We zijn dol op stedentrips, afgelopen tijd hebben we Riga, Vilnius, Parijs en Lissabon bezocht. De eerste drie stedentrips zijn al beschreven in een blog, nu tijd om Lissabon onder de loep te nemen. De op één na oudste stad van Europa. Met zijn knusse klinkersstraatjes, groene parken, sfeervolle tapasbarren en een heerlijke Mediterraans klimaat. Lissabon is bij uitstek een stad die je moet hebben gezien. Wat zijn de hotspots die je niet mag missen en wat moet je gefotografeerd hebben? Dat en meer lees je in dit blog.

Authentieke Gele tram

lissabon stedentrip
Tram 28, normaal is dit een geel exemplaar….

Een absolute icoon van Lissabon, de gele tram met het nummer 28. In 1901 werd de eerste elektrische tramlijn in gebruik genomen. Het is een toeristische trekpleister. De rijen kunnen om in te stappen kunnen erg lang zijn. Indien je pech hebt kun je aan sluiten bij een lange rij toeristen.

Wil je toch met deze authentieke tram mee? Zorg dat je bij tijds in de rij staat. Of stap een halte eerder in. Op zoek naar een goed alternatief? Stap dan op in tram 12. Deze rijdt ook door een groot gedeelte van de authentieke stad.

Tram 12 is een goed alternatief voor de bekende tram 28.

Stedentrips

Cemiterio dos Prazeres

Cemiterio dos Prazeres is een bijzondere begraafplaats. De grafhuisjes als wel het uitzicht over de Taag maakt dit een unieke begraafplaats in Lissabon.

Elke overledene koopt zijn eigen grafhuis, ook wel mausoleum genoemd. Hoe rijker de overledene hoe luxer het grafhuis is. De begraafplaats is gebouwd als een kleine dorp met diverse straten. Aan deze straten zijn de mausoleums gebouwd. De overledene wordt na overlijden bijgezet in het mausoleum.

Sommige huisjes zijn goed onderhouden, andere zijn half vergaan. Je kunt eigenlijk door de huizen heen kijken. Het is een luguber idee.

De begraafplaats is gelegen op een berg met uitzicht op de Taag. Een aparte plek. Als je in Lissabon bent, vind ik zeker dat je naar deze begraafplaats moet gaan.

lissabon
lissabon
lissabon

Deze foto’s zijn in het zwart-wit omgezet, om extra sfeer aan de foto toe te voegen. Ben jij benieuwd hoe je het beste kunt fotograferen in het zwart-wit?

Torre de Belém

Torre de Belém ligt aan de oever van de Taag en diende vroeger als verdedigingstoren. Deze toren geldt als één van de belangrijkste bezienswaardigheden en is zelfs het symbool van Lissabon. De toren van Belém heeft een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Indien je in Lissabon bent moet je dit gezien hebben!

Hop On Off bus

Lissabon wordt ook wel de stad van de zeven heuvelen genoemd. Niet geheel onterecht, na dik 2 dagen wandelen, hadden we getrainde kuitspieren. Na 2 dagen vonden we dat we het rustiger aan mochten doen en besloten we de rest van Lissabon te verkennen met een hop-on-of bus. Op deze manier krijg je een goede indruk van de stad en de bezienswaardigheden. Let wel, indien je je straat fotografieskills wilt toepassen, gaat er natuurlijk niks boven het te voet verkennen van een stad.

Verblijf

Via AIRBNB vonden wij een leuk appartement waar we gedurende onze citytrip verbleven. Ben je echter op zoek naar een hotel check dan even de websites van booking.com of agoda.com. Op deze manier vind je een goed en goedkoop verblijf.

Vliegen

Om in Lissabon te komen vlogen wij met Transavia vanaf Schiphol. Onze auto parkeerden wij op parkeren P3 bij Schiphol.  Een shuttelbus bracht ons binnen afzienbare tijd naar de terminaal.

Wil je liever een georganiseerde reis dan raad ik Tui aan. Wil je niet te veel gewicht mee nemen, check dan even de digitale reisgids op the Media bay.be.

Wist je dat je vanuit Lissabon ook heel makkelijk een dagtrip kunt maken naar Sintra?