Het is weer tijd voor een nieuwe travel tag, de derde alweer in de categorie ‘Travel’. Leer mij beter kennen in deze tag beantwoord ik persoonlijke vragen over reizen.

Aan welk Europees land heb jij je hart verloren?

Er is niet echt één land waar ik mijn hart aan heb verloren het zijn er eigenlijk meerderen. Ik vond Dublin een prettige stedentrip, ook hebben we hier iets van de kust gezien. Maar ik zou graag meer van het land willen zien. De ruigheid, cultuur, natuur en het Ierse accent!

bezienswaardigheden dublin
Dublin, de kust…..

Lissabon heb ik ook ervaren als een fijne stedentrip, we zijn hier twee keer geweest. Eén keer met mijn ouders en één keer met vrienden omdat Adele optrad in Lissabon. Heerlijk mediterraans gevoel en dat relatief dichtbij.

Uiteraard mogen de steden Riga en Vilnius niet ontbreken, een minder toeristische en relatief goedkope bestemming in Europa. Ben jij op zoek naar nog meer leuke Europese hoofdsteden? Lees dan mijn artikel ‘Europese hoofdsteden top 10′.

oude huizen in vilnius uit de wijk zverynas
Ontdek de oude houten huisjes in Vilnius.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming

Hangt er vanaf waar we heen gaan. Zo zijn we met de auto naar Normandië gegaan, Dex (onze hond) ging ook mee. Ideale manier om te reizen en te genieten van de vrijheid.

Verder gaan we vaak met het vliegtuig, we gaan veelal naar bestemmingen die niet op rijafstand zijn.

normandie
Omaha Beach in Normandië

Noem een land waar je ooit naar toe zou willen

Jeetje eigenlijk nog zoveel, om onze Baltische staten lijstje af te maken wacht er ooit nog een bezoek aan Tallinn. Qua andere landen wil ik meer zien van Oost-Europa, Sri Lanka, en Myamar.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht

Dit was toch wel in Cuba Viñales, we verbleven in een hotel die uitzicht had op de vallei. Erg bijzonder om te zien. Ook de rest die deze plek had… eentje om niet meer te vergeten. Wat ik in Azië ook mooi vond waren de plaatsen met rijstvelden, zoals Sapa.

cuba de echte bezienswaardigheden
Mooi uitzicht op het Vinales vallei.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger ontdekker en/of luxepaard?

Vroeger was ik een ‘echte’ backpacker, met zo weinig mogelijk uitgave zoveel mogelijk zien. Gedurende de jaren is dit veranderd naar een ontdekker. Ik vind het heerlijk om in binnen- en buitenland onbekende plaatsen te ontdekken en te fotograferen. Op zijn tijd ben ik zeker ook wel een luxepaard, dus we wisselen het eigenlijk veelal af, af en toe luxe en af en toe een goedkoop verblijf.

Welk land staat bovenaan je wishlist

In oktober gaan we naar Bosnië, daar kijk ik erg naar uit. Hopelijk volgend jaar naar Sri Lanka, lijkt me ook een heerlijke bestemming.

Wie is je favoriete reisgenoot

Dat is toch zeker wel mijn wederhelft, Ilse. Na jaren alleen gereisd te hebben is het ook heerlijk om je belevingen te delen. En er is altijd iemand die me helpt, eventueel spullen vasthoudt, zodat ik het perfecte plaatje kan maken.

sapa hanoi reisblog manon ruitenberg fotografie
Toch heerlijk om alles met elkaar te kunnen ontdekken….

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment

Eigenlijk beide. Ik plan in grootte lijnen alles van tevoren uit, zeker als je een stedentrip doet in een stad waar veel te zien is moet je goed plannen. Indien we wat langer weg zijn plan ik in grootte lijnen de route, maar niet alles tot de details. Op deze manier houden we genoeg vrijheid om ter plekken te wisselen van idee.

Naar welke plek wil je zeker een keer terug

Ik zou zeker nog een keer terug willen naar Fins Lapland en het geweldige winterwonderland te herbeleven. En Cuba, maar dan om een auto te huren en Cuba te ontdekken! Geweldig land.

noorderlicht fotograferen

Waar heb je het lekkerst gegeten

Ik denk dat dit zeker in Indonesië is geweest. Heerlijke specerijen, aparte gerechten, kip en rijst, en elk eiland zijn eigen specialiteit. Het liefst eet ik twee keer per dag warm!

Wat is je favoriete stad

Mijn favo stad is Dublin, leuke bezienswaardigheden, Guiness en aardige mensen. Ook Wenen en Boedapest mogen niet ontbreken. Beide steden met veel cultuur en heerlijke eettentjes en in Boedapest vind je heerlijke badhuizen. Lees mijn artikel over Boedapest Badhuis voor meer info.

Noem je mooiste reismoment

Ik denk dat dit mijn eerste backpack trip is geweest, ik ging toen naar Thailand. Het onbekende ontdekken, zonder voor op gezet plan of route. Dat gaf me een geweldig gevoel van vrijheid en onbezorgdheid. Onderweg heb ik leuke mensen ontmoet en ook al reis je alleen, uiteindelijk ben je nooit alleen.  

3 weken rondreis door thailand
Zonsondergang Thailand

Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op reis

Mijn camera en alle toebehoren gaan zeker mee. Ik moet ervoor waken dat ik de vakantie niet enkel en alleen maar door de camera beleef. Maar ow ik vind het zo leuk om te fotograferen en met mooie plaatjes thuis te komen. Wel moet je zorgen dat je niet te veel mee neemt en zorg voor een goede backup. Lees mijn artikelen ‘back-up je foto’s tijdens je reis‘ en ‘wat neem je mee qua camera-apparatuur op reis‘.

Wat is je favoriete werelddeel

Dit is zeker Azië. Vriendelijke mensen, geweldige cultuur, heerlijk eten en goedkoop reizen. Er zijn gelukkig nog genoeg landen te ontdekken in Azië.

Wat is je minst leuke reiservaring

Mijn minst leuke reiservaring is toen ik in Egypte opgelicht werd. Dit was toen ik een trip had geboekt naar Luxor, maar de bus niet kwam. Ik was ‘gewoon’ opgelicht en er zou nooit een bus zijn gekomen. Gelukkig kon ik via een andere betrouwbaardere reisorganisatie wel mee op een dagtrip naar Luxor.

luxor egypte
Luxor Egypte

Wat is je gaafste reiservaring

Ik vond het geweldig om met Ilse door Indonesië en 1 jaar later door Vietnam te reizen. Maar ook aan onze reis naar Cuba heb ik mooie herinneringen.