Je kunt het je haast niet voorstellen maar de zomer is in aantocht! We hebben al wat mooie zonnige dagen gehad eind februari/begin maart. Ik heb hier heerlijk van genoten door op een terrasje te zitten en te zwijmelen bij het idee waar we heen konden gaan op vakantie.

Met de hond op vakantie

Laat ik voorop stellen dat dit voor het eerst is dat Dex onze trouwe viervoeter mee gaat op vakantie. Natuurlijk is ze vaak mee geweest tijdens een weekendje weg, of vorige jaar toen wij twee weken naar Ameland gingen. Echter nooit is ze mee geweest naar het ‘echte’ verre buitenland. Nu is dat ook niet zo gek daar ze in mei pas 2 jaar wordt.

Oerd Ameland zonsopkomst6

Slovenië en Kroatië

We dachten er eerst over na om met zijn drieën naar Slovenië en Kroatië te gaan. Nu bleek dit best wel wat haken en ogen te hebben, denk aan prikjes, muilkorf, bench die mee moet (de kans dat ze anders ergens aan knaagt is groot als wij er niet bij zijn), en 14 uur rijden is toch ook een tijd. Ik had al wel enkele plekken gezien en Slovenië en Kroatië lijkt me zeker een bestemming waar je geweest moet zijn. Dus hup dit idee gaat op de bucketlist, op naar een ander idee…..

hond op vakantie
Onze trouwe tweevoeter Dex

Normandië Frankrijk

Een land waar ik al eens eerder ben geweest, normaal ga ik niet graag terug naar een land waar ik al eerder ben geweest. Maar dit is een uitzondering.

Ik ben al eerder in Normandië geweest, enkele jaren terug toen ik op de motor Normandië heb verkend en hierbij alle belangrijke D-Day monumenten heb gezien. Een vakantie die erg leuk was, motorrijden is nu immers leuk om te doen, maar ook een klein beetje in het water was gevallen, het heeft de gehele vakantie geregend. Nu moet ik niet liegen, want toen wij op de terugweg waren richting huis, ging het zonnetje schijnen. Op de terugweg begroeten wij vriendelijk (en doch een tikkeltje jaloers) alle motorrijders die ons tegemoet kwamen rijden, die richting het zonnetje reden.

Nu is regen niet erg, je smelt er niet van en je gaat er allerminst dood van, maar toch als je 6 uur per dag op de motor zit en het regent gaat het ‘leven als god in Frankrijk’, snel aan je voorbij.

Dus zeker een top vakantie, maar wel eentje die ik over zou willen doen, het liefst met een beetje zon erbij, en als het dan toch regent, ah dan zit ik droog in de auto.

Het is slechts 6 uurtjes rijden, wat ook prima te doen is voor Dex, we doen een vakantie huisje aan, installeren ons hier, (inclusief bench), en we gaan ontspannen en genieten. Op naar alle leuke en interessante oorlogsmonumenten en klein beetje proeven van het ‘leven als god in Frankrijk’. Laat de zomer nu snel maar komen.

Normandie Frankrijk op de motor
Een foto uit de ‘oude’ digitale ‘doos’

Wat zijn jouw vakantie plannen

Uiteraard ben ik er benieuwd naar wat jouw vakantie plannen zijn voor het voorjaar of de zomer. Ook leuke inspirerende ideeën voor weekendjes weg zijn ook erg welkom! Laat ze hier achter in de comments.