In veel verschillende buitenlandse steden zoals, Parijs, Riga en Vilnius vind je markthallen. Sinds 2014 beschikt Nederland ook over een eigen markthal. Het is geweldig om hier te lopen. In de markthal wordt van alles verkocht. Ook is het een geweldige plek om te fotograferen. Enkele jaren geleden bracht ik een bezoekje aan de Markthal. Ben jij benieuwd wat je bij de Markthal kunt zien en fotograferen? Lees dan even verder.

Markthal Rotterdam

In 2014 geopend voor het publiek. Bevat naast 4600m2 aan winkelruimte en 1600m2 aan horeca ruimte ook nog eens 228 appartementen. Het is een ware explosie, aan geur en kleur. De binnenkant van de markthal is een groot kunstwerk, getiteld Hoorn Des Overvloeds. Het kunstwerk toont sterk uitvergrote vruchten, groenten, granen, vissen, bloemen en insecten. Het geen je grotendeels kunt kopen in de markthal, de insecten ben ik gelukkig niet tegen gekomen.

Toen ik de Markthal voor het eerst binnen stapte werd ik verrast door de hoeveelheid licht die in de Markthal viel. Het is overdekt, maar toch heb je het idee dat je buiten loopt. Dit dankzij de grootte raampartijen. Het is een en al licht en kleur.

In de Markthal vind je tevens een hoop ondernemers die de lekkerste producten willen verkopen. Want wat dacht je van lekkere authentieke worsten van Monsieur Saucisson? Of kruiden voor lekkere Marokkanse gerechten bij Spices of Marrakech? Met maar liefst meer dan 40 ondernemers kun je hier echt wel iets vinden. Kortom de Markthal is voor de echte foodlover.

Markthal Rotterdam een dag fotograferen:

Ik zou je adviseren om een statief mee te nemen. Je kunt hierdoor een serie foto’s maken waarna je ze erna kunt samenvoegen tot bijvoorbeeld een HDR foto. Je krijgt namelijk de foto niet goed belicht op alle punten, dit door de grootte hoeveelheid licht die naar binnen straalt. Dus neem je statief mee en zet je foto om naar een HDR- exemplaar.

De Markthal leent zich ook prima voor straatfotografie en om mensen te spotten.

markthal rotterdam

Praktisch

De markthal ligt centraal in Rotterdam, er zijn voldoende parkeerplaatsen in de buurt, of je gaat met de metro of trein naar station Blaak. Eenmaal aangekomen kun je melden bij de beveiliging zodat je een (press) pasje krijgt. Er lopen overigens genoeg mensen rond dit zich niet melden en gewoon ook foto’s maken. Aan jou de keus.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag & zaterdag 10.00 – 20.00

Vrijdag 10.00 tot 21.00 uur

Zondag 12.00 tot 18.00 uur

Avond- en nachtfotografie

Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om in de avond uren naar de Markthal te gaan. Het lijkt me waanzinnig om de markthal in de avond uren vast te leggen. Voordat je dit gaat doen, lees even mijn blog met de tips over avond- en nachtfotografie. 

markthal rotterdam