Fotograferen op reis Vietnam Hoi An Manon Ruitenberg ...
5

Fotograferen op reis Vietnam Hoi An

Hoi An een van de, zo niet, de leukste bestemming van Vietnam. Een schattige stad met lampionnen, oude huizen, pittoreske straatjes met souvenirs winkels. Dagelijks is er een markt waar verse producten wordt verkocht, kip, vis, specerijen en groente. De warenwet kennen ze hier niet. In de avond is er ook nog een markt, waarbij je heerlijke door de straten kunt struinen. Er loopt ook nog een rivier door de stad, menig toerist vaart hier met een boot door heen.

Een groot deel van de binnenstad is vrij van auto verkeer, wel rijden er wat motoren rond, en fietstaxi’s, het blijft Vietnam dus kijk uit waar je loopt! Wij hebben zelf ook de stad met de fiets ontdekt erg leuk om te doen, het geeft je een gevoel van vrijheid en je hoort er even bij. (Als je het hotelbord aan de voorkant van je fietsmand wegdenkt).

Hoi an kent een rijk handelsverleden en werd al in de 16e eeuw kooplieden uit China, Japan, India en Nederland. De invloeden daarvan zie je overal terug. Aan de elegante Japanse brug bijvoorbeeld, die werd gebouwd in 1590.

Hoe kom je er

Vanuit Hue zijn wij met de trein gegaan, hierbij gingen we over de Hue van pass even chechken of dit klopt. Ons oorspronkelijk idee was om een scooter te huren en zelf te rijden, onze bagage zou dan naar ons hotel worden gebracht. Aangezien het in Hue erg regende besloten we dit niet te doen. Ons alternatief was dus om met de trein te gaan, in slechts 2,5 uur kwamen we aan in Hoi An.

Je kunt ook vliegen op Danang vanuit bijvoorbeeld Hanoi en Ho chi min, een rit van 30 minuten brengt je dan naar Hoi An. Je kunt aan je hotel vragen of ze je op komen halen, dit kost rond de 15 dollar. Spreek anders een fixed prijs af met een taxi zodat je niet voor verassingen komt te staan. Een goede taxi maatschappij is de groene May Lingh of Vinasrun.

We hadden een geweldig hotel in Hoi An (The Quin Riverside Villa) konden er dagelijks gratis fietsen lenen, op deze manier konden we makkelijk de stad en de omgeving verkennen.

Must do

Fotograferen op reis Vietnam Hoi AnEindelijk de voornaamste must do die je in Hoi An moet doen is kleding op maat laten maken. De gemiddelde prijs voor een maatpak is rond de 100 dollar, een broek koste voor ons 35 dollar. Zit als gegoten en oogt erg design. Veelal hebben ze de kleding de volgende dag al af. Check voordat je een winkel binnen gaat even de recensie op tripadvisor, zodat je de beste kwaliteit en klantvriendelijkheid hebt.

ultieme reis en fotografietips

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share