Nog even wachten en dan is het alweer 2020. Wat gaat de tijd toch hard! In 2019 beleefden wij een hoop. We gingen geregeld een dag weg of op reis. In dit blog lees je onze reizen. Blik jij met mij mee terug op 2019?

Februari Valkenburg en Gaiazoo

Valkenburg is een stad waar wij dol op zijn. Als het even kan gaan we hier jaarlijks naar toe. Ook dit jaar. In februari verbleven wij een heel weekend in deze stad. Heerlijk slenteren door de kleine straatjes, op een terras zitten, of uitstappen maken in de omgeving. In Valkenburg kan het allemaal. Vanuit Valkenburg bezochten wij onder andere Gaiazoo.  

Lees mijn artikel over Valkenburg of Gaiazoo.

gaia zoo

Maart Museumjaarkaart

In maart kochten wij wederom een museumjaarkaart. Het Beeld en Geluid Museum in Hilversum was het eerste museum wat op de planning stond. Een leuk interactief museum, zo kun je een achtervolging inzetten in Flikken Maastricht, het nieuws presenteren en meer. Toen we toch in Hilversum waren reden we tevens door de straten van de Gooische vrouwen. Wil je een leuk dagje uit? Ga dan naar Hilversum!

April Aviodrome

Een museum die ik altijd al een keer wilde bezoeken, is het Aviodrome. Dit museum staat in het teken van de Nederlandse luchtvaart. Van het moment van inchecken tot het moment van uitchecken beleef je dit museum echt. Op een mooie voorjaarsdag in april, bezochten wij het Aviodrome. Dankzij onze museumjaarkaart was het bezoek aan de Aviodrome gratis.

Lees hier alles over het Aviodrome.

cockpit jumbo jet 747

Mei Normandië

Met de hond op reis is een ontdekkingsreis op zich, hier kwamen wij achter toen wij met Dex naar Normandië vertrokken. Het vergde de nodige voorbereidingen. Gelukkig vonden wij een geweldig hond vriendelijk huisje, waar wij ons gedurende 10 dagen hebben vermaakt. Vanuit ons huisje bezochten wij heel veel bezienswaardigheden. Ben je benieuwd welke? Lees dan één van mijn blogs over Normandië.

Mei is ook de maand waarin Nederlands grootste foto-evenement wordt georganiseerd: de Fotofair. Ook dit jaar bezochten wij de Fotofair en uiteraard kwamen wij met de nodige koopjes terug.

Lees mijn volgende blogs, voor meer inspiratie:

mont saint michel frankrijk

Juni Nationaal Militair Museum

Op één van de drukste dagen van het jaar, ik weet niet eens meer welke dag het was, bezochten wij het Nationaal Militair Museum. Het was naar mijn idee net iets te druk. Toch maakt dit museum altijd een grote indruk op mij.  Het Nationaal Militair Museum laat de geschiedenis van de Nederlandse Krijgsmacht zien. Dankzij onze museumjaarkaart hadden wij ook nu gratis toegang.  

Lees meer over het Nationaal Militair Museum.

nationaal militair museum

Juli Van der Valk de Cantharel

Tijdens één van de warmste dagen in juli hadden wij een geweldig weekendje weg geboekt in de Cantharel van Van der Valk. Wij waren vlak bij de Veluwe, dus bezochten wij de Veluwe op de Elektrische scooter. Een ervaring op zich! Erg leuk om te doen. Ook brachten wij een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht.

veluwe scooter

Augustus start fotovakschool in het mooie Rotterdam

Eind augustus ging een lang gekoesterde wens in vervulling, ik begon namelijk met mijn opleiding aan de fotovakschool in Rotterdam. Terug in mijn geliefde stad: Rotterdam. Ben jij benieuwd naar Rotterdam?

Lees dan mijn blog ‘bezienswaardigheden in Rotterdam’.

bezienswaardigheden rotte

September van Beekbergen tot Kinderdijk

Mijn ouders verbleven een weekje in een huisje in Beekbergen. Wij bleven ook twee nachten logeren. Tijdens dit verblijf liep ik samen met mijn vader de Airborne Wandeltocht, een prachtige tocht door het landschap rondom Arnhem.

Voor mijn opleiding bezocht ik de Glasblazerij in Leerdam en de Kinderdijk tijdens verlichtingsweek.

kinderdijk zonsondergang

Oktober van de Bronzende herten naar Bosnië

Tijdens de eerste dagen van oktober bezochten wij op de Veluwe de Bronzende herten. Dit kon nog net, want de bronstijd eindigt eigenlijk eind september. Inmiddels was het gebronsd wat minder hard, daar de arme beesten al aardig schor waren. Toch een prachtige ervaring om hun te zien.

Oktober was tevens de maand om een nieuw land van mijn buckelist af te vinken. In oktober bezochten wij namelijk Bosnië. Een wervelende tocht, waarin we een hoop zagen en beleefden. Lees mijn volgende blog:

November roofvogel fotografie

Ilse is altijd dol op roofvogels, ze was dan ook erg enthousiast toen deze fototrip werd aangeboden.  Het fotograferen van roofvogels vergt wat oefening, we kijken terug op een geweldige dag waarbij we genoeg prachtige roofvogels hebben zien vliegen en mochten fotograferen.

December openluchtmuseum Landal Miggelenberg

De laatste maand van het jaar, december. Traditiegetrouw gaan we altijd rond mijn verjaardag, 20 december, naar een huisje van Landal. Dit jaar gingen wij naar Miggelenberg, heerlijk gelegen in de bossen. Vanuit Landal Miggelenberg bezochten wij nog het openluchtmuseum. Een museum welke je terugbrengt in de tijd.

Lees meer over het Nederlands Openlucht Museum.

Wat brengt 2020?

Terwijl ik dit tik doet mijn arm nog zeer van de vaccinatie die wij vandaag hebben gehad: Buiktyfus. Een vaccinatie die aangeraden wordt als je naar Sri Lanka gaat. De reis die volgend jaar op de planning staat. Uiteraard zullen er nog veel reizen volgen, maar eerst: Sri Lanka. Ik zou het leuk vinden als je in 2020 mij blogs weer volgt!

Wat zijn jouw (reis) plannen voor 2020?