Mei 2019 was een leuke maand, heerlijk op vakantie, dagjes weg en uiteraard geblogd en gefotografeerd. Ben jij benieuwd hoe mijn afgelopen maand eruit zag? Lees dan even verder….

Vakantie naar Normandië

Het was weer even geleden maar in mei mocht ik weer heerlijk op vakantie. Dit keer met de auto naar Normandië. We konden even geen geschikte oppas vinden voor de Dex (onze viervoeter) dus ze kon gezellig mee op vakantie. Dit was de eerste keer dat wij zo ver gingen met hond. Ik vond dit wel een uitdaging hoor. Je denkt dat je met een kind een hoop moet inpakken maar reizen met een hond vergt ook wat voorbereiding en inpak werk. Ik heb al eerder een uitgebreide blog geschreven over ‘Normandië bezoeken met een hond’. Waar ook een uitgebreide inpak lijst sta en een to-do-list als je met je hond op vakantie gaat.

Eenmaal in Normandië heb ik uiteraard naar hartenlust gefotografeerd en geblogd. We verbleven in een geweldig huisje! Ben je benieuwd naar mijn blogs lees ze dan even hier:

Pont de Normandië (een zwetend momentje over deze mooie brug)

Utah beach: Normandië bezienswaardigheden

Omaha beach: Normandië bezienswaardigheden

Pointe du Hoc

Op een later moment zal er nog een algemene blog volgen over alle bezienswaardigheden in Normandië, ook over de plekjes waar we zijn geweest waar ik nog niet over geschreven heb. Zoals ons bezoekje naar St Mont Michel.

Overigens heeft Ilse een paar mooie filmpjes gemaakt, die je bij de blogs Omaha beach en point de hoc kunt vinden.

Dagjes weg

Uiteraard zijn we in Normandië enkele dagjes weg geweest. Ook in Nederland hebben we niet stil gezeten, zo gingen we onder andere naar de Fotofair. Een geweldig initiatief voor de fotograaf. Op dit evenement vind je diverse kraampjes fotografie gerelateerd, waar alle grote producten hun nieuwste producten tonen, denk aan Sigma, Tamron, Nikon, Canon etc. Ook kun je die dag diverse workshop volgen. Zo ben ik bijvoorbeeld naar de workshop ‘Strobisten fotografie’ gegaan. Lees even het artikel van de fotofair voor meer info.

Best gelezen blogs

Ik heb weer een hoop blogs geschreven, maar daaruit zijn toch weer enkele favorieten gekomen.

1# Rondreis Vietnam 3 weken

deel deze reisroute via pinterest

Het was vorige maand ook al een van de toppertjes en dat is deze maand niet heel anders. Vietnam is immers een populaire bestemming. Dit is niet zonder reden, lees even mijn artikel ‘Rondreis Vietnam 3 weken’. En ontdekt zelf waarom je Vietnam niet over kunt slaan.

2# Boedapest bezienswaardigheden

Een leuke stedentrip waar ik enkele jaren geleden met veel plezier naar toe ben geweest: Boedapest. Boedapest heeft heel veel leuke bezienswaardigheden, waaronder ook de badhuizen. Ben jij ook benieuwd naar mijn blogs over Boedapest lees ze hier:

Boedapest bezienswaardigheden en Boedapest badhuizen

3# Auto huren Cuba

auto huren cuba

Langzaam aan komt er wat leven in de brouwerij en wordt dit artikel wat vaker gelezen. Gelukkig maar want ik heb veel resource besteed om dit artikel goed in elkaar te zetten. Cuba is een land die steeds meer in de picture komt en hoe kun je dit beter ontdekken dan met de auto. Lees het het artikel ‘Auto huren Cuba’ en kom alles te weten over het huren van een auto in Cuba.

4# Auswitch een bezoek

auswitch een bezoek

Een indrukwekkend bezoek aan Auswitch. Nooit meer iets om te vergeten. Ik heb veel reactie gekregen op dit artikel. Lees hier mijn indrukwekkende bezoek aan Auswitch.

5# Werk aan de muur een ervaring

Foto’s verkopen via werk aan de muur blijft, vind ik, een machtig iets. Je kunt je pareltje (foto) verkopen, maar ook kopen. In mei mocht ik onderstaande foto verkopen via werk aan de muur. Ik ben erg benieuwd waar deze prachtige foto hangt. Maar ik zal het helaas nooit weten.

oude vietnamese vrouw iconiek

Welke artikelen iets meer mogen shinen

Helaas zijn er ook artikelen die wat minder worden gelezen, eigenlijk gevonden door google. Heel zonde want ook deze artikelen verdienen wat aandacht 🙂

Riga

In dit blog kun jij alles lezen over een geweldige stedentrip naar Riga, de hoofdstad van Letland. Een stedentrip die nog niet overgelopen is door het massa toerisme. Wat enerzijds zonde is, wat Riga heeft veel te bieden, maar aan de andere kant ook fijn om buiten de gebaande paden te lopen. Lees even het artikel en beoordeel zelf of jij naar Riga wil.

Vilnius

Een andere stedentrip die ook nog niet bekend is bij het massa toerisme is het pitoreske stadje Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Ook dit is een plaatje om naar toe te gaan, lees alles over Vilnius en waarom jij er naar toe moet in het blog ‘Wat je moet weten voor je stedentrip naar Vilnius Litouwen’.

Avondfotografie en nachtfotografie

nachtfotografie skyline rotterdam

Een tijd lang heeft dit artikel geweldig gedraaid maar helaas wordt dit artikel wat minder bezocht. Hoe dit komt? Geen idee… want avondfotografie en nachtfotografie blijft immers een geweldige tak van sport. Ook tijdens de trips naar onbekende steden of wat bekendere steden kun je heerlijk fotograferen in de avond of nacht. Lees voor de beste tips het artikel ‘Avondfotografie en nachtfotografie de tips’.

Sociaal media

Sociaal media heb je in allerlei vormen en maten, denk aan Pinterest, Twitter, Facebook, Instagram en meer. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ik ben niet een onwijze multi tasker, dus ik richt mij vooral op Pinterest en Facebook. Dit bevalt me prima.

Pinterest

Ik vind Pinterest vooral super omdat je werkelijk vele mooie foto’s voorbij ziet komen. Leuke artikelen kunt lezen en meer. Of ik al een groot aantal volgers heb via Pinterest. Nou ja dat valt mee, maar goed, daar doe ik het dan ook niet specifiek voor. Wil jij mij volgen op Pinterest dan kan dat natuurlijk ook…..  volg Manon Ruitenberg op Pinterest.

Facebook

Facebook wie kent het niet…. Geweldig om hier een pagina op te hebben waarop steeds meer gebeurd. Inmiddels heb ik vorige week de 300 likes op mijn pagina gekregen. Ik vond dit wel een mijlpaal! Wil jij mij verder helpen naar de meer likes? Like dan even mijn pagina Manon Ruitenberg Fotografie. Waar ik het bij Pinterest niet zo boeiend vind hoeveel volgers ik heb, vind ik dit bij Facebook weer een ander verhaal. Lijkt me magisch om ooit de 500 likes te bereiken….

Persoonlijk vlak

Onze tuin is afgekomen deze maand, wat een mooie tuin is het geworden! En wat ben ik blij dat ik weer uit de troep ben. We hebben nu aan de achterkant een overkapping waar ik heerlijk in een luie stoel kan zitten en een fotomagazine kan lezen. Geweldig!

Verder is het redelijk rustig, en kijk ik al uit naar een nieuwe stedentrip… het is de bedoeling dat ik eind juli nog even op pad ga.. alleen. Ilse kan mij wegens omstandigheden helaas niet vergezellen. Dus ik ga eerdaags nog even opzoek naar een leuke lastminute. Ik vind het dan ook wel weer spannend om alleen op pad te gaan, dit is toch ook al weer lang geleden!