Buiten is het nog steeds donker en het regent aardig. Ik zit met een heerlijk dekentje op de bank te staren naar mijn computer, theetje erbij, je kent het wel. Dex ligt met der kop tegen me aan te hangen. Want tja wat moet je anders met zulk weer buiten? Dex houdt van water, maar niet van regen, dus voorlopig blijven we lekker binnen. Je hoort mij niet klagen, wel denk ik even terug aan de afgelopen daagjes en het weekendje weg van 2019. Kortom het is tijd om een update te geven wat ik heb gedaan tot en met maart 2019.

valkenburg leuk weekendje weg

Weekendjes weg

Weekendjes weg vinden we altijd een van de leukste dingen om te doen. In februari stond een van onze eerste weekendjes weg op de planning. We gingen naar onze favoriete bestemming in Nederland, namelijk een weekendje Valkenburg. Ook nu weer verbleven wij in het Walram hotel. Grappig genoeg kregen wij de kamer naast de kamer waar wij de vorige keer sliepen. We verbleven er 2 heerlijke nachtjes.

De eerste dag brachten wij een bezoekje aan de Designer Outlet Roermond, de volgende dag lekker rond gedwarreld door Valkenburg en omgeving. Als afsluiter van onze heerlijk weekendje weg gingen we naar Gaiazoo. Ben je benieuwd naar Valkenburg? Ik heb daar eerder een blog overgeschreven, deze kun je hier lezen.

Dagjes weg

De dagjes weg kunnen uiteraard niet achterblijven. Vooral ons bezoek aan Laren en omgeving was erg leuk. Hier zit een verhaal achter! In de kringloop heb ik voor een prikje de seizoenen van Gooische vrouwen gekocht. Alle 5 de seizoenen wel te verstaan! Die hebben we in een record tempo gekeken. En wat is nu leuker dan een dagje op pad te gaan, naar Blaricum, Laren en Huizen? Dit hebben we dan ook gedaan. Eenmaal daar zijn we ook naar het beeld en geluid museum gegaan. Ik kan je dit museum overigens zeer aanraden!

Museum jaarkaart

In het beeld en geluidsmuseum hebben wij gelijk onze museumjaarkaart gekocht. Enkele jaren geleden hadden wij al eens eerder voor een jaar een museumjaarkaart gekocht. Dit beviel ons erg goed. Voor een museum betaal je al snel zo’n 15 a 20 euro. Een museumjaarkaart daarentegen kost rond de 60 euro. Je hebt je geld er al na 4 museumbezoekjes uit. In 2019 gaan we dit er zeker uithalen en willen we nog menig museum bezoeken!

ultieme reis en fotografietips

Mijn eigen e-book 33 ultieme reis- en fotografietips!

Met trots kan ik zeggen dat ik een e-book heb gemaakt. En niet zomaar een, maar eentje met waanzinnige foto’s, en geweldige tips om zelf thuis te komen met de mooiste reisfoto’s. Kortom in dit boek lees je 33 ultieme reis- en fotografietips om zelf met de mooiste foto’s thuis te komen. Dit boek is in de afgelopen maand meer dan 100 keer gedownload. Wil jij ook een exemplaar bemachtigen? Download hem dan gratis hier.

Best gelezen blogs

Ik was ook wel benieuwd naar mijn best gelezen blogs van dit jaar. Lang leve de overzichten, je kunt deze cijfers heel makkelijk terug vinden in Google Analytics. Even een korte top 5.

Wat zijn jouw reisplannen?

Niet alleen vind ik het leuk om over mijn eigen reisplannen te vertellen, ook vind ik het erg interessant om de reizen van andere te lezen. Zo doe je inspiratie op en kun je even mee genieten als iemand uitbundig over zijn vakantie verteld. Ik heb hier dan ook een topic overgeschreven, zowel op sociaal media als via de website zelf werd hier veel op gereageerd. Erg leuk! Ben je benieuwd naar mijn reisplannen of wil je jouw reisplannen met mij delen, laat ze dan even achter in de comments van dit blog.

Noorderlicht fotograferen 5 tips

noorderlicht fotograferen

Het blijft een terug kerend onderwerp, blijkbaar is het toch nog steeds populair! Het fotograferen van het noorderlicht. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat het ook een zeer uitgebreid artikel is, waar je echt alle tips in kunt lezen. Ben jij van plan om ooit het Noorderlicht te fotograferen. Lees dan even hier mijn uitgebreide blog.

Vietnam de beste reisroute en praktische tips

vietnam praktische tips en reisroute

Vietnam blijft een land waar ik nog steeds met veel plezier aan terug denk. De vriendelijke mensen, de mooie natuur en boeiende cultuur. De afwisseling hiervan. Zo zit je in het koude Sapa, waar elk moment sneeuw kan gaan vallen en zo ben je in Ho Chi Minh, waar de temperatuur 38 graden is. Vietnam wordt ook wel veel populairder. Benieuwd naar dit blog? Kijk dan even hier.

Top 10 leukste dierentuinen

Een bezoekje aan een dierentuin blijft trekken, voor jong en oud. Wil jij weten naar welk dierentuin je echt moet. Wat er zo leuk is aan een bepaalde dierentuin? Dan bof je, ik heb hier een uitgebreid artikel overgeschreven. Lees het even hier.

Foto’s verkopen met Werk aan de Muur

Een hot item is het verkopen van je foto’s met werk aan de muur. Ik mocht de oprichter van werk aan de muur interviewen. Het was een geslaagd interview. Ben je benieuwd naar dit interview lees hem dan even hier. Zeker een aanrader.

Wat ligt er in het verschiet?

Wat ligt er in het verschiet voor de komende tijd. Gisteren hebben wij onze vakantie naar Normandië geboekt, althans een mooi huisje via Airbnb. Gunstig gelegen bij de invasie stranden. Het huisje zelf heeft een pallet-kachel, 6 bedden (tja we gaan maar met zijn 2e maar ja beter iets te ruim dan te krap), en een bubbelbad! Kortom of het nu mooi of slecht weer wordt. Wij gaan ons zeker wel vermaken. Nu nog even voorbereiden ‘hond-technisch’ gezien.