

Dublin Zoo

Wil je even ontspannen en weg uit de drukte van Dublin, dan kun je een uitstapje maken naar Dublin Zoo. Een kleinschalige dierentuin die huis biedt aan ongeveer 700 dieren. Over ons bezoek aan de zoo hebben we een uitg

Dagtrip Belfast (Titanic museum en Giant’s Causeway)

Vanuit Dublin kun je een dagtocht doen naar Belfast. Hier hebben wij onder andere het Titanic museum bezocht en de Giant’s Causeway. Onderweg hebben wij genoten van het landschap die Ierland te bieden heeft.

Naar Dublin

Wij hebben onze auto geparkeerd bij een goedkope luchthavenparking van Eindhoven Vanaf hier vlogen wij binnen 1 uur en 40 minuten met Ryanair naar Dublin. Binnen 40 minuten bracht de bus ons naar het centrum. Uiteraard zijn er ook andere vliegtuigmaatschappijen die op Dublin vliegen check dit even via Tix.nl of WTC:

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Vervoer in Dublin

In Dublin hebben wij gebruik gemaakt van de Dublin pass. Met de Dublin pass konden wij gratis gebruik maken van de Hop on Hop off bus. Een erg leuke manier om Dublin te ontdekken. Ook kregen wij aanzienlijk veel korting op vele diverse attracties.

Verblijf in Dublin

Wij hebben via booking.com  een leuk hotel weten te vinden in Dublin. Het ontbijt bestond voornamelijk uit bonen en toast. Naar het schijnt een echt typisch Iers ontbijt. Een andere goede site waar je kunt zoeken naar hotels, hostels of iets anders is agoda.