Het is alweer even geleden dat ik een ‘tag’ invulde. Dus het werd de hoogste tijd om er weer één in te vullen. Dit keer 25 weetjes over mij.

1. Eerste vliegreis

Mijn eerste vliegreis was naar Turkije, ik ging toen samen met een vriendin. Voornamelijk bestond de reis uit strand hangen, uitgaan, raften en een boottocht.

Deze vliegreis duurde niet langer dan 5 uur, maar toch kregen we wat te eten tijdens de vlucht. Dit was in de prijs ingenomen. Dit kun je je toch nu niet meer voorstellen? Tegenwoordig moet je overal apart voor betalen, van je stoelreservering, tot de maaltijden.

2. Meeste bezochte land

Hmmm…. Ik moet zeggen dat voornamelijk Duitsland en België eruit springen. Tja wellicht niet heel spectaculair, toch ben ik dol op België. Heerlijk in de buurt, maar toch een heel andere cultuur.

Wil je op en top België ervaren, ga dan naar Brugge. Lees mijn blog ‘Brugge bezienswaardigheden‘. Op zoek naar een leuke dierentuin in België, dan is Pairi Daiza wat voor jou!

brugge bezienswaardigheden

3. Vroeger

Vroeger, toen ik klein was, gingen we altijd op vakantie in Nederland. Ik heb heel veel moois gezien in Nederland. Daarnaast, en ik koester hier nog steeds goede herinneringen aan, gingen wij in het weekend vaak naar een museum of een ander dagje weg. Zo heb ik heel veel leuks van Nederland ontdekt. Naar een museum of een dagje naar de dierentuin ga ik nog graag.

Mijn favoriete dierentuin is Safari Park Beekse Bergen. En die van jou?

wat is er te doen in scheveningen

4. Wanderlust

De wereld ontdekken, in het binnen- en buitenland vind ik geweldig om te doen. Van een dagje weg in eigen land, tot verre nog onontdekte bestemmingen. Althans wel ontdekte bestemmingen, maar nog niet door ons.

Zo waren onze reizen naar Vietnam, Indonesië en Cuba echte hoogtepunten.

bezienswaardigheden cuba

5. Vakantieliefde

Tja, eigenlijk nooit gehad. Alhoewel Ilse natuurlijk mijn grootte vakantieliefde is!

6. Alleen vliegen

Dit heb ik al een aantal keren gedaan. Ik vind het eigenlijk niet erg. Van een stedentrip, denk aan Berlijn, Boedapest, Dublin, tot een verre reis (zo ging ik alleen naar Thailand). Ik vermaakt me prima. Met een goed boek, of leuke spelletjes op de iPad vliegt de tijd. Soms heb ik ook gesprekken met de personen die naast mij zitten, maar ook alleen vermaak ik me prima.

Vergeet ook niet om mijn blog over ‘solo reizen’ te lezen.

alleen op vakantie

7. Eerste echte reis.

Met eerste echte reis, laat ik dan mijn eerste verre reis nemen, was naar Thailand. Ik ben toen 4 weken weggeweest en heb al backpacken Thailand ontdekt. Een reis waar ik vaak nog met veel plezier aan terug denk.

Na Thailand, bezocht ik tevens, Israël, Jordanië, en Egypte, ook op mijn eigen houtje.

alleen op vakantie

8. Interrailen

Iets wat ik nog nooit heb gedaan is interrailen. Het lijkt me een geweldige manier om Europa te ontdekken. Dat is het handigst aan Europa, alle grote steden hebben een treinstation.

9. Europa

Ik vind dat we boffen dat we in Europa wonen. Europa heeft veel moois om te zien. Vele verschillende landen, met net zo verschillende culturen.

Lees hier mijn ‘top 10 stedentrip‘.

10. Eerste vakantie zonder ouders

Mijn eerste vakantie zonder mijn ouders, was toen ik met een vriendin en haar ouders mee ging naar Schotland. Ruim 12 dagen zagen we al het moois van Schotland te bieden had. Wel regende het de gehele vakantie, maar het was voor het eerste dat ik zonder mijn ouders op vakantie was. Ik denk dat ik 17 jaar was.

11. Volgende reis

De volgende reis wordt naar Sri Lanka, 3 weken rondreizen door dit geweldige land. Ik kijk er naar uit!

12. Wonen in het buitenland

Ik moet eerlijk zeggen dat dit zeker niet op onze lijst staat. Wel hebben we het er ooit over gehad om wat afgelegener rustiger te wonen. Maar dan als we niet meer werken. Voor alsnog wonen we prima in Ridderkerk, gelegen on de de rook van Rotterdam.

Rotterdam is trouwens een leuke stad om te ontdekken! Lees mijn blog ‘Bezienswaardigheden Rotterdam’.

markthal rotterdam

13. Roadtrippen

Roadtrippen, geweldig om te doen. Enkele jaren geleden legde ik een roadtrip af met een vriend, wij gingen van Auswitch naar Berlijn en zo weer terug naar huis. Wat een ultiem gevoel van vrijheid is dat. Vorig jaar maakte Ilse en ik een roadtrip naar Normandië, en ook door Bosnië. In Bosnië maakten wij gebruik van een huurauto.

roadtrip bosnie

14. Roadtrip droom

Het lijkt ons geweldig om te roadtrippen door Europa. En dan het liefst met onze eigen Volkswagen bus. Of een bus van een ander merk. Aan dit avontuurlijke plan kleeft echter een nadeel: ik ben helemaal niet zo primitief ingesteld. Dus om nou naar de wc te gaan met een wc rol in mijn hand… tja lijkt me niet erg ideaal. Maar de vrijheid dit je hebt… daar teken ik voor.

Owja, en wat dacht jij er van om te roadtrippen door Cuba? Lees mijn blog ‘auto huren Cuba‘.

15. Amerika

Amerika is nog onze droombestemming. Maar dan liever als we wat ouder zijn en minder goed in staat zijn om te backpacken door de Aziatische landen.

En dan het liefs met een camper.

16. Ansichtkaarten

Vroeger stuurde ik tijdens mijn vakanties graag een ansichtkaart naar de achterblijvers. Maar tegenwoordig niet meer. Behalve die ene keer toen wij in Vietnam waren, toen hebben wij een zelfgemaakte kaart opgestuurd. Geniale kaart. Uiteraard waren wij eerder in Nederland dan de kaart, maar toch.

17. Vliegen

Vliegen vind ik een ideale manier om op bestemming te komen. Wel vind ik de zit soms lang duren. Maar ja daar is niks aan te doen. Als het even kan ga ik liever met de trein, maar dat is niet altijd mogelijk.

18. Organiseren

Ik ben een regelneef, of nicht, hoe je het noemen wil. Ik organiseer graag onze vakanties, pluis het (als de tijd het toelaat) goed uit en zo gaan we goed voorbereid op vakantie. Toch boek ik niet alles van tevoren om wel wat flexibiliteit te hebben tijdens de reis.

19. Steden en natuur

Ik ben eerlijk gezegd meer dol op steden dan op de natuur. Wel hou ik van wat rust, dus ik zou er niet snel voor kiezen om in het hartje van het centrum te zitten.

20. Op reis met..

Het liefst ga ik op reis met Ilse.

21. Camera

Tja, uiteraard heb ik een camera, niet zo gek voor zo’n fotografie gek als ik. Ben jij benieuwd wat er in mijn camera tas zit?

Lees dan mijn blog ‘Wat zit er in mijn cameratas’.

wat zit er in mijn cameratas

22. Reiskleding

Tijdens de vakantie wil ik altijd een lekker zittende broek. Want als het te krap zit, dan duurt de vliegtrip te lang. Ook heb ik vaak een trui aan, want soms kan het erg koud zijn in een vliegtuig. En dan liefst een trui waarvan ik de mouwen kan opstropen.

23. Slapen

Ik kan mij snel ergens thuis voelen. Maar ik kan niet overal makkelijk in slaap vallen. In het vliegtuig slaap ik zelden, ik de bus tijdens onze trip door Cuba, sliep ik als een zonnetje.

Ik vind het overigens belangrijk dat de accommodatie waar we slapen schoon is.

24. School/busreizen

Hier had ik vroeger toch een hekel aan. Ik herinner nog mijn trip naar Parijs, we zaten uren in de bus. En slapen ho maar.

25. Onbekende plekken

Ja, altijd dol om onbekende plekken te ontdekken. Zowel in het binnen- als buitenland trouwens!