fotograferen op reis Vietnam Hanoi tips en trucs Manon Ruitenberg ...
3

Fotograferen op reis Vietnam: Hanoi tips en trucs

De hoofdstad van Vietnam, bekend om haar volle straten met verkooppunten, toeterende scooters die allemaal een plekje willen veroveren op straat en de bierstraat alwaar je de lekkerste gerechten en biertjes kunt halen.

Aankomst vliegveld Hanoi

Na ruim 6 uur in het vliegtuig te hebben gezeten kwamen we aan op de Airport van Hanoi. We hadden in Nederland onze approval of arrival geregeld, we hoefden dus alleen nog maar een visum in ons paspoort. Via Google kwamen we er achter waar we precies ons visum konden regelen zodat we in een rechte lijn naar dit loket konden. We stampten de massa menigten voorbij en stonden bij het visum loket als een van de eerste in de rij. Dergelijke procedures kunnen erg lang duren werd ons verteld. Gelukkig waren we binnen 30 minuten voorzien van een visum stempel. So up we go.

May de ville hostel

Eenmaal buiten stond onze pick-up naar het hotel al klaar. We hadden een kamer geboekt via booking.com de may de vílle hostel. Een dik uur rijden kwamen we aan bij de hostel. De hostel heeft overigens ook luxe 2 persoonskamers en niet enkel dorms. We verbleven in een riante kamer in een rustig steegje en hadden geen overlast van geluid, terwijl de hostel zich bevind in het midden van old square. Het ontbijt was beperkt maar lekker, personeel redelijk vriendelijk en behulpzaam. Verwacht geen overdreven luxe. Wees overigens niet verbaasd als ze je paspoort voor een nacht willen, dit is in Vietnam heel gebruikelijk. Een alternatief is een copy van het paspoort of in elk geval de belangrijkste gegevens en kopie van je visum. Waarom ze dit nodig hebben? Ze zijn verplicht om elke bezoeker te registreren bij het politie bureau.

Old square

Fotograferen op reis Vietnam Hanoi tips en trucsOude centrum van Hanoi, waar je moet zijn voor de levendigheid en allerlei pluralia, of te wel souvenirs. Elk straatje heeft zijn eigen thema, zo is er een straat voor baby spullen, kleding en levensmiddelen, er is geen plattegrond maar de bewoners weten feilloos waar je moet zijn. En ze brengen je er ook nog heen als je wilt 😉

Waar Hanoi ook erg bekend om is zijn de streetfood tentjes, de lekkerste gerechten vind je er, voornamelijk wel noodles, en noodles en nasi. Vietnamees eten is lekker, maar verwacht geen hoogstandjes met kruiden zoals je ze kunt vinden in Thaise en Indonesische gerechten. Ben je moe van de slentertocht kruip dan op de stoel van een masseur. Een massage heb je al vanaf 6 euro.

Bezienswaardigheden

In en rondom Hanoi zijn er veel bezienswaardigheden, denk aan de waterpoppen theater, ho chi minh museum en oorlogsmuseum.

Ho chi minh

Ho chi minh een man met een belangrijke status en leider van (noord) Vietnam, zijn lichaam is gebalsemd en kan bezocht worden in het Ho chi minh mausoleum. Ten tijden dat wij er waren was het niet mogelijk om het mausoleum binnen te gaan, daar er onderhoudwerkzaamheden waren. Erewachten stonden bij het mausoleum erg indrukwekkend om de wachtwissel te zien.

Oorlogsmuseum

Fotograferen op reis Vietnam: Hanoi tips en trucsIn Hanoi is er ook een oorlogsmuseum met diverse voertuigen tentoongesteld die gebruikt zijn gedurende de Vietnam oorlog. Ook enkele helicopters en vliegtuigen. Je kunt ongeveer 1 a 2 uur uitrekenen voor het bezichtigen van het museum. Er zijn Engelstalige bordjes aanwezig, wees er op bedacht dat de informatie op de boordjes erg oppervlakkig is. Als je uit dit museum komt weet je iets meer van de oorlog in Vietnam, maar bevat je zeker geen schat aan informatie.

Voor je verder gaat lezen, raad ik je aan​ om het ​GRATIS​ e-book 'Ontdek de 33 ultieme reis- en fotografietips voor de beste reisfoto's.' te lezen. Voorzien van prachtige foto's. >> ​download hier​​​ (klik op het rood)

Fotograferen Hanoi

Eigenlijk het leukste van een bezoek aan Hanoi, het fotograferen van het
straatleven. Er is genoeg te zien op de straten van Hanoi, van toeterende scooters, vrouwen die hun handelswaar hebben uitgestald op de fiets en karretje of het simpel weg dragen. Probeer wat onopvallend foto’s te maken, zodat je foto’s authentiek zijn en het de cultuur goed weergeeft. Loop lekker rond met je camera door Hanoi, je komt van alles tegen, zelfs een railway door de straat…

Hoe lang verblijven?

Wij vonden 2 volle dagen genoeg om Hanoi te ontdekken, we hebben hierbij wat keuzes gemaakt zo zijn we bijvoorbeeld niet naar de poppentheater geweest. Hanoi is een prima tussenstop als je bijvoorbeeld voor Sapa en Halong Bay wilt.

Manon Ruitenberg- de Zeeuw
 

Manon Ruitenberg, een jonge dame die gek is op het ontdekken van andere culturen en gewoontes. Ze reist er op los. Een van de dingen die mee gaat op vakantie is haar camera. Ze houdt je regelmatig op de hoogte van de nieuwste reis- en fotografietips.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments

​​Wil jij thuis komen met reisfoto's ipv vakantie-kiekjes?

Tweet
Pin
Share
+1