Dagje uit Nederlands Openluchtmuseum - Reisblog van Manon Ruitenberg Fotografie Manon Ruitenberg ...
5

Dagje uit Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands openluchtmuseum neemt je mee terug in de tijd. Je waant je in het Nederland van vroeger. Zo loop je door oude straatjes, kun je een oud arbeidershuisje bezoeken, zitten in een antieke KIP caravan, en noem maar op.

Het museum is interactief, je kunt meedoen aan diverse activiteiten, variërend van een potje jeu de boles tot een ritje in een nostalgische tram. Reden te meer om tijdens dit dagje uit te fotograferen. Want fotogeniek is het zeker!

Nederlands openluchtmuseum

Nederlands openlucht museumHet Nederlands openluchtmuseum kun je vinden in Arnhem en wordt jaarlijks bezocht door ruim 550.000 bezoekers. Ambachtslieden geven demonstraties, bijna dagelijks kun je een molenaar, smid, drukker en een conducteur aan het werk zien. Tijdens de weekenden en in vakantietijd zijn er nog meer activiteiten, zoals het oogsten van rogge, dorsen van granen, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Fotograferen in het openluchtmuseum

Wat maakt het nu zo leuk om te fotograferen in het openluchtmuseum? Allereerst lijken de mensen van het museum uit het verleden te zijn gestapt, ideaal voor portretfotografie. Daarnaast nodigen de verschillende gebouwen en voorwerpen je uit om details opnames te maken. Zelf vind ik het altijd leuk om dit om te zetten naar zwart/wit. Zo lijkt het alsof de foto’s rechtstreeks uit de oude doos komen.

Wat een bijkomend voordeel is, is dat het openluchtmuseum is gelegen in een beboste omgeving, hierdoor kun af en toe verkoeling zoeken. Je bent dus niet de gehele tijd aan het fotograferen in de hitte.

We vonden het erg leuk om hier een dag weg te zijn en komen graag nog een keer terug! Ben je benieuwd naar overige leuke dagjes uit, lees even de dierentuin blogs.

Collega blogger Mirre Oost, vermeld op haar website ‘De Nederlandse toerist’ nog meer trips en leuke dagjes weg in Nederland.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share