Eerder schreef ik al een overzicht van mij reisjaar in 2019 en populairste artikelen. Echter ook in 2019 is er op persoonlijk vlak een hoop gebeurd. Ben jij benieuwd naar mijn wel- en wee in 2019? Mijn hoogte- en dieptepunten? Lees dan verder.  

Welke landen heb je bezocht?

In 2019 bezochten we onder andere Frankrijk, België, en Bosnië en Herzegovina. Dit naast de andere uitstapjes die wij aflegden. Wellicht niet de lange lijst aan landen die andere reis bloggers af kunnen strepen. Het reizen met een hond en naast een studie vergt wat planning. Ik ben tevreden.

Wat bezocht je in Nederland?

In Nederland verbleven wij in Beekbergen, Apeldoorn, Miggelenberg en Valkenburg. Uiteraard bezochten wij diverse musea, zoals het openlucht museum, Aviodrome en het Spoorwegmuseum.  

Wat was het meest verrassend?

Het meest verrassend was ons bezoek aan Bosnië en Herzegovina. Een land die nog gebukt gaat onder de ellende van de oorlog, vriendelijke mensen, goed eten. Kortom een land wat je zeker wilt bezoeken.

Wat zijn je favoriete momenten van 2019?

Ik heb genoten van de momenten waarbij ik voor de openhaard heb gezeten, zoals in ons huisje in Normandië en in Miggelenberg. Die warmte die een dergelijke openhaard produceert, daar kan een centrale verwarming niet aan tippen.

Uiteraard zijn de momenten met Ilse, familie en dierbare vrienden ook geweldig geweest. Gewoon met wat lekkers te eten en drinken en gezellig kletsen.

Lekker glaasje cider bij ons huisje in normandie

Welke momenten van 2019 vergeet je liever?

Er zijn niet echt momenten die ik liever vergeet in 2019, of ik ben ze al vergeten. Dat kan natuurlijk ook. Uiteraard heeft ieder zijn mindere momenten, maar er staat me niet echt één ding bij die ik liever vergeet.

Grootste uitdaging van 2019

De grootste uitdaging van 2019 vond ik vooral het willen afvallen, we zijn al goed onderweg, alleen zijn nu kilo’s van de feestdagen er bij gekomen. In 2020 gaan deze (en meer kilo’s er weer af). Een andere uitdaging van 2019 vond ik mijn opleiding aan de fotovakschool, erg leerzaam maar ook vol met uitdagingen.

nederlands openlucht museum

Lekkerste gegeten in 2019?

In Bosnië hebben wij in Mostar heerlijk gegeten bij een zaakje. Lees even mijn blog over Mostar en het water zal je in de mond staan. Uiteraard ben ik ook altijd erg te spreken over mijn eigen stoofpot, heerlijk!

Beste wat je in 2019 hebt gekocht?

In 2019 kocht ik een nieuwe lens voor mijn Nikon. Namelijk de 24mm 1.8, helaas heb ik deze lens nog niet veel gebruikt. Ik heb hem namelijk pas 2 weken. Maar in 2020 zal je nog genoeg foto’s zien, gemaakt met deze lens.

Wat was je favoriete tv-programma van 2019?

In 2019 vonden we het heerlijk om de laatste afleveringen van Flikken Maastricht te zien, over 1 week begint alweer seizoen 14 joepie! Ook Flikken Rotterdam vond ik interessanter dan het seizoen hiervoor.

En wat voor ons een verademing was waren de Meilandjes! Heb jij overigens al hun wijn geproefd… erg aan te raden.

Hoe luid je 2020 in?

De afgelopen dagen hebben zowel Ilse als ik het erg druk gehad met werken en andere afspraken. Ook is het vieren van oud- en nieuw met een hond wat uitdagend. Dus dit jaar kiezen we ervoor om thuis te blijven met een filmmarathon.