Ik heb al een keer eerder meegedaan aan het schrijven van tag’s. Een tag is een bericht waarin een blogger een aantal vragen beantwoord. Hierdoor leer je een blogger beter kennen. Vervolgens geef ik het stokje, de tag door aan een ander die dan ook dezelfde vragen beantwoord. Leuk toch. Dit keer geen tag over reizen maar over fotografie! Dank je wel Elsa Blogt voor de tag!

Wie ben ik?

Ik ben Manon Ruitenberg, 35 jaartjes jong, ik reis en fotografeer graag. Overigens versta ik heel veel onder reizen, tripjes naar binnen en buitenland, een dagje weg naar de dierentuin (lees mijn dierentuin top 10 hier) tot een weekendje weg naar Ameland.

Vaak gaat mijn camera mee en is mijn doel om terug te komen met de mooiste foto’s. Uiteraard wil ik tijdens mijn tripjes ook gewoon genieten, want een levensgenieter tja dat ben ik zeker. Mijn tripjes maak ik niet alleen mijn wederhelft gaat ook mee, en soms onze trouwe viervoeter Dex. Zoals laatst toen we met zijn drieën naar Normandië gingen.

In het dagelijks leven werk ik als wijkverpleegkundige bij een organisatie in Leerdam en omstreken.

Ik heb al eerder een uitgebreid verhaal geschreven over mijzelf, wil jij nog meer lezen over mij, lees dit dan in het kopje ‘Over mij’.

Wanneer maak je foto’s en waarom?

Momenteel maak ik voornamelijk foto’s tijdens mijn dagjes weg en weekendjes weg. Dat toch zeker meerdere keren paar maand is. Soms trek ik er ook met mijn camera alleen op uit gewoon om een mooie foto te schieten.  In augustus ga ik beginnen met de opleiding ‘Vakfotografie’, in de geweldige stad Rotterdam.

nachtfotografie skyline rotterdam
Geweldige stad toch Rotterdam! Klik hier om te lezen hoe deze foto tot stand is gekomen….

Fotograferen is voor mij een moment vastleggen en om later hierop terug te kijken. Naast fotograferen vind ik het heerlijk om mijn foto’s na te bewerken (tja geen enkele foto komt bewerkt de camera uit) en om te bloggen. Want mijn website, dat is ook een beetje mijn kindje.

Waar maak je liever foto’s mee, met de telefoon of met de fotocamera?

Ik maak veel liever een foto met mijn spiegel reflex camera dan met mijn telefoon. In de eerste instantie omdat een foto vanuit een telefoon niet meer zal zijn dan 1 MB. Ik deze foto dus onmogelijk kan bewerken in bijvoorbeeld Photoshop. Daar heb je namelijk al snel een groter bestand voor nodig (hoe groter het bestand hoe meer details). Mijn foto’s zijn meestal rond de 20 MB en in RAW geschoten.

cuba de echte bezienswaardigheden
Deze foto had ik toch minder goed kunnen maken (vind ik) met een telefoon. Ben je benieuwd waar deze foto is gemaakt? Lees het hier.

Een ander voordeel van mijn spiegelreflex camera is dat ik alle belangrijke settings automatisch kan instellen. Denk aan sluitertijd, diafragma en ISO-waarde. Hoe heerlijk is dat dat je zelf in controle bent en dus bepaald hoe de foto eruit komt te zien.

Uiteindelijk fotograferen toch veel mensen met een digitale camera het noorderlicht of gebruiken ze een digitale camera voor nachtfotografie.

Met een telefoon kun je dan iets minder goed uit de voeten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kwaliteit van foto’s gemaakt met een telefoon of compact camera’s ook zeker niet vind tegenvallen. Ilse maakt vaak foto’s met haar telefoon of Olympus Tough TG-5 en dit levert bijzonder mooie foto’ s op!

Wat is jouw favoriete foto ooit die je gemaakt hebt?

Jeetje wat een moeilijke vraag. Er zijn veel foto’s waar ik trots op ben. Als ik een landschap fotografeer, wil ik vooral denken aan een reis die ik heb gemaakt. En als ik een portret maak, wil ik als het enigszins kan een verhaal vertellen rondom de persoon.

Mijn favoriete foto die ik ooit heb gemaakt:

indonesie zonsopkomst boven rijsteveld bali
Een geweldige zonsopkomst.

Oke, ik kies er toch voor om nog een foto te plaatsen. Deze foto is gemaakt in Vietnam en geeft voor mij een uniek verhaal weer!

vietnam straatfotografie
Een unieke foto met een uniek verhaal. Dat is de kracht van fotografie en van de fotograaf. In een oogopslag een verhaal vertellen.

Laat een foto zien van één van je favoriete recepten

Hmmmm…. ik heb eigenlijk niet recept die ik geweldig vind. Wat ik nu heerlijk vind, met het heerlijke weertje buiten. Want terwijl ik dit tik is het buiten 25 graden. Ik om ‘s avonds ergens te zitten met een lekker glaasje. Zoals te zien is op onderstaande foto:

Lekker glaasje cider bij ons huisje in normandie
Heerlijk genoten met een glaasje Cider in Normandië. Heerlijk genieten van het mooie leven.

Welke foto is jouw favoriet van Social Media

Mijn favoriete foto op Sociaal Media is bovenstaande foto gemaakt in de Ardennen met mijn trouwe viervoeter Dex. Dex was hier 1 jaar. Inmiddels is mijn grote boef bijna aan het einde van de puberteit en heeft ze de leeftijd van 2 bereikt. Ze is super lief en een tikkeltje onstuimig.

Uiteraard is Dex vaker op de foto geweest. Benieuwd naar deze foto’s of wil je meer lezen over hoe je het beste je hond op de foto kan zetten, lees dan het artikel ‘Fotograferen van je huisdier’.

Deze tag geef ik door aan:

Graag wil ik deze tag overdragen aan Francis blogger bij Mamazetkoers. En Yvonne Bruin. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!