Lissabon een stedentrip naar het zuiden - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
2

Lissabon een stedentrip naar het zuiden

We zijn dol op stedentrips, afgelopen tijd hebben we Riga, Vilnius, Parijs en Lissabon bezocht. De eerste drie stedentrips zijn al beschreven in een blog, nu tijd om Lissabon onder de loep te nemen. De tweede oudste stad van Europa, met zijn knusse klinkerstraatjes, groene parken, sfeervolle tapasbarretjes en een heerlijke Mediterraan klimaat, Lissabon is bij uitstek een stad die je moet hebben gezien. Wat zijn de hotspots die je moet hebben gezien en gefotografeerd in Lissabon? Dat en meer lees je in dit blog.

Authentieke gele tram

Een absolute icoon van Lissabon, de gele tram 28. In 1901 werd de eerste elektrische tramlijn in gebruik genomen. Indien je pech hebt kun je aan sluiten bij een lange rij toeristen. Zorg dat je er bij tijds bent, of stap een halte eerder een dan menig toerist. Een alternatief voor deze tramlijn is tram 12. Rijdt ook door een groot gedeelte van de authentieke stad.

Stedentrips

Cemiterio dos Prazeres

De bijzondere grafhuisjes van de Begraafplaats. Hoe rijker de overledenen hoe luxer het grafhuisje. De begraafplaats is gebouwd als een klein dorp met straten waar de mausoleums aan langs zijn gebouwd. De overledenen liggen niet onder de grond begraven, maar liggen in de huisjes. Sommige huisjes zijn goed onderhouden, andere zijn half vergaan. De begraafplaats is gelegen op een berg met uitzicht op de Taag. Een aparte plek, maar zeker een bezoek waard.

Torre de Belém

Ligt aan de oever van de Taag en diende vroeger als verdedigingstoren. Deze toren geldt als een van de belangrijkste bezienswaardigheden en is zelfs het symbool van Lissabon. De toren van Belém heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Indien je in Lissabon bent moet je dit gezien hebben!

Hop-on-of bus

Lissabon wordt ook wel de stad van de zeven heuvelen genoemd. Niet geheel onterecht, na dik 2 dagen wandelen, hadden we getrainde kuitspieren. Na 2 dagen vonden we dat we het rustiger aan mochten doen en besloten we de rest van Lissabon te verkennen met een hop-on-of bus. Op deze manier krijg je een goede indruk van de stad en de bezienswaardigheden. Let wel, indien je je straat fotografieskills wilt toepassen, gaat er natuurlijk niks boven het te voet verkennen van een stad.

Verblijf

Via AIRBNB vonden wij een leuk appartement waar we gedurende onze citytrip verbleven. Ben je echter op zoek naar een hotel check dan even de websites van booking.com of agoda.com. Op deze manier vind je een goed en goedkoop verblijf.

Vliegen

Om in Lissabon te komen vlogen wij met Transavia vanaf Schiphol. Onze auto parkeerden wij op parkeren P3 bij Schiphol.  Een shuttelbus bracht ons binnen afzienbare tijd naar de terminaal. De reis regelde wij ter plekken. Op zoek naar een goedkope ticket, check dan even de onderstaande links:

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​​download hier(klik op het blauw)

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Wil je liever een georganiseerde reis dan raad ik Tui aan. Wil je niet te veel gewicht mee nemen, check dan even de digitale reisgids op the Media bay.be.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share